Η ανατροπή των ανατροπών σε ένα μαγικό βράδυ

Δημήτρης Μπούζας16 Μαρτίου 2024

Ναι ήταν ο πραγματικός ΠΑΟΚ! Θα τολμούσαμε να πούμε πως χθες και ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο ξεπέρασε κατά πολύ, όχι μόνο και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες των οπαδών του, αλλά και την σταθερά καλή του αγωνιστική συμπεριφορά, περνώντας προς τα έξω μια εικόνα πιο εντυπωσιακή.

Κόουτς και παίκτες κράτησαν και τήρησαν στο ακέραιο την υπόσχεση τους να αποκαταστήσουν την «κανονικότητα», μέσα στην θυελλώδη πορεία τους, που διαταράχθηκε προσωρινά από ατυχίες και κάποιες απώλειες. Αγκαλιά τώρα με το δεύτερο στόχο τους (στους «8» της Ευρώπης!), αισθάνονται ασφαλώς πιο καλά και νιώθουν την ψυχολογία τους να επανέρχεται στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Κάτι που θα το χρειαστούν για να διεκδικήσουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και προοπτικές και τον τρίτο μεγάλο στόχο τους. Η πρόκριση κάτω από τις πλέον δυσμενείς συνθήκες (κακή ψυχολογία και σκληρό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα), δίνουν ιδιαίτερη αίγλη και διάσταση σε αυτό που πέτυχαν χθες οι γηπεδούχοι. Ο συνδυασμός των μεγάλων δυσκολιών με την εκτυφλωτική εικόνα που εξέπεμπε αγωνιζόμενη χθες η ομάδα, σου επιτρέπουν να επιστρατεύσεις και να επικαλεστείς χαρακτηρισμούς ανάλογους. Ναι, η χθεσινή επιτυχία ήταν χωρίς υπερβολή τεράστια από κάθε άποψη. Επομένως το «σούπερ πρόκριση» που συνοδεύτηκε από μια αποθέωση των πρωταγωνιστών της μεγάλης χθεσινής ασπρόμαυρης βραδιάς, είναι δοξολογίες δικαιολογημένες. Το ίδιο και η αναφορά και ο χαρακτηρισμός της μεγάλης ευρωπαϊκής πρόκρισης, σαν μία ονειρική πτήση των αετών του βορρά.

Ας αφήσουμε όμως για λίγο τους ύμνους (σαφέστατα και απόλυτα δικαιολογημένους) και ας προχωρήσουμε σε μια συνοπτική ή επιτομική αν θέλετε προσέγγιση του αγωνιστικού θαύματος. Κόουτς και παίκτες, χωρίς καμία εξαίρεση κινήθηκαν μονόδρομα προς το άριστα. Ομάδα που συγκλόνιζε με το πάθος και την αγωνιστική της γενναιότητα. Όπως και την θρησκευτική στοχοπροσήλωση της. Σμπαράλιασε, κατατρόμαξε και σχεδόν διέλυσε τους αντιπάλους και δεν τους έδωσε το περιθώριο ούτε μια στιγμή να πάρουν ανάσα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι «σαν αστραπή» πήραν σε αυτό το «πρώτο μέρος» του αγώνα το αποτέλεσμα πρόκρισης! Φανταστικό επίτευγμα! Δέχθηκαν μια και μόνο ολιγόλεπτη διακοπή της ψυχραιμίας και του αγωνιστικού του πάθους, με ένα «αδέσποτο» γκολ. Αυτό και μόνο. Στην επανάληψη μπορεί να κόπασε η καταιγίδα του πρώτου μέρους, όμως παραχώρησε την θέση της σε μια μεστή και έξυπνη διαχείριση της εξέλιξης όλου του 90λεπτου, που έκλεισε τον κύκλο του με το απίστευτο και συντριπτικό σκορ: 5-1! Επαναλαμβάνουμε ότι ο κόουτς και οι παίκτες του με έναν εκπληκτικό τρόπο αποκατέστησαν την «κανονικότητα», τον εαυτό τους, αλλά και το γόητρο του δημοφιλέστατου συλλόγου. Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης και των μεγάλων προκρίσεων, παρουσιάστηκες και απέδειξε ότι είναι συνεπής πάντοτε στα ραντεβού του με την ιστορία.

Σε ατομικό επίπεδο ο Κοτάρσκι αποδείχθηκε φύλακας - άγγελος στα λίγα, αλλά πολύ δύσκολα. Το δίδυμο Κετζιόρα – Κουλιεράκη εξέπληξε με τον ηρωικό και πειθαρχημένο αγωνιστικό του τρόπο. Ο Μπάμπα τα έδωσε όλα. Συγκλονιστική η παρουσία και η συμμετοχή του Βιεϊρίνια. Βοήθησαν ο Μεϊτέ και ο Σβαμπ. Άστραψε και βρόντηξε ο μεγάλος Ζίβκοβιτς. Μαχητής αλλά και σκόρερ ενός όμορφου γκολ ο Μπράντον Τόμας. Ξυραφιές οι ασίστ του Τάισον. Ο Κωνσταντέλιας είχε πάθος, έτρεξε πολύ, παρά το γεγονός ότι τον φρουρούσαν στενά δύο αμυντικοί των φιλοξενούμενων. Τέλος, το τι πρόσφερε ο Ντεσπόντοφ στο λίγο χρόνο που χρησιμοποιήθηκε, απλά επιβεβαίωσε αυτό που τόσες φορές έχουμε τονίσει από αυτήν εδώ τη στήλη. Ότι δηλαδή αυτός ο παίκτης δεν πρέπει να λείπει από το βασικό σχήμα. Μπροστά τους τώρα οι θριαμβευτές έχουν την διακοπή. Με ότι σημαίνει (και σημαίνει πολλά) αυτή η ευκαιρία. Ιδιαίτερα τώρα που θα μπορούν να κοιμούνται χωρίς έγνοιες, με το μαξιλαράκι της χρυσής ευρωπαϊκής τους πρόκρισης.

ΥΓ1: Θερμά συγχαρητήρια στον κόσμο του ΠΑΟΚ, που παρά τις πίκρες του βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας και τη στήριξε με ιδιαίτερο πάθος. Προσωπικά θεωρούσαμε αυτονόητη και δεδομένη αυτή την συμπεριφορά, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τον ψυχισμό των φίλων του δημοφιλέστατου Δικέφαλου.

ΥΓ2: Ο Γερμανός διαιτητής δεν χρειάστηκε τους… Κουμπαράκηδες στο VAR, τις δύσκολες φάσεις τις πήρε πάνω του κι έτσι δεν μπορεί να του καταλογίσει κανείς το παραμικρό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.