Φορά το αήττητο ευρωπαϊκό κοστούμι του

Γιώργος Ζαΐρης07 Μαρτίου 2024

Τρεις μήνες παρά μια εβδομάδα, ο Δικέφαλος επιστρέφει στην Ευρώπη για να συνεχίσει το ωραίο αυτό ταξίδι. Ηταν 14 Δεκεμβρίου όταν είχε κερδίσει την Ελσίνκι και είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στη φάση των ομίλων έχοντας ήδη εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση του στη φάση των «16». 

Από εκείνη τη μέρα και μετά συνέβησαν πολλά. Τα ευχάριστα; Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ έχοντας τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και έχοντας πολλές μα πολλές ελπίδες να πάρει το Πρωτάθλημα. Πηγαίνει στο Ζάγκρεμπ έχοντας βγάλει σωστή αντίδραση μετά το σοκ που του προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο αποκλείστηκε στο Κύπελλο.

Πηγαίνει όμως και χωρίς κάποιους παίκτες που θα μπορούσαν να του φανούν χρήσιμοι σε αυτούς τους διπλούς αγώνες. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτούς έχει στη διάθεση του ο Λουτσέσκου και με αυτούς πορεύεται. Σήμερα ο ΠΑΟΚ εξαργυρώνει την πρωτιά στον όμιλο του γνωρίζοντας πως το δεύτερο ματς σε μια εβδομάδα από τώρα θα είναι στην Τούμπα. Αλλά θα είναι μέγα λάθος να μπει στον αγωνιστικό χώρο σκεφτόμενος αυτό το «μπόνους».  

Ο ΠΑΟΚ προφανώς και φέτος σε διπλούς αγώνες με το δεύτερο ματς στην Τούμπα τα έχει καταφέρει θαυμάσια αφού και την Χάιντουκ απέκλεισε και την Χαρτς. Σήμερα παίζει απέναντι σε μια καλή ομάδα και σε ένα κολασμένο γήπεδο. Με αυτά τα μέτρα ασφαλείας που έχουν πάρει οι Κροάτες - και καλά έκαναν- σου δίνεται η εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ παίζει λίγα χιλιόμετρα πριν από τα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας ή κάπου στο Ισραήλ. Δεν υπερβάλλω, αυτά είναι τα δεδομένα. Σήμερα η Ντιναμό είναι η ομάδα που ξέρει πως η νίκη είναι απαραίτητη για να έχει ελπίδες πρόκρισης στο ματς στην κατάμεστη Τούμπα. 

Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ με την άψογη επιθετική ανάπτυξη. Αν έπρεπε να σταθώ σε κάποιους παίκτες-κλειδιά αφενός ο πρώτος θα ήταν ο Κουλιεράκης γιατί τον Κεντζιόρα δεν τον φοβάμαι. Θέλω επίσης να δω έναν καλό χαφ δίπλα στον Μεϊτέ. Είτε είναι αυτός ο Σβαμπ είτε ο Ονζτόεφ πρέπει να κάνουν το άψογο ματς. Μπροστά; Είναι από τα ματς εκείνα που από τον φορ σου περιμένεις να σκυλιάσει, να μαρκάρει, να πιέζει. 

Αυτό το κάνει καλά ο Μπράντον Τόμας. Η αύρα του Κωνσταντέλια, η εφηβεία του Τάισον είναι επίσης σημαντικά όπλα στη φαρέτρα του Λουτσέσκου που για τα δεξιά θα κληθεί να αποφασίσει ποιος θα από τους Ζϊβκοβιτς-Ντεσπόντοφ θα αγωνιστεί. Ο ΠΑΟΚ σήμερα στο Μάκσιμιρ, έχει κερδίσει το δικαίωμα όχι απλά να τον σεβαστεί ο αντίπαλος αλλά και να τον φοβηθεί. Και μπορεί να το εκμεταλλευτεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.