ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσαν υποψηφιότητα Παππάς, Πολλάκης, Τζουμάκας - Πυρά Αχτσιόγλου σε Τσίπρα

Metrosport Team15 Ιουλίου 2023

Χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναμένεται να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους οι υποψήφιοι διάδοχοι για την προεδρία του κόμματος, με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχουν ήδη ανακοινώσει τη θέση τους στην κούρσα διαδοχής και τον Νίκο Παππά να αναμένεται να το κάνει σήμερα.

Η ομιλία Αχτσιόγλου

Στην ομιλία της, που είχε χαρακτήρα μανιφέστου, η Έφη Αχτσιόγλου επιχείρησε να ισορροπήσει ανάμεσα στην τάση των προεδρικών και την εσωκομματική αντιπολίτευση της «Ομπρέλας» , ενώ άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την προεκλογική τακτική, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανόησε την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για κυβερνητική σταθερότητα.

Ακόμα, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ως αίτια της ήττας την προεκλογική κακοφωνία, την επικοινωνιακή υστέρηση αλλά και την έλλειψη επάρκειας τεχνικού χαρακτήρα, ενώ είπε ότι η διεύρυνση του κόμματος αξιοποιήθηκε για να χαραχτούν στρεβλές εσωτερικές διαχωριστικές γραμμές. Παράλληλα, χαρακτήρισε και πάλι άγονη σύγκρουση το δίλημμα «Αριστερά ή Κέντρο».

Το μανιφέστο Τζουμάκα

Νωρίτερα, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί στο νότιο τομέα της Β' Αθήνας, κατέθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος. Ο πρώην υπουργός μοίρασε δακτυλογραφημένο «μίνι μανιφέστο» με το οποίο ζητά να δημιουργηθούν συνδικαλιστικές παρατάξεις του κόμματος στους χώρους όπου δρουν οι πολίτες και οι νέοι, όπως και τη θεσμοθέτηση θέσης αντιπροέδρου στο κόμμα.


Ποιοι θα μιλήσουν

Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής βρίσκονται, μεταξύ άλλων, Σωκράτης Φάμελλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παύλος Πολάκης, Διονύσης Τεμπονέρας, Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Βασιλιάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος κ.α.

Στο βήμα ανέβηκε πρώτη η Γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, η οποία είπε ότι η ανοικτή εκλογή του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα προσδιορίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου, για να προσθέσει ότι τα στελέχη της πρώτης γραμμής πρέπει να δώσουν το παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει αυτή την εκλογική μάχη «με τους καλύτερους δυνατούς όρους».

Σημειωτέον ότι η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να εξουσιοδοτήσει την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ώστε να ανακοινωθούν τα «χρίσματα» για τις 13 περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολούθως, το λόγο θα λάβουν οι υποψήφιοι για την Προεδρία του κόμματος, προκειμένου να αναπτύξουν τις πολιτικές τους πλατφόρμες στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.