Ο Αντόνιο στα χνάρια του αήττητου Τσιγγάρα και μάλιστα μόνο με νίκες

Κώστας Πετρωτός02 Φεβρουαρίου 2024

Μία εντυπωσιακή στατιστική επίδοση συνεχίζει ο Χάρης Τσιγγάρας που αγωνίστηκε σε ολόκληρο τον δεύτερο προημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό και πλέον μετρά 21 συμμετοχές φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα. Ο Χαλκιδικιώτης μέσος έχει αγωνιστεί 16 φορές βασικός, μετρά οκτώ ματς στο Πρωτάθλημα, τρία στο Κύπελλο και δέκα στην Ευρώπη και δεν έχει βιώσει το συναίσθημα της ήττας, ενώ έχει σκοράρει και μία φορά στο εκτός έδρας 6-0 επί της Κηφισιάς για την Σούπερ Λίγκα.

Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος παίκτης που φέρει αυτό τον τίτλο στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αφού συμμετοχές σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Conference League χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα έχει και ο Μάρκος Αντόνιο. Ο Βραζιλιάνος έχει πάρει μέρος σε δέκα παιχνίδια, έξι στο Πρωτάθλημα, τρία στο Κύπελλο και ένα στην Ευρώπη, στα τρία από αυτά βασικός, σκοράροντας και δύο γκολ.

Μάλιστα, έχει καταφέρει, με σαφώς μικρότερο αριθμό αγώνων να φεύγει από το γήπεδο μόνο με νίκες, σε αντίθεση με τον Τσιγγάρα που συμμετείχε και σε τέσσερις ισοπαλίες του ΠΑΟΚ (με Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Αμπερντίν στο Conference και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας στην Λεωφόρο).

Οι ιδιαίτερες περιπτώσεις Σάστρε και Τζίμα

Στο ίδιο γκρουπ με τους Τσιγγάρα και Αντόνιο θα μπορούσαν να είναι δύο παίκτες με αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους. Ο λόγος για τον Γιοάν Σάστρε και τον Στέφανο Τζίμα που έχουν αγωνιστεί σε 19 παιχνίδια και έχουν γνωρίσει την ήττα μόνο όταν ήρθαν από τον πάγκο, όχι ως βασικοί. Ο Ισπανός δεν έχει βέβαια πάρει μέρος σε ευρωπαϊκό παιχνίδι φέτος (ίσως αυτό γίνει από εδώ και στο εξής αν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα), μετρά 19 συμμετοχές, τις 15 ως βασικός και είχε μπει αλλαγή στις ήττες με ΑΕΚ και Αρη.

Ο νεαρός Ελληνας επιθετικός, από την άλλη, έχει επίσης 19 συμμετοχές (και τέσσερα γκολ), μόλις τρεις ως βασικός και είχε μπει ως αλλαγή στις ήττες με ΟΦΗ και Αρη.

Οι αήττητοι με μικρό χρόνο συμμετοχής

Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι Τσιγγάρας και Αντόνιο δεν είναι οι μόνοι δύο αήττητοι παίκτες του ΠΑΟΚ στο φετινό ρόστερ, αφού υπάρχουν και ορισμένοι που φέρουν τον ίδιο τίτλο με λίγα αγωνιστικά λεπτά πάντως. Την ήττα δεν έχουν γνωρίσει και οι Ζίβκο Ζίβκοβιτς (τέσσερις συμμετοχές, όλες στο Κύπελλο), Χρήστος Ταλιχμανίδης (ολιγόλεπτη συμμετοχή στο ματς με τον Πανσερραϊκό), Αντρέ Ρικάρντο (ολιγόλεπτη συμμετοχή και γκολ με τον Πανσερραϊκό), Κυριάκος Γιαξής (αγωνίστηκε στο φινάλε της νίκης επί του Αστέρα στην Τούμπα), Λευτέρης Λύρατζης (πλέον δανεικός στον Αστέρα, είχε τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές), Ντόουγκλας (έπαιξε στο ματς με την Μπεϊτάρ στο Ισραήλ και πήρε μεταγραφή στη Γαλλία), Γιώργος Βρακάς (πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής και πλέον έχει πάει δανεικός στον Ατρόμητο), Φελίπε Σοάρες (έκανε τρεις συμμετοχές το καλοκαίρι, πλέον είναι δανεικός στην Φαμαλικάο) και Κάλεντ Νάρεϊ (έγραψε έξι συμμετοχές πριν πάει στην Αραβία).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram 
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook 
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.