«Η αίσθηση μου είναι για ισόβια και για 18 χρόνια φυλακής στον κάθε ένα»

Metrosport Team06 Ιουνίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε o γνωστός νομικός Μπάμπης Αποστολίδης για την δίκη των “12” που κατηγορούνται για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Μεταξύ των άλλων ο γνωστός νομικός υποστήριξε τα εξής: “Δυστυχώς λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων δεν έχω πλήρη γνώση της εισαγγελικής πρότασης. Όμως από το λίγο που άκουσα μου έδωσε την εντύπωση μίας οργισμένης αγόρευσης που ερμήνευε τα αισθήματα όλου του κόσμου. Ήταν μία οργισμένη αγόρευση για όσα συνέβησαν εκείνη την αποτρόπαια ημέρα της δολοφονίας του Άλκη.

Καταλογίζει σε όλους ανθρωποκτονία. Αυτό θα το αποφασίσει το δικαστήριο. Σας είπα και άλλες φορές που είχαμε μιλήσει, πως η εισαγγελία είναι για να τους καταδικάσει όλους. Κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε. Εάν γίνει δεκτή εξ ολοκλήρου δεν το ξέρουμε. Υπάρχουν οι δικαστές, υπάρχουν οι ένορκοι. Δεν άνοιγε και κανένα στόμα μέχρι τώρα.

- Τι σημαίνει ισόβια; Μπορείτε να μας το εξηγήσετε πρακτικά;

“Τουλάχιστον 18 χρόνια, το λιγότερο 18 χρόνια στην φυλακή για τον κάθε έναν. Άρα πριν από τα 18 χρόνια, για τέτοιες πράξεις δεν βγαίνεις από την φυλακή. Η εκτίμηση της βαρύτητας των ενεργειών των κατηγορουμένων είναι αυτή που οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι ποινές θα είναι πολύ αυστηρές. Όμως θα πρέπει να αποφασίσει το δικαστήριο και οι ένορκοι. Και αυτός που δεν χτύπησε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως συνεργός και η ποινή του να πέσει στα 15 έτη αντί για τα 18. Μπορεί και να μην έχουμε ισόβια για όλους. Αν και αυτό που εισπράττω είναι πως θα έχουμε ισόβια για όλους. Όλοι είναι αγριεμένοι. Και οι ένορκοι ακόμη. Τον καιρό που γίνεται αυτή η δίκη και ακούγονται όλα αυτά στα μίντια, η οπαδική βία, δυστυχώς, βρίσκεται σε έξαρση. Πρέπει αρκετοί να πάνε σε διακοπές σε διάφορα κλειστά ξενοδοχεία σε διακοπές. Με αυτό που λένε: Τρίτη - Πέμπτη μακαρόνια.

Αν αρχίσουν και πέφτουν τέτοιες ποινές αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, τότε θα αρχίσουν να το σκέφτονται. Εκτός από τους ψυχάκηδες. Θα αργήσουμε αρκετά για να έχουμε απόφαση. Είναι η εισαγγελέας, καμιά δεκαριά οι συνήγοροι υπεράσπισης. Πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουμε οριστική απόφαση”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.