Άρης: Τράβηξε… το λαχείο του Ερικ Ριντ

Βασίλης Βλαχόπουλος01 Μαρτίου 2024

Καθώς η απόφαση προσωρινής αντικατάστασης του Ρομπέρτο Γκάλινατ ήταν δεδομένη και τα χρονικά περιθώρια άκρως περιορισμένα, ο Αρης προχώρησε στην απόκτηση του Αμερικανού Ερικ Ριντ (24, 1.88) ο οποίος προέρχεται από εντυπωσιακό πρώτο μισό σεζόν στην Κύπρο με τη φανέλα της ΕΘΑ και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να ενταχθεί στις προπονήσεις.

Στις προηγούμενες ημέρες, η «Μ» έγραψε ότι μετά από συζητήσεις με διάφορους παίκτες ο Γιάννης Καστρίτης κατέληξε σε δύο περιπτώσεις. Ενός Ευρωπαίου κι ενός Αμερικανού. Ο πρώτος μπορούσε να αποδεσμευτεί μετά τις 7 Μαρτίου άρα η περίπτωσή του απορρίφθηκε. Αντιθέτως, ο Ερικ Ριντ Τζούνιορ μπορούσε να αποδεσμευτεί άμεσα από την ΕΘΑ κι έτσι προχώρησε η περίπτωσή του. Ο 24χρονος αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και προέρχεται από εντυπωσιακή χρονιά με τη φανέλα της κυπριακής ομάδας καθώς σε 17 παιχνίδια είχε 20.9 πόντους κατά μέσο όρο με 39.1% στο μακρινό σουτ που αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού του. Το τελευταίο εξάλλου ήταν από τα βασικά κριτήρια επιλογής του από τον Γιάννη Καστρίτη ούτως ώστε να «ματσάρει» τα στοιχεία που έχασε από την απώλεια του Ρομπέρτο Γκάλινατ. «Είναι δουλευταράς και παιδί με έντονη φιλοδοξία. Αν ο Αρης θέλει έναν καθαρό σούτινγκ γκαρντ με έφεση στο μακρινό σουτ και ικανότητα στο σκοράρισμα, τότε έκανε καλή επιλογή. Είναι αποτελεσματικός από την περιφέρεια, καλός εκτελεστής στην pickn’ roll κίνηση και σκληρός στην άμυνα», είπε στη «Μ», Μιχάλης Ζάγκας, μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΕΘΑ.

Εξάλλου, η ΕΘΑ ήταν η πρώτη επαγγελματική δουλειά για τον Έρικ Ριντ ο οποίος πέρασε από τρία διαφορετικά αμερικανικά πανεπιστήμια. Ξεκίνησε στο Howard, συνέχισε στο Southeast Missouri State έχοντας στην τελευταία του χρονιά (2021-22) 16.7 πόντους ανά αγώνα με 36% στο μακρινό σουτ και πέρυσι (2022-23) πήγε στο Mississipi State όπου είχε περιορισμένο ρόλο και χρόνο συμμετοχής (3.7 πόντοι με 23.5% στο μακρινό σουτ). Η συμφωνία του Αρη με τον Ριντ προβλέπει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά και option επέκτασης της συνεργασίας στην πλευρά του Αρη και σε περίπτωση που ο Αμερικανός αποδειχθεί «λίρα εκατό».

Σε αντίθεση με την περίπτωση του Ριντ, αυτή του Μανόλη Χατζηδάκη οριστικά θα ολοκληρωθεί μετά το τέλος του Πρωταθλήματος καθώς η ΑΕΚ θα τον αποδεσμεύσει μετά το πέρας της τρέχουσας σεζόν και από τότε θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία του 24χρονου σέντερ με τους «κίτρινους» για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.