Η προπόνηση, το μήνυμα των παικτών και η δέσμευση για πληρωμές

Metrosport Team10 Φεβρουαρίου 2024

Η καθυστέρηση πληρωμών είναι ξεκάθαρο ότι έχει επηρεάσει την καθημερινότητα της ομάδας κι αυτό φάνηκε τόσο από το αίτημα που κατέθεσαν οι ποδοσφαιριστές στον Θόδωρο Καρυπίδη λαμβάνοντας τη δέσμευση για την καταβολή χρημάτων εντός της ερχόμενης εβδομάδας όσο και από την (προχθεσινή) επιλογή να ακολουθήσουν ένα συντηρητικό πρόγραμμα εκγύμνασης και όχι κανονική προπόνηση.

Στις χθεσινές πληροφορίες περί αποχής των ποδοσφαιριστών από τις προπονήσεις, η ΠΑΕ Άρης προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση υποστηρίζοντας ότι ακολουθήθηκε πρόγραμμα ατομικής εκγύμνασης και βάρη. Προφανώς, όσοι γνωρίζουν την καθημερινότητα μιας επαγγελματικής ομάδας αντιλαμβάνονται ότι δύο ημέρες πριν από παιχνίδι η προετοιμασία περιλαμβάνει οικογενειακό διπλό.

Επί της ουσίας, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές – κατά την ΠΑΕ αυτές οφείλονται τόσο στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των 1.5 εκατ. ευρώ από το ποσοστό του στοιχήματος αλλά και από τα έσοδα που χάθηκαν λόγω της διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. 

Εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό φτάνει τα 2.5 εκατ. ευρώ. Είναι δεδομένο ότι οι ποδοσφαιριστές ζήτησαν να μάθουν πότε θα γίνουν πληρωμές. Η δέσμευση που έλαβαν προβλέπει να καταβληθούν χρήματα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Κατά τις ίδιες πηγές, η επιλογή ατομικού προγράμματος από τον καθένα, αντί κανονικής προπόνησης, προήλθε μετά από συζήτηση μεταξύ των παικτών και παρότι η πλειοψηφία ήταν υπέρ της μη αλλαγής προγράμματος.

Το σπουδαιότερο όλων είναι ότι στην κρισιμότερη φάση της χρονιάς τέτοιου είδους ζητήματα δεν θα έπρεπε να απασχολούν τόσο τον Άκη Μάντζιο όσο και τους ποδοσφαιριστές καθώς ο 54χρονος τεχνικός έχει ζητήσει απ’ όλους να αφοσιωθούν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Μέσα εξάλλου από τις επιλογές του στην αποστολή της ομάδας έδειξε ξεκάθαρα ποιοι δεν τον έχουν ικανοποιήσει με την παρουσία τους. 

Για παράδειγμα, ο αποκλεισμός του Φράνκο Φεράρι – κι ενώ δεν υπάρχει άλλος αριστερός μπακ καθώς ο Μάρτιν Μοντόγια θα εκτίσει ποινή τιμωρίας – προφανώς υποδεικνύει τη δυσαρέσκεια του έμπειρου τεχνικού για το επίπεδο προσπάθειας και τις επιδόσεις του Αργεντίνου. Το σίγουρο είναι επίσης ότι η ομάδα απαιτείται να δουλέψει υπό το καθεστώς ηρεμίας ενόψει των αγώνων με τον Παναιτωλικό κι αυτό θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση του Θόδωρου Καρυπίδη στη δέσμευση που δόθηκε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.