ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Τελικός» για την εξάδα

Βασίλης Βλαχόπουλος02 Μαρτίου 2024

Η εξέλιξη των πραγμάτων έδωσε χαρακτήρα τελικού στον σημερινό (2/3) αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο PAOK SPORTS ARENA με τον Δικέφαλο του Βορρά να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εν αντιθέσει με την «Ενωση» η οποία σε περίπτωση ήττας θα εκτροχιαστεί από την 6αδα της Stoiximan Basket League.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ βρίσκεται (βαθμολογικά) +1 βαθμό πάνω από την ΑΕΚ και σε περίπτωση νίκης – παρότι έχει να διαχειριστεί δύσκολο πρόγραμμα – αυτομάτως θα διπλασιάσει την απόσταση και ουσιαστικά θα βγάλει την ΑΕΚ από την 6αδα. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί ολοκληρωτικά σε περίπτωση νίκης και επί του Κολοσσού – στη Ρόδο – την ερχόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν, στον ΠΑΟΚ εστιάζουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με την ΑΕΚ γνωρίζοντας είναι αναγκαία η νίκη και με πρόβλημα την απουσία του Βαγγέλη Μαργαρίτη. Αυτή θα επαναφέρει στη 12άδα τον Μάικλ Γκίλμορ αφού δεν υπάρχει άλλος παίκτης για το «4» και θα αφήσει λογικά εκτός των Ουίλιαμς.

Στην ΑΕΚ ισχύει ό,τι και στον ΠΑΟΚ καθώς έχουν δώσει χαρακτήρα τελικού στο σημερινό παιχνίδι επενδύοντας σε νίκη η οποία αυτομάτως θα εξασφαλίσει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Γενικώς στην ΑΕΚ είναι φανερή η πρόθεση ανασύνταξης, φαίνεται μέσα από τη λύση των πέντε εκ των έξι ban που της επιβλήθηκαν από τη FIBA αλλά και από τη στάση της στο θέμα του Μανόλη Χατζηδάκη τον οποίον αποφάσισαν να κρατήσουν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ούτως ώστε να έχουν πληθώρα λύσεων κάτω από τη ρακέτα, παρότι μάλιστα ο 24χρονος σέντερ δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.