Αλλος για… τα πιτς;

Γιώργος Στράντζαλης11 Οκτωβρίου 2023

Το όνομα του Φραν Βέλεθ μπαίνει κι αυτό στον φάκελο: “τραυματισμοί σεζόν 2023-2024” και αποτελεί μια ακόμη “πληγή” που πρέπει να διαχειριστεί ο Αρης στο επόμενο διάστημα.

Ο Ισπανός αμυντικός αποχώρησε εσπευσμένα από την προετοιμασία στην Πτολεμαΐδα για να υποβληθεί σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων επιβεβαίωσαν τα άσχημα μαντάτα καθώς θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών. Είναι ο έκτος παίκτης τους τελευταίους τρεις μήνες που μπαίνει σε αυτή τη “μαύρη” λίστα και μπορεί εύκολα κάποιος να διερωτηθεί… “άλλος για τα πιτς;”.

Η αρχή έγινε με τον Γιακούμπ Μπράμπετς ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας με τον Εθνικό Άχνας στα μέσα Ιουλίου χάνοντας το σύνολο των ευρωπαϊκών αγώνων αλλά και την πρώτη αγωνιστική με τον ΟΦΗ. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής είχαν δείξει οστικό οίδημα στην κνήμη και χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης για πάνω από έναν μήνα, με τον Αρη στα πρώτα κρίσιμα ματς της σεζόν να μένει με έναν στόπερ!

Ακολούθησε ο Κίκε Σαβέριο ο οποίος ήδη συμπλήρωσε δύο μήνες εκτός δράσης παρά τις αρχικές εκτιμήσεις του Αρη τότε, ότι δεν θα χρειαζόταν διάστημα άνω των τριών εβδομάδων! Ο επιθετικός με καταγωγή από τον Ισημερινό τραυματίστηκε στο δεύτερο παιχνίδι με την Αραράτ στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο οποίο μάλιστα είχε ξεχωρίσει με την παρουσία του στο γήπεδο. Η πρώτη διάγνωση, βάσει της ενημέρωσης της ΠΑΕ, ήταν βαρύ διάστρεμμα. Τελικώς, η πρόσφατη ενημέρωση ανέφερε ότι έχει υποστεί μεταραυματικό οστικό οίδημα και θα χρειαστεί το λιγότερο έναν μήνα ακόμη για να ξεπεράσει το πρόβλημα! Στην πραγματικότητα όμως το ακριβές διάστημα της απουσίας του θα φανεί μέσα από τις επαναξιολογήσεις της κατάστασής του και θεωρείται δύσκολο να προλάβει κάποια από τα επόμενα ματς πριν από την επόμενη διακοπή (σσ 18/19 Νοεμβρίου).

Μπορεί ο τραυματισμός του Χουλιάν Κουέστα να μην ήταν το ίδιο σοβαρός, αλλά αγωνιστικά πλήγωσε τους Κιτρινόμαυρους, που έπαιξαν χωρίς τον αρχηγό τους στο δεύτερος ματς με τη Ντινάμο Κιέβου, στο Βουκουρέστι, αλλά και στις πρώτες δύο αγωνιστικές του Πρωταθλήματος (ΟΦΗ, Λαμία). Ο Ισπανός τερματοφύλακας είχε υποστεί διάστρεμμα στον αστράγαλο, στην προπόνηση πριν από το δεύτερο παιχνίδι με τη Ντινάμο.

Μία κάκωση στο γόνατο, που υπέστη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, κράτησε τον Ζαν Ζουλ στα πιτς για μεγάλο διάστημα. Έμεινε εκτός δράσης για περίπου έναν μήνα, πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα ματς με Παναιτωλικό και Ολυμπιακό, επέστρεψε στο ομαδικό πρόγραμμα των προπονήσεων πριν από δύο ημέρες και υπολογίζεται για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος.

Ομοίως και ο Νέβεν Τζούρασεκ, ο οποίος έχει ν’ αγωνιστεί από τις 3 Σεπτεμβρίου λόγω προβλήματος στη μέση. Εκτός δράσης παραμένει (και) ο Λούκας Ρουπ από τις 17 Σεπτεμβρίου, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που χρειάστηκε ν΄ αγωνιστεί με ένεση και σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ θα μείνει στα πιτς για τουλάχιστον ακόμη έξι εβδομάδες! Ο Γερμανός μέσος υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στην πατρίδα του και υπολογίζεται να επιστρέψει μετά την επόμενη διακοπή, ήτοι στα τέλη Νοεμβρίου.

Στον φάκελο με τους φετινούς τραυματισμούς, που πληγώνουν τους Κιτρινόμαυρους, δεν έχουμε συμπεριλάβει περιπτώσεις παικτών όπως ο Βλάντιμιρ Νταρίντα, ο οποίος στη διάρκεια της προετοιμασίας για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έβγαλε πρόβλημα και χρειάστηκε να μείνει εκτός προπονήσεων, ή τα μικροπροβλήματα που έβγαλαν παίκτες όπως ο Φεράρι (σσ πριν το ματς με τον Ολυμπιακό). Κάθε τραυματισμός είναι ξεχωριστός, όπως και οι αιτίες που τον προκαλούν και σίγουρα είναι από τα απρόοπτα που δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Αν πρόκειται όμως για μυϊκό τραύμα, τότε σίγουρα υπάρχει θέμα. Να σημειωθεί ότι στον Αρη, παρά το βαρύ φορτίο του καλοκαιριού, με τους διαδοχικούς απαιτητικούς αγώνες στην Ευρώπη, δεν είχε προκύψει μυϊκός τραυματισμός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.