Η ενίσχυση και το case study της περίπτωσης Νταρίντα

Βασίλης Βλαχόπουλος08 Δεκεμβρίου 2023

Ο Αρης δεν χρειάζεται να… ταξιδέψει στον χρόνο για να διαπιστώσει τα οφέλη μιας πετυχημένης και κυρίως άμεσης μεταγραφικής κίνησης καθώς έχει αυτή του Βλάντιμιρ Νταρίντα πριν από περίπου έναν χρόνο η οποία έδειξε ξεκάθαρα τη σημασία της άμεσης ενσωμάτωσης ενός παίκτη στην ομάδα και φυσικά τα οφέλη αυτής.

Στην περίπτωση του Τσέχου μέσου, οι «κίτρινοι» έκαναν τα πάντα σωστά. Ξεκινώντας από την επιλογή ενός ποδοσφαιριστή με υψηλό κίνητρο, εμπειρία μέσα από την πολυετή παρουσία του σε πρωτάθλημα επιπέδου σαν αυτό της Bundesliga και με παραστάσεις και από τελικές φάσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Πέραν όμως του αξιόλογου βιογραφικού, η πιο σωστή ενέργεια στην περίπτωση του Βλάντιμιρ Νταρίντα ήταν η άμεση ενσωμάτωσή του στην ομάδα.

Προφανώς έπαιξε ρόλο η διακοπή λόγω της διεξαγωγής της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επί της ουσίας όμως ο 33χρονος εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη (τουλάχιστον) είκοσι μέρες πριν το ντεμπούτο του κι έχοντας πάρει μέρος σε τουλάχιστον δέκα-δώδεκα προπονήσεις. Γι’ αυτό εξάλλου χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη μεταγραφική κίνηση ελληνικής ομάδας τον περασμένο Γενάρη.

Η περίπτωση του Νταρίντα είναι το… case study του Αρη υπό την έννοια ότι οφείλει να κοιτάξει τα οφέλη που αποκόμισε και να λειτουργήσει αντιστοίχως και τώρα. Τότε βέβαια αξιοποίησε τις συγκυρίες. Για να έρθουμε στο σήμερα, στόχος δεν είναι απλά η ποιοτική ενίσχυση της ομάδας και ειδικότερα της επιθετικής γραμμής, αλλά και η – όσο το δυνατόν – άμεση ενσωμάτωση των παικτών. Για παράδειγμα, οι «κίτρινοι» έχουν εστιάσει στην περίπτωση του Εμίλ Σέιντ και προσπαθούν να αποσπάσουν τη θετική απάντηση του Νορβηγού winger παράλληλα της συμφωνίας που απαιτείται με τη Σασουόλο η οποία έχει τα δικαιώματά του.

Παράλληλα όμως δουλεύουν κι άλλες περιπτώσεις ακραίων επιθετικών έχοντας κατά νου ότι θα πρέπει να έχουν τελειώσει όλες τις υποθέσεις μέχρι τα Χριστούγεννα ούτως ώστε οι παίκτες να είναι διαθέσιμοι από το πρώτο παιχνίδι του ερχόμενου Γενάρη. Λόγω εξάλλου του εξαιρετικά δύσκολου προγράμματος στον πρώτο μήνα του 2024 και καθώς ο αριθμός των προπονήσεων θα είναι περιορισμένος, οι νέοι παίκτες δεν θα έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να ενσωματωθούν στην ομάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι αναγκαίο για τον Αρη να λειτουργήσει έτσι όπως είχε πράξει στην περίπτωση του Νταρίντα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.