Βρυξέλλες: Αγρότες εκτοξεύουν αυγά και πέτρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2024

Αυγά και πέτρες εναντίον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες εκτόξευσαν αγρότες το μεσημέρι της Πέμπτης (01/02) κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

Οι αγρότες ζητούν περισσότερα μέτρα ενίσχυσης με φόντο τους αυξανόμενους φόρους και τα κόστη, που έχουν εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, άναψαν φωτιές κοντά στο Κοινοβούλιο της ΕΕ και έριξαν πυροτεχνήματα για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Επιπλέον, διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν τους φράκτες που είχε υψώσει η αστυνομία μπροστά από το Κοινοβούλιο, λίγα τετράγωνα από το χώρο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί τους απώθησαν με εκτοξευτήρες νερού, ενώ έκαναν επίσης χρήση δακρυγόνων.

Ένταση στις Βρυξέλλες

Τοπικός αξιωματούχος είπε σε βελγικά ΜΜΕ ότι ένα άγαλμα στην πλατεία κοντά στο κοινοβούλιο, στην οποία συγκεντρώθηκαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, υπέστη ζημιές.

Κεντρικές οδικές αρτηρίες στις Βρυξέλλες έχουν αποκλεισθεί από περίπου 1.300 τρακτέρ, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας. Αγρότες από την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν επίσης στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας με εξάρτυση για την αντιμετώπιση ταραχών επιτηρεί τα φράγματα που έχουν στηθεί γύρω από το χώρο όπου συναντώνται οι ηγέτες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.