Ο Άρης καλλιεργεί το έδαφος για το Eurocup

Βασίλης Βλαχόπουλος22 Ιουνίου 2023

Οι πιθανότητες υποχώρησης του Άρη μπροστά στην προοπτική της επιστροφής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν είναι πολλές καθώς οι «κίτρινοι» δείχνουν να έχουν καταλήξει σε αυτή την απόφαση αλλά η αξιολόγηση των οικονομικών δεδομένων οδηγεί σ’ ένα συμπέρασμα. Ραγδαία αύξηση εσόδων από το sponsoring και το ticketing.

Το ευρωπαϊκό εγχείρημα απαιτεί αύξηση εσόδων κατά τουλάχιστον 400.000 ευρώ. Γιατί τα έξοδα συμμετοχής στο Eurocup προσδιορίζονται στα 230.000 ευρώ βάσει της έρευνας που έκαναν οι επιτελείς της ΚΑΕ για την οποία μάλιστα άντλησαν πληροφορίες από ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση στην τελευταία διετία. Η δε δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας προϋποθέτει αύξηση του αγωνιστικού προϋπολογισμού κατά περίπου 40%. Αυτά τα δεδομένα έβαλαν κάτω οι άνθρωποι της ΚΑΕ μαζί με τον Γιάννη Καστρίτη με τον οποίον πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις στο τελευταίο 48ώρο. Η «εντολή» που έλαβε ο Ελληνας τεχνικός είναι να φτιάξει ομάδα για να αγωνιστεί στο Eurocup κι αυτή υποδηλώνει την οριστική απόφαση για τη συμμετοχή της ομάδας. Ασφαλείς πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν εξάλλου ότι όλα βρίσκονται στη διακριτική ευχέρεια του Άρη καθώς η διοργανώτρια αρχή θέλει τους «κίτρινους». Επί τούτου, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Η ΚΑΕ μπορεί να αντλήσει χρήματα από το sponsoring και το ticketing. Δηλαδή, αυξημένα έσοδα από τον εμπορικό τομέα αλλά για να το καταφέρει απαιτείται να λειτουργήσει πιο στοχευμένα εκπονώντας πλάνο ανταποδοτικών οφελών για να προσελκύσει εταιρίες. Για παράδειγμα, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Αλεξάνδρειο με εκπροσώπους μεγάλων εταιριών. Κανείς δεν απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας, παρότι αναφέρθηκε η… αντιεμπορικότητα του περιβάλλοντος του μπάσκετ. Όλοι σημείωσαν ότι απαιτείται η παράδοση ενός σχεδίου το οποίο θα δίνει σε μια εταιρία το κίνητρο ούτως ώστε να επιλέξει τον 'Αρη για να διαφημιστεί. 

Για το ticketing, στην ΚΑΕ δικαιολογημένα εκτιμούν ότι φέτος τα έσοδα από τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας θα είναι μεγαλύτερα σε σχέση με την περασμένη διετία. Καθώς θα προστεθούν εννιά ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν έχουν παρθεί αποφάσεις για τις τιμές των διαρκείας ενώ δεν έχει απορριφθεί η ιδέα έκδοσης δύο διαφορετικών πακέτων. Το ένα θα συμπεριλαμβάνει μόνο τους αγώνες του ελληνικού Πρωταθλήματος και το δεύτερο το σύνολο των αγώνων ούτως ώστε να είναι προσιτά για κάθε βαλάντιο. Σε κάθε περίπτωση, για να «βγει» οικονομικά η απόφαση συμμετοχής στο Eurocup θα πρέπει τα έσοδα (και) από το ticketing να είναι περισσότερα κατά τουλάχιστον 30%.

Μέχρι το τέλος του μήνα, λογικά στην ΚΑΕ θα έχουν μια πρώτη εικόνα για τα έσοδά τους από τους δύο τελευταίους τομείς καθώς βρίσκονται εν αναμονή απαντήσεων σε προτάσεις που έχουν καταθέσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.