Εξελέγη το πρώτο δ.σ. της Ενωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2024

Υστερα από μία ιστορική Γενική Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών, έχει πλέον το πρώτο ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο.

Πρόεδρος εξελέγη ο Αντώνης Κιουρεκτσίδης με 42 ψήφους, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και η πρόταση του ΠΑΟΚ. Τα υπόλοιπα μέλη που εξελέγησαν και οι θέσεις που πήραν μετά την πρώτη συνεδρίαση που ακολούθησε είναι οι: Κυριάκος Φύτρας 34 ψήφοι (Α’ Αντιπρόεδρος), Κώστας Παύλου 24 ψήφοι (Β’ Αντιπρόεδρος), Θοδωρής Κοτσώνης 33 ψήφοι (Ταμίας), Γιάννης Κάκκος 22 ψήφοι (Αναπλ. Ταμίας), Ελενα Παπαϊωάννου 34 ψήφοι (Γ. Γραμματέας), Ιγνάτιος Καρτσακλής 27 ψήφοι (Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας) και μέλη οι Θεολόγος Μπεκιάρης 31 ψήφους, Χρήστος Αμούργης 22 ψήφους, Φώτης Παντελίδης 22 ψήφους, Νίκος Νατσιόπουλος 21 ψήφους.

Η χθεσινή Συνέλευση ήταν η συνέχεια της ιδρυτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Εκείνη η συνέλευση ενέκρινε το πρώτο καταστατικό της νέας Ένωσης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκλογική διαδικασία από τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών σωματείων. Από τις αρχαιρεσίες, εκλέχθηκε η επταμελής προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ο νομικός Αχιλλέας Μαυρομάτης ανέλαβε να «τρέξει» όλες τις διαδικασίες για το νέο Σωματείο καθώς και τα διαδικαστικά για τη χθεσινή Γενική Συνέλευση, στην οποία πρόεδρος εκλέχθηκε ο Αλκης Ησαϊάδης, Αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και κυρίως κάποιες αλλαγές που έγιναν στο αρχικό καταστατικό εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα.

«Θα με έχετε δίπλα σας στην προσπάθεια που κάνετε για την ανάπτυξη του Γυναικείου ποδοσφαίρου» υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των Σωματείων ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αστέριος Αντωνίου, ο οποίος ήταν παρών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών της ΕΠΟ, Κυριάκος Φύτρας, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η εκλογή διοίκησης στην Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών για την πρόοδο του ποδοσφαίρου Γυναικών στην Ελλάδα.

«Είναι μια ιστορική και σπουδαία μέρα για το ποδόσφαιρο Γυναικών. Μετά την επίσημη έγκριση του καταστατικού από το Ειρηνοδικείο εκλέγουμε και πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για την Ένωση. Εύχομαι ολόψυχα η εκλογή διοίκησης να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα. Θα διεκδικούμε ισότητα των κοριτσιών των Εθνικών ομάδων με τους Ανδρες διεθνείς συναδέλφους τους. Θα πρέπει το Γυναικείο ποδόσφαιρο να κάνει άλματα προς τα εμπρός».

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κ. Κιουρεκτσίδης υποσχέθηκε ότι «θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου για την ανάπτυξη του Γυναικείου ποδοσφαίρου και σ’ αυτή την προσπάθεια θα προχωρήσουμε ενωμένοι και σε συνεργασία με τη διοίκηση της Ε.Π.Ο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.