Το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν είχε απλά κενά, είχε και βάρη - Πετάχτηκε πολύ χρήμα στη θάλασσα...

Αρις Νικολάκης09 Ιουνίου 2023

Θέμα για τον ΠΑΟΚ δεν είναι μόνον ποιοί θα έρθουν. Θέμα είναι και ποιοι θα φύγουν. Το ρόστερ του βλέπετε, δεν είχε απλά, κενά. Είχε και… βάρη. Έτσι, δεν χρειάζεται απλά, κάλυψη κενών. Χρειάζεται κι ελάφρυνση. Κι όλα αυτά… Κάθε κίνηση περί αυτών βέβαια, με κοινό παρονομαστή τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ.

Είναι καιρός να μετρούν το χρήμα πριν το …επενδύσουν σε μεταγραφές. Δύο χρόνια τώρα… Τουλάχιστον δύο χρόνια, για να λέμε την πάσα αλήθεια, δεν το μετρούσαν. Έγιναν λάθος επενδύσεις. Πετάχθηκε πολύ χρήμα στη θάλασσα.

Υπήρξαν κι υπάρχουν παίκτες τους οποίους ουδόλως υπολόγιζε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Όπως, επί παραδείγματι, ο Τόμας Μουργκ, ο Γιάννης Μιχαηλίδης κι ο Γιάννης Κάργας. Υπήρξαν και παίκτες τους οποίους από την πρώτη γραμμή μετέθεσε στα μετόπισθεν. Όπως, επί παραδείγματι, ο Λευθέρης Λύρατζης κι ο Μάριος Τσαούσης.

Η διαχείριση αυτών των παικτών δεν έβγαλε νόημα κατά την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο. Αντίθετα ουκ ολίγες φορές προκαλούσε απορία. Ο γέγονε όμως, με αυτούς – δεν είναι λίγοι - γέγονε. Τι μέλλει γενέσθαι είναι το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ.

Ζητούμενο επίσης, είναι και η προώθηση από παικτών κι από την Β’ ομάδα και κι από τις άλλες ομάδες των Τμημάτων Υποδομών, στην πρώτη ομάδα. Αν και γι’ αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό κι ευαίσθητο ζητούμενο υπάρχει η «νεκρή γραμμή» ανάμεσα στον Ραζβάν Λουτσέσκου και στον Πάμπλο Γκαρσία. Με το μέλλον του δημοφιλούς «Τσε» στον ΠΑΟΚ να είναι αβέβαιο, καθώς έληξε το συμβόλαιο του, δεν διαφαίνεται επί του παρόντος προοπτική… ζωντάνιας στη συγκεκριμένη «γραμμή».

Θεωρούμε πάντως, δεδομένη την επιλογή ορισμένων παικτών κι από τη Β’ ομάδα κι από άλλες ομάδες των Τμημάτων Υποδομών, για την προετοιμασία στην Ολλανδία. Τώρα, πως θα γίνει κι από ποιόν θα γίνει αυτή η επιλογή; Θα σας γελάσουμε…

Φυσικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει και τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις περιπτώσεις αυτές. Έτσι είναι το σωστό αλλά… Θα είχε ενδιαφέρον, να μαθαίναμε ποιος και πως τον ενημέρωσε για σχετικά, για να κάνει τις επιλογές του!

Είναι λοιπόν, πολλά τα ανοικτά θέματα για τον ΠΑΟΚ. Και δεν αφορούν μόνον τους παίκτες οι οποίοι θα έρθουν. Όσοι και να έρθουν, δεν είναι δυνατόν να καλύψουν όλα τα κενά του ρόστερ του. Είναι απαραίτητες κι οι επιλογές από τα Τμήματα Υποδομών. Αυτά – μεταξύ μας – στήριξαν τα στραβά κι ανάποδα ρόστερ του ΠΑΟΚ την τελευταία διετία. Σε μια διετία κατά την οποία οι επιτυχημένες μεταγραφές μετριούνται, δε μετριούνται στα δάκτυλα της μίας παλάμης.

Κι όταν λέμε: Επιτυχημένες μεταγραφές εκ των έξω, εννοούμε παίκτες οι οποίοι αποτέλεσαν αγωνιστικούς «πυλώνες» του ΠΑΟΚ. Αντίθετα εκ των έσω… Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Λύρατζης, Τσαούσης επί παραδείγματι όταν κι όσο «επιστρατεύθηκαν» - και πάρα την οφθαλμοφανή απειρία τους – προσπάθησαν, να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους .

Έχουν πολλή, πάρα πολλή δουλειά Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο. Έτσι όπως τα κατάφεραν, έχουν…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.