Ζέρβας: «Δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για το fly over - Θα είναι εφιαλτικό - Σε ένα χρόνο το Μετρό»

Metrosport Team13 Οκτωβρίου 2023

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε στο Metropolis 95.5 για την εκλογική διαδικασία και την προσπάθεια που κάνει για να εκλεγεί εκ νέου. Κυρίως κλήθηκε να απαντήσει στην εκπομπή “Στη Σέντρα”, εάν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εάν θα συνεχίσει το έργο του. Παράλληλα δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα προβλήματα που θα προκαλέσουν στην πόλη τα έργα για το fly over.

«Θα ήθελα να εκφράσω την θλίψη μου για τις απώλειες του Γιάννης Μιχαλήτσου και του Κυριάκου Κυρανόπουλου στις οικογένειές τους» είπε αρχικά και συνέχισε: «Μιλάω σε ένα αθλητικό ραδιόφωνο. Θέλω να κάνω ένα απολογισμό μικρό για τα αθλητικά δρώμενα. Περπάτησα όλη την ζωή μου στη Θεσσαλονίκη. Νιώθω υπερήφανος για την δουλειά που έχει γίνει. Φέραμε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά απο 24 χρόνια, την εθνική μπάσκετ στο Αλεξάνδρειο. Αγώνες μπιτς βολεϊ και σε πολλές ακόμη δραστηριότητες. Ανακαινίσεις μπάσκετ, γήπεδα τένις, ένα εξαιρετικό θέαμα μοναδικό για τον κόσμο. Όλα αυτά έδωσαν υπέροχες εικόνες στην πόλη μας. Η Θεσσαλονίκη πρώτη πήρε μία μεγάλη διάκριση για τον αθλητισμό. Το 2024 θα διοργανώσουμε περισσότερες από 60 αθλητικές εκδηλώσεις

Χαίρομαι για την συνεργασία με τον Ηρακλή, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, την ΜΕΝΤ. Συμβάλαμε για να αναπνεύσει ο γυμναστικός σύλλογος Ηρακλής. Συμβάλαμε για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ με το ειδικό χωρικό σχέδιο και τις μελέτες για το νέο γήπεδο του Άρη και του Ηρακλή.

Με όλους τους άλλους τομείς, η Θεσσαλονίκη είναι μία αναγνωρίσιμη πόλη, με πολλά ξενοδοχεία, σχέδια πολλά που ίσως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Είναι μακριά αυτή η λίστα. Από έργα που είτε έχουν ξεκινήσει, είτε ξεκινούν. Αυτά είναι λίγα από τα πολλά που κάναμε και θα κάνουμε. Η Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει επίπεδο, πόσα περιοδικά, εφημερίδες από το εξωτερικό έχουν βάλει την πόλη μας, ως ένα σημαντικό τόπο προορισμού. Φτιάχνουμε τη Θεσσαλονίκη που όλοι ονειρευόμαστε”.

- Ο αναποφάσιστος τι θα πρέπει να ψηφίσει, πως θα τον παρακινήσετε;

“Να ψηφίσει αυτό που ξέρει, αυτόν που έβλεπε να γυρνάει ανάμεσά σας. Προφανώς υπήρξαν και αστοχίες, λάθη δεν κάνει εκείνος που δεν προσπαθεί. Είναι πολύ εύκολο να κριτικάρεις για τα πάντα. Να δεχθώ ότι στην καθαριότητα μείναμε λίγο πίσω. Ασχοληθήκαμε με πολύ μεράκι, αγάπη, φροντίδα για την πόλη, χωρίς να λείψω από την πόλη. Ήμουν εκεί μπροστά για να τα λύσω.

Και οι δύο θέλουμε το καλό της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να έχουμε συμμετοχή. Ας σκεφθούμε και λιγάκι. Όλα αυτά να έρθει ο κόσμος να τα αποτυπώσει στην κάλπη. Διαλέγει τις αναφορές του καθενός, τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει, την ουσιαστική ανεξαρτησία του. Ο Τζιτζικώστας ψηφίζει Ζέρβα και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτή την στήριξη. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια συνεργαστήκαμε άψογα. Η Θεσσαλονίκη είναι ενωμένη. Η Θεσσαλονίκη συνθέτει. Μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά. Οι επιτυχίες έρχονται με επενδύσεις, αναγνωρίσεις της πόλης. Από την άλλη πλευρά βλέπω μία επιστροφή στο παλιό».

Υποθαλάσσια, fly over και Μετρό

Ο Κωσνταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στη συνέντευξη του στο Metropolis 95.5 στο φιάσκο της υποθαλάσσιας, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το fly over, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε το Μετρό σε περίπου ένα χρόνο: «Θα πρέπει να τονίσω ότι για ένα έργο που δεν έγινε ποτέ και αναφέρομαι στην υποθαλάσσια, πληρώνουμε ρήτρα 85 εκατομμύρια ευρώ, όλοι μας. Το Μετρό θα ήταν τελειωμένο αυτή την στιγμή. Κάποιοι με τις προσφυγές που έκαναν, δυστυχώς, το πήγαν πίσω. Η Θεσσαλονίκη έχει μία ατζέντα. Είναι μία μάχη του παλιού με το νέο. Της σύνθεσης με την αντίθεση.

Όσο για τον περιφερειακό δρόμο και το fly over, ο επόμενος δήμαρχος θα πρέπει να κρατήσει πίσω την λειτουργία της πόλης. Δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία. Θα είναι εφιαλτικό, εάν δεν γίνουν σωστές ενέργειες. Θα εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για να μην ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι της πόλης.

Ήρθε η ώρα του νέου έργου, χωρίς να τελειώσει το Μετρό. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Όλοι λένε ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα έχουμε τα εγκαίνια του Μετρό. Το ότι τελείωσε, έχει να κάνει με το γεγονός ότι εμείς πατούσαμε γκάζι, παρά τα ανυπέρβλητα εμπόδια που μας έβαζαν.

Και επίσης περιμένουμε το πρότζεκτ της ανάπλασης της πόλης, να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Να ασχολούνται με τα προβλήματα της πόλης, αυτοί που τα γνωρίζουν. Απέναντί μου είναι όλοι εκείνοι που δεν ήθελαν την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Βρίσκω λύσεις στα προβλήματα και όχι προβλήματα στις λύσεις.

Την Δευτέρα θα είναι μία ημέρα αισιόδοξη, μία ημέρα συνέχειας. Η Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει την αναγέννηση της. Ανέβηκε και παραπάνω. Ξεπέρασε τα όποια προβλήματα. Ψέματα λέει και εκείνος που τα προβλήματα της πόλης, λύνονται με μαγικά ραβδάκια. Ο κόσμος να ψηφίσει την Κυριακή. Να σκεφθεί, να συγκρίνει και να επιλέξει “Ναι στη Θεσσαλονίκη”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.