Εάν όντως τέθηκε το δίλημμα «Κρμέντσικ ή Τόμας», τότε ο πήχης τέθηκε χαμηλά στον ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης14 Ιουνίου 2023

Δε βάζουμε δα και το χέρι μας στη φωτιά αλλά… Εάν όντως τέθηκε το δίλλημα: Κρμέντσικ η Τόμας στον ΠΑΟΚ… Επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως τέθηκε χαμηλά ο πήχης. 

Υπό την προϋπόθεση φυσικά, πως κύριος προσανατολισμός του θα είναι – με σημαντική μεταγραφική ενίσχυση - ο πρωταθλητισμός. Δίχως αυτήν την προϋπόθεση… Ήτοι, εάν κύριος προσανατολισμός είναι η δημιουργία - με ανοικοδόμηση εκ βάθρων – ομάδας με προοπτική πρωταθλητισμού… Επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως ο πήχης τέθηκε σε… λογικό ύψος!

Για να καταλήξουμε. Όσο διοικητική και τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ δεν καθιστούν σαφή τον προσανατολισμό του ΠΑΟΚ εύλογα, οι κινήσεις της κρίνονται με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Επαναλαμβάνοντας μάλιστα, για πολλοστή φορά πως δεν διανοούμαστε δράσεις της ΠΑΕ σε μεταγραφικά μέτωπα… στα κουτουρού. Διανοούμαστε πως δράσεις της ΠΑΕ καταγράφονται αυστηρά εντός πλαισίου προσανατολισμού. Όπως ακριβώς ορίσθηκε αυτός από τον Ιβάν Σαββίδη. Μετά από τις εξηγήσεις της τεχνικής ηγεσίας για τις παταγώδεις αποτυχίες της παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου. Καθώς και μετά τις εισηγήσεις για επιτυχίες στη μέλλουσα…

Η πίεση του χρόνου πάντως, ολοένα κι αυξάνεται. Το περυσινό πάθημα… Με την οικονομική και συνάμα αγωνιστική καταστροφή εξ αιτίας του αποκλεισμού από τη Λέφσκι Σόφιας… Πιστεύουμε πως έγινε μάθημα. Ο ισχυρός ΠΑΟΚ δε θα ξεκινήσει εφέτος στο Κόνφερενς Λιγκ… χαλαρά. Όπως ξεκίνησε πέρυσι. Και την πάτησε από την ανίσχυρη βουλγαρική ομάδα.

Για να ξεκινήσει δυνατά όμως, οφείλει να προετοιμασθεί ανάλογα.

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ δεν είχε προετοιμασθεί. Δεν το λέμε εμείς. Το λένε τα πρώτα αποτελέσματα του εντός κι εκτός συνόρων. Το κάκιστο ξεκίνημα του ανέδειξε όλα τα κενά, τις αδυναμίες και τα λάθη της αγωνιστικής και μεταγραφικής του προετοιμασίας πέρυσι.

Εμείς δεν διανοούμαστε… Δε θέλουμε καν, να θεωρήσουμε πως θα μπορούσε κι εφέτος, να μην προετοιμασθεί καλά. Εσείς;

Τούτο δε, καθώς αφουγκραζόμαστε τη… βοή της αγωνίας του κόσμου του ΠΑΟΚ. Θέλει κι αισιοδοξεί. Θέλει και προσδοκά. Θέλει και πιστεύει πως δε θα είναι κι εφέτος η ίδια αρχή με πέρυσι!

Αν κι επί του παρόντος δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα του ΠΑΟΚ στοιχεία, τα οποία να στηρίζουν, όσα εμείς θέλουμε, να θεωρήσουμε. Κι όσα ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει, αισιοδοξεί και προσδοκά…

Εν τούτοις οφείλουν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στην Τούμπα και να αφουγκραστούν αλλά και να σεβασθούν τη… βοή της αγωνίας του κόσμου του ΠΑΟΚ!

Και δε θέλουμε, να διανοηθούμε, πως δεν το κάνουν. Εσείς;

ΥΓ 1 : Δεν μπορούμε, να γνωρίζουμε εάν κι εφ’ όσον είναι απλή σύμπτωση. Όλες οι ΠΑΕ όμως, οι οποίες συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις – εκτός αυτής του ΠΑΟΚ - κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας τους. Σημαίνει κάτι αυτό;

ΥΓ 2 : Η ανανέωση του συμβολαίου του Χρήστου Ταλιχμανίδη πέρα από την ουσία της είναι κι εξαιρετικό μήνυμα της ΠΑΕ προς τα «βλαστάρια» των «δένδρων» των Τμημάτων Υποδομών.

ΥΓ 3 : Κρίσιμη παράμετρος για τις μεταγραφικές δράσεις του ΠΑΟΚ ο Κάλεντ Νάρεϊ ! Από την ετοιμότητα του εξαρτώνται πολλά στα πλάνα της ΠΑΕ. Σε (…απευκταία) περίπτωση μη ετοιμότητας του αυξάνονται οι στόχοι για παίκτες πρώτης γραμμής…

ΥΓ 4 : Θέμα με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει στην Τούμπα. Τούτο δε, επειδή αφορά αποκλειστικά και μόνον τον «κάπτεν» και τον Ιβάν Σαββίδη. Ουδείς άλλος εμπλέκεται !

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.