Άδωνις: «Μη ρισκάρετε τη ζωή σας για να σώσετε υλικά αγαθά, θα τα αποζημιώσουμε όλα» (vid)

Metrosport Team23 Ιουλίου 2023

Ο υπουργός Εργασίας παρακάλεσε τους πολίτες να προσέξουν και τόνισε πως θα δοθούν αποζημιώσεις και να μην ρισκάρουν την ζωή τους για να σώσουν υλικά αγαθά από τις φωτιές.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν σήμερα (23/7) καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας.

«Θέλω πρώτα απ' όλα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ελληνικής αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων που δίνουν πολύ μεγάλη μάχη με τις πυρκαγιές, ιδιαίτερα στη Ρόδο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος, να μην έχουμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Κάποιοι ειρωνεύονται την επιλογή της κυβερνήσεως να βάλει σε προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή αλλά κάνουν λάθος. Όσο καταστροφικές και να είναι οι εικόνες μιας πυρκαγιάς, εάν δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα όλα ξαναφτιάχνονται», είπε αρχικά ο υπουργός Εργασίας.

«Αν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα, κάποιοι δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ. Άρα λοιπόν η επιλογή είναι σωστή, οι Αρχές κατάφεραν να εκκενώσουν πολλές περιοχές με ταχύτητα και με ασφάλεια. Ούτε αυτό ήταν αυτονόητο κάποτε. Θα πουν πολλοί "μα γιατί να μπαίνουν πυρκαγιές;". Θέλω να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω ότι στην εποχή που ζούμε και ιδιαίτερα λόγω της κλιματικής αλλαγής, η ιδέα ότι δεν θα έχουμε πυρκαγιές δεν είναι δυστυχώς εφικτή. Ήμουν πριν από ένα μήνα στην Ιταλία, καιγόταν η μισή Ιταλία. Στην Ισπανία καιγόταν η μισή Ισπανία και τουριστικές περιοχές. Η Ίμπιζα χαμός γινόταν. Χθες διάβασα ότι φέτος για πρώτη φορά είχαμε εκτεταμένες πυρκαγιές στην Ελβετία. Μάλιστα έκαιγαν για μέρες τα δάση επειδή δεν είχαν καθόλου αεροπλάνα και καθόλου ελικόπτερα. Δεν είχαν πιάσει ποτέ ξανά φωτιά», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.