Έρχονται εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη δήλωση Τσίπρα από το Ζάππειο

Metrosport Team29 Ιουνίου 2023

Στις 12:30 της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προβεί σε έκτακτη δήλωση από το Ζάππειο για το μέλλον του κόμματος.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης, ξεκίνησε να συνεδριάζει εκτάκτως μετά την ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει το πλαίσιο των προτάσεών του για την αποτίμηση του αποτελέσματος και για τη δημιουργία του οδικού χάρτη που θα αφορά στην ανασυγκρότηση του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή και των στελεχών του πολιτικού σχεδιασμού, (επίσης σε διευρυμένη σύνθεση) του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Ως εκ τούτου στην συνεδρίαση θα συμμετάσχουν πέραν του προέδρου οι Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Όλγα Γεροβασίλη, Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Μπίστης, Χρήστος Σπίρτζης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με όσα έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στις συνεδριάσεις των οργάνων θα αποφασιστεί συλλογικά ο «οδικός χάρτης» του κόμματος για τις επόμενες διαδικασίας ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να οριστεί και συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας αν και προσεκλήθη στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες δεν θα παραστεί καθώς έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις τις επόμενες ημέρες.

Η δεύτερη ανάγνωση της συγκεκριμένης πληροφορίες βρίσκεται στο γεγονός πως οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές εξακολουθούν να προσκαλούν τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό στις συνεδριάσεις τους χωρίς να επηρεάζονται από τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.