Πρόεδρος; Ιδιοκτήτης; Μεγαλομέτοχος; Όχι! Μέγας ευεργέτης; Ναι…

Αρις Νικολάκης21 Ιανουαρίου 2024

Ο ένας τον προσφωνεί ως πρόεδρο. Ο άλλος ως ιδιοκτήτη. Κι ένας άλλος ως μεγαλομέτοχο. Προέδρους ο τόπος μας, ιδιοκτήτες και μεγαλομετόχους έχει… Να φάνει κι οι κότες! Ευεργέτες δεν έχει. Και δη ευεργέτες όπως ο Ιβάν Σαββίδης. Ο μέγας ευεργέτης του ΠΑΟΚ

Γι’ αυτό κι εμείς (κι εδώ να μας συμπαθούν, όσοι διαφωνούν) θεωρούμε, πως δεν τιμάται ανάλογα με την προσφορά του, ο Ιβάν Σαββίδης. Όταν προσφωνήσεις κι αναφορές δεν του αποδίδουν τον (καθ’ ημάς, έτσι) τίτλο του μεγάλου ευεργέτη του ΠΑΟΚ. Προς τούτο καταθέτουμε σήμερα, σε αυτήν την έπαλξη της «Μ» την οριζόντια και κάθετη διαφωνία μας.

Πρόεδροι, ιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοι ουκ ολίγοι. Με σημαντική, πολύ σημαντική προσφορά τις ομάδες τους. Ευεργέτης και δη, μέγας… Είναι ένας. Είναι και μοναδικός. Ο Ιβάν Σαββίδης του ΠΑΟΚ. Τελεία κι παύλα!

Η απελευθέρωση της ΠΑΕ από τα δεσμά – με τα χρέη - της Πολιτείας. Η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στη Θέρμη. Κι η οσονούπω κατασκευή της Νέας Τούμπας… Καθιστούν τον Ιβάν Σαββίδη έναν και μοναδικό, μέγα ευεργέτη τού ευτυχούς εκ τούτου, ΠΑΟΚ.

Οι προσφωνήσεις κι οι αναφορές ως προέδρου, ως ιδιοκτήτη κι ως μεγαλομετόχου δεν τιμούν καθώς πρέπει τον Ιβάν Σαββίδη. Με την έννοια πως έχει προσφέρει πολλά περισσότερα από τους προέδρους, τους ιδιοκτήτες και τους μεγαλομετόχους στον τόπο μας. Τιμά και το κυριότερο, αποδίδει την πάσα αλήθεια για την προσφορά του, η προσφώνηση κι η αναφορά του ως μέγα ευεργέτη του ΠΑΟΚ. Ως ελάχιστη ανταπόδοση όλων, μα όλων ανεξαιρέτως του ΠΑΟΚ στον Ιβάν Σαββίδη.

Καθαρές οι κουβέντες μας…

Τώρα, για τον σημερινό αγώνα στον Βόλο είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ έχει μηδενικά περιθώρια απώλειας βαθμών. Το κακό… Η δυσκολία – εάν θέλετε – για τον ΠΑΟΚ είναι πως κι ο Βόλος μηδενικά περιθώρια απώλειας βαθμών έχει. Ως εκ τούτου ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός. Ανάλογη λοιπόν, θα πρέπει να είναι κι η προσπάθεια για να ανταπεξέλθει ο ΠΑΟΚ στην υποχρέωση της νίκης.

Και βέβαια, είναι λάθος για αγώνα αυτό του Πρωταθλήματος, να εκληφθεί ως οδηγός ο αγώνας του Κυπέλλου. Ανόμοια μεγέθη. Διαφορετικοί στόχοι. Ο ΠΑΟΚ καιγόταν και για το Κύπελλο. Ο Βόλος δεν καιγόταν αλλά… Τώρα, ο Βόλος δεν καίγεται απλά, ζεματιέται…

ΥΓ 1 : Ας κλέψουν κι ας καταστρέψουν και το χώμα στον χώρο του Αθλητικού Κέντρου του ΠΑΟΚ, στη Θέρμη. Την ψυχή, από την στιγμή που της έδωσε πνοή ο Ιβάν Σαββίδης, μήτε να την κλέψουν, μήτε να την καταστρέψουν, μπορούν…

ΥΓ 2 : Οι κακοί άνθρωποι φθονούν και μισούν. Είναι ο δικός τους τρόπος να θαυμάζουν!

ΥΓ 3 : Μία από τις Δέκα Εντολές, η δέκατη αναφέρει: «Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα τω πλησίον σου εστί»…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.