Δούμας: «Πρώτη φορά τέτοια δήλωση Μητσοτάκη για το γήπεδο του ΠΑΟΚ»

Metrosport Team12 Ιουνίου 2023

Με αφορμή της δήλωση που έκανε το περασμένο Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δημιουργία γηπέδου του ΠΑΟΚ, ο αρχιτέκτονας και ανάδοχος της μελέτης για το ειδικό χωρικό σχέδιο και ένα από τα μέλη της επιτροπής για την κατασκευή της Νέας Τούμπα, Τάκης Δούμας μίλησε στο Metropolis 95.5. Αναφέρθηκε όμως και στο νέο γήπεδο του Άρη μετά την πρόσφατη δήλωση της Ειρήνης Καρυπίδου.

Ο κ. Δούμας είπε στην εκπομπή “Στη Σέντρα” τα εξής: “Χαίρομαι πολύ που μιλάω για αυτό το θέμα του γηπέδου. Και αυτό που είπε ο πρωθυπουργός είναι σωστό. Υπάρχει προεδρικό διάταγμα είναι ελεύθερος ο δρόμος. Το καινούργιο της δήλωσης είναι ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας για την διαδρομή της υλοποίησης. Αυτό είναι αντικείμενο της επόμενης κυβέρνησης εφόσον συνεννοηθεί ο ΠΑΟΚ μαζί με τον νέο πρωθυπουργό. Έχουμε μία καταγραφή θετική. Να θεωρήσουμε ότι δεν θα είναι πυροτέχνημα. Για πρώτη φορά έχουμε μία ξεκάθαρη δήλωση. Μας ενδιαφέρει η υλοποίηση. Και το να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Θεσμικά την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ το δικό του νέο γήπεδο.

- Είπε ο Μητσοτάκης την φράση, να συνεργαστούμε με τον επενδυτή. Πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει με πόρους προερχόμενους από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

"Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα εννοεί. Ο Μητσοτάκης είπε προχθές ότι εγώ ως κυβέρνηση έκανα το θεσμικό πλαίσιο. Από εκεί και πέρα μπορούμε να συνεργαστούμε με τον ΠΑΟΚ στο επίπεδο της χρηματοδότησης. Στην υλοποίηση του γηπέδου. Για πρώτη φορά το δηλώνει ο πρωθυπουργός. Σε ένα τραπέζι που θα έχει και αποτέλεσμα. Ο όρος χρηματοδότηση μπορεί να είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος. Δεν βγάλαμε ένα διάταγμα για να μας μείνει. Είπε ο Μητσοτάκης για να φτιαχτεί επιτέλους. Όλοι έχουν μία προθεσμία. Μπορεί να θέλει να καθίσει στα καθίσματα του νέου γηπέδου ο Μητσοτάκης. Φαντάζομαι να ερμήνευσα την δήλωση του Μητσοτάκη ορθά”.

- Θα προλάβει το γήπεδο να είναι έτοιμο το 2026;

Έχει δυσκολέψει πολύ αυτός ο ορίζοντας. Στην Ελλάδα είμαστε πρέπει να μιλάμε για θαύμα. Το αύριο ποιο θα είναι. Πρακτικά το 2026 για να είναι έτοιμο το νέο γήπεδο πρέπει να κυνηγήσουμε ένα θαύμα. Η δήλωση Μητσοτάκη όμως έχει το ενδιαφέρον της”.

- Για το νέο γήπεδο του Άρη έχετε κάποια πληροφόρηση;

¨”Η πρόεδρος του Άρη μας, η κυρία Καρυπίδου μίλησε για το νέο γήπεδο σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Δεν ξέρω εάν έχει παγώσει το θέμα του νέου γηπέδου. Τι είναι αυτό που περιμένει ο επίσημος Άρης, τι θα πει πολιτική απόφαση; Το γήπεδο του ΠΑΟΚ έχει χώρο και αδειοδότηση. Το γήπεδο του Άρη δεν έχει τίποτα από όλα αυτά. Προφανώς χρειάζεται πολιτική βούληση. Σε ποιον χώρο θα γίνει; Ποιος θα βάλει τα χρήματα; Πιστέψτε με, 100 στρέμματα μαζεμένα στην πόλη δεν τα βρίσκεις κάθε ημέρα”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.