Ντεσπόντοφ: «Επρεπε να αντιδράσουμε και μάλιστα άμεσα»

Metrosport Team15 Μαρτίου 2024

Συνέντευξη στους Κώστα Πετρωτό, Γιώργο Καστάνη και Γιώργο Ζαΐρη

Ο ΠΑΟΚ έζησε μία μαγική βραδιά χθες στην Τούμπα, για την οποία όλοι οι παίκτες, βασικοί και αναπληρωματικοί έβαλαν το λιθαράκι τους. Ενας από αυτούς ήταν και ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ που εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο ο Κουλιεράκης ήταν ο τελικός αποδέκτης και έκανε το 4-1, ενώ κέρδισε και το πέναλτι από τον Μίσιτς με το οποίο ο Αντρίγια διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Ο Βούλγαρος άσος μίλησε μετά το ματς στο metrosport.gr και εξήγησε πώς ο ΠΑΟΚ έφτασε σε αυτή την πολύ μεγάλη νίκη.

«Στο Ζάγκρεμπ δεν κάναμε το παιχνίδι μας. Ίσως φανήκαμε επηρεασμένοι στο ξεκίνημα του ματς και δώσαμε στην Ντιναμό το δικαίωμα να το πιστέψει. Εμείς δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες τους, η Ντιναμό δεν έκανε κάτι... Στην Τούμπα είχαμε πολύ μεγάλο πάθος, δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αξίζαμε τη νίκη, αξίζαμε την πρόκριση», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε: «Μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, έπρεπε να αντιδράσουμε. Και-μάλιστα- άμεσα. Αυτό είναι η νοοτροπία ενός πρωταθλητή. Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Και το δείξαμε σήμερα (σ.σ. χθες), κόντρα στην Ντιναμό. Είχαμε νοοτροπία και χαρακτήρα. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος, παρά μόνο η αντίδραση. Η θετική αντίδραση».

Θέλησε, μάλιστα, να δώσει εξηγήσεις για κάποιες κακές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν με αρνητικά αποτελέσματα που είχαν προηγηθεί. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τα πάνω και κάτω. Δεν μπορείς να είσαι πάντα στο υψηλότερο επίπεδο όταν παλεύεις σε τρεις διοργανώσεις. Μείναμε εκτός Κυπέλλου αλλά συνεχίζουμε στην Ευρώπη, δίνουμε ματς ανά τρεις ημέρες. Είναι φυσιολογικό ορισμένες φορές να μην έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και όταν αυτό συμβαίνει, είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να επιστρέφεις και να βρίσκεσαι πάλι στο δρόμο των επιτυχιών».

Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να μην σχολιάσει και την καταπληκτική ατμόσφαιρα στην Τούμπα: «Ο ΠΑΟΚ έχει καταπληκτικούς οπαδούς. Δεν είμαι εδώ πολύ καιρό αλλά μπορώ να αντιληφθώ ότι κατανοούν απόλυτα όταν παίζουμε με πάθος, όταν τα δίνουμε όλα κι είναι λογικό να περιμένουν όλο και περισσότερα από εμάς. Απέναντι στην Ντιναμό τα δώσαμε όλα και τους κάναμε πολύ χαρούμενους. Πάντα πρέπει να είναι στο πλευρό μας. Είδατε σήμερα, αν δεν είχαμε αυτήν την ατμόσφαιρα, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο το έργο μας. Δημιούργησαν κάτι εκπληκτικό. Από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ήμασταν ένα, κόσμος και παίκτες μαζί. Και μαζί πήραμε την πρόκριση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.