Ο ΠΑΟΚ ήταν ο αετός κι ο κόσμος τα φτερά του!

Αρις Νικολάκης16 Μαρτίου 2024

Η ευτυχία με την δυστυχία στο ποδόσφαιρο αδελφές δίδυμες είναι. Τι δίδυμες; Σιαμαίες είναι! Από εκεί που βλέπεις το πρόσωπο της μίας… Ένα γύρισμα και.. Να το πρόσωπο της άλλης. Πριν τον αγώνα, τη συγκλονιστική επίδειξη (ευρωπαϊκής, παρακαλούμε) ισχύος του ΠΑΟΚ, έσκαβαν λάκκο, για να παραχώσουν τον Λουτσέσκου, ως προπονητή. Μετά; Έψαχναν ύψωμα, προκειμένου να ξεχωρίζει έτσι ψηλότερα, για να του στήσουν αδριάντα. 

Απαξάπαντες και απαξάπασες φαντάζονται, τι θα γινόταν εάν κι εφ’ όσον δεν έκανε, με το σκορ στο 3-1, τις δυο εκπληκτικές αποκρούσεις ο Κοτάρσκι. Τότε, που… Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ξεζουμισμένος από την υπερπροσπάθεια του Α΄ ημιχρόνου.. Στην δεξιά του πλευρά έκανε πάρτι η Ντινάμο…. Κι ο Ρουμάνος προπονητής ουδεμία κίνηση ανακατέματος της τράπουλας έπραττε ενώ έβραζε η Τούμπα με την απραξία του.

Με τα «εάν» και τα «εφ’ όσον» φυσικά, δουλειά δε γίνεται. Ο Κουλιεράκης (με την χρηματιστηριακή αξία του να εκτοξεύεται από τα, κατά την transfermarkt.com, 6 εκ. ευρώ) πρόταξε τα στήθη του. Με άγγιγμα καρδιάς έκανε το 4-1. Κι ο Λουτσέσκου από τα down με ένα γύρισμα. Βρέθηκε στα up του.

Ήθελε και δεν έκανε αλλαγές νωρίτερα; Δεν ήθελε; Δε ήξερε, τι ήθελε; Ό,τι και να λέμε τώρα… Ο Ραζβάν υπέγραψε ιστορική σελίδα ιστορίας του ΠΑΟΚ. Τούτο δε, καθώς όλοι εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε. Ο Ρουμάνος προπονητής… σκηνοθέτησε με ιδανικό τρόπο την επίδειξη ισχύος του ΠΑΟΚ. Αυτός κι οι παίκτες του πιστώνονται το καλύτερο τους εφετινό πρώτο ημίχρονο. Και βέβαια, την επική ιστορική ανατροπή.

Ειλικρινά, δεν υπάρχουν λόγια για να τους αποδώσουμε, όσα απέδωσαν…

Τα πάντα, όσο κυλά η μπάλα στο χορτάρι, είναι εφήμερα. Αφήνουν πάντως, και τα αποτυπώματα τους. Κατά πως συνέβη προχθές. Με το αποτύπωμα τής εκτυφλωτικά αστραφτερής νίκης να εξελίσσεται σε χνάρια. Αυτά τα οποία ακολουθούν οι νέες γενεές κι οδηγούν τις ψυχές τους στον ΠΑΟΚ…

Για να βρουν… ζουμί φυσικά, προπονητές και παίκτες του, θα πρέπει να έξυσαν τον πάτο του βαρελιού τους. Εκεί είχαν φθάσει, βλέπετε, μετά τις ήττες από Ντινάμο κι Άρη. Θα πρέπει δε, να είναι και απύθμενα τα αποθέματα των δυνάμεων τους. Γι’ αυτό βρήκαν κι άλλα ξύνοντας τον πάτο του βαρελιού τους.

Εδώ όμως, πέραν των αποθεμάτων δυνάμεων προπονητών και παικτών μέτρησαν… Μπήκαν στη ζυγαριά του αγώνα, εάν θέλετε, οι δυνάμεις του αξιοθαύμαστου κόσμου του ΠΑΟΚ. Μετά το 3-1 έβαλαν πλάτη. Κατάθεση ψυχής έκαναν.

Με την ευκαιρία…Το γκολ της Ντινάμο εξυφάνθηκε με νήματα, τα λάθη του ΠΑΟΚ. Ατυχές ελεύθερο βολέ από τον Ντομινίκ – μάλλον θα ακούει πλέον, και στο όνομα… Σωτήρης εξ αιτίας των σωτήριων αποκρούσεων του – Κοτάρσκι. Ατυχής επιλογή του Ζίβκοβιτς στο κέντρο. Ατυχές μαρκάρισμα του «κάπτεν» Βιεϊρίνια. Ατυχής απόκρουση του Κεντζιόρα. Κι ο Χότζα μείωσε παγώνοντας τον ΠΑΟΚ αλλά…Ως ομάδα κι ουχί ως κόσμο.

Έτσι ο ΠΑΟΚ ήταν ο αετός κι ο κόσμος τα φτερά του για την απίθανη πτήση τους για τις οκτώ ομάδες (για δεύτερη χρονιά υπό τον Λουτσέσκου, σε τρία χρόνια) του Κόνφερενς Λιγκ.

Α, και κάτι ακόμη. Εάν κι εφ’ όσον η επιμονή του Ραζβάν στον Σαμάτα αποδώσει την επιτέλους, εμφάνιση του Τανζανού επί σκηνής ΠΑΟΚ… Θα πιστωθεί στο ενεργητικό του Ρουμάνου προπονητή μία ακόμη «μεταγραφή». Μετά από εκείνες τις …ανάλογες «μεταγραφές» του Μουργκ και του Κεντζιόρα..

Μπράβο επίσης, σε όποιον είχε τη φαεινή ιδέα, να πλασάρει ως ενορχηστρωτή στα επινίκια – μπροστά στη «Θ 4» - τον Αλί. «Φτιάχθηκαν» έτσι κι ο κόσμος κι ο παίκτης…

ΥΓ 1 : Θα αγαλλίασε η ψυχάρα του Μάκη ψηλά στον ουρανό! Έναν χρόνο μετά το πέταγμα του «στρατηγού» για εκεί, η ομάδα του κι ο κόσμος του υπέγραψαν χρυσή σελίδα στην ιστορία τους. Παίζοντας σε γήπεδο και κερκίδα όπως ακριβώς θα ήθελε αυτός!

ΥΓ 2 : Μεγάλη διαχρονική κίνηση του ΣΦ ΠΑΟΚ «Θύρα 4» η πλακέτα στην μνήμη του Μάκη. Θα είναι εκεί καντήλι αιώνια αναμμένο. Άσβηστος φάρος στο πέρασμα του χρόνου για τις γενεές των ΠΑΟΚτσήδων οι οποίες διαβαίνουν το κατώφλι της θρυλικής κερκίδας!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.