Μοιάζει σαν να βρίσκεται σε περιδίνηση ο ΠΑΟΚ, σαν να έχει χάσει το ρυθμό του και να έγινε προβλέψιμος

Δημήτρης Κανελλάκης20 Φεβρουαρίου 2024

Δεν ξέρω αν αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα είναι μια αγωνιστική... κοιλιά, ή αν του συμβαίνει κάτι άλλο. Αυτό που ξέρω, αυτό που βλέπει ο καθένας, νομίζω, είναι ότι στα τρία παιχνίδια των τελευταίων επτά ημέρων (με ΑΕΚ και Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟ για το κύπελλο), όλα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ εμφανίζει μια εικόνα που καμία σχέση δεν έχει με αυτή που παρουσίαζε πριν ξεκινήσει αυτή η σειρά των ντέρμπι.

Είναι λες και... άδειασε η ομάδα του Λουτσέσκου. Είναι σα να έχασε ξαφνικά την ενέργειά της. Σου δίνει την εντύπωση ότι κάτι συνέβη και δεν μπορεί να βγάλει στο γήπεδο όλα εκείνα τα δυναμικά στοιχεία που την καθιστούσαν φόβητρο για τον κάθε αντίπαλό της, που επέτρεπαν στον ΠΑΟΚ να επιβάλλει τα θέλω του, να έχει μια κυριαρχική, συνολικά, παρουσία.

Βλέποντας αυτά τα τρία τελευταία παιχνίδια, το πρώτο πράγμα που μου ερχόταν στο μυαλό ήταν ότι οι αντίπαλοί του τον είχαν... διαβασμένο καλά τον ΠΑΟΚ. Ότι ήταν σα να ήξεραν πάρα πολύ καλά πώς θα τον βγάλουν από το παιχνίδι του, πώς θα τον αποσυντονίσουν, πώς δεν θα του επιτρέψουν να έχει τον έλεγχο της κατάστασης, αυτό που μας είχε συνηθίσει, δηλαδή, η ομάδα του Λουτσέσκου σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια.

Η αίσθησή μου και με την ΑΕΚ και με τον ΠΑΟ και προχθές με τον Ολυμπιακό ήταν ότι ο ΠΑΟΚ βρισκόταν εκτός ρυθμού. Και ότι δεν χρειάστηκε ιδιαίτερος κόπος για κανέναν από τους αντιπάλους του προκειμένου να το καταφέρει αυτό.

Ξαναλέω: για τον ΠΑΟΚ δεν έχει χαθεί τίποτε. Ούτε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Όμως, η εικόνα που παρουσιάζει, ευλόγως προκαλεί ανησυχία. Για τον απλούστατο λόγο είναι επαναλαμβανόμενα τα προβλήματα, παρόμοιας φύσης, που αναδεικνύουν συγκεκριμένες αδυναμίες.

Δεν θα διαφωνήσω ούτε με κάποιους από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που δηλώνουν ότι δεν μπορεί ξαφνικά η ομάδα τους να έγινε μέτρια, ούτε με όποιον εκφράζει την ίδια άποψη. Την βρίσκω πολύ λογική.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη μια ομάδα που δείχνει πάρα πολύ δυνατή να γίνεται μέτρια, μπορεί να μπει σε μια περιδίνηση που θα την απειλήσει με εκτροχιασμό. Και ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη φάση βρίσκεται και πρέπει γρήγορα να βγει αν θέλει να μην μπλέξει σε μεγαλύτερη περιπέτεια..

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.