Άρης: Θέλει να κλείσει το ζήτημα του τερματοφύλακα

Metrosport Team06 Ιουνίου 2023

Στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα αναφέρθηκε στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται (τυπικά) στις 30 Ιουνίου και άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει κίνηση ν’ ανανεωθούν το πολύ δύο, καθώς οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές (βλ. Ιτούρμπε, Ετέμπο, Καμαρά) δεν είναι στο πλάνο της “επόμενης μέρας”.

Ο Κροάτης δεν αναφέρθηκε σε ονόματα αλλά έμμεσα εννοούσε τον Λούκας Ρουπ και τον Μάριο Σιαμπάνη. Αν και στην πραγματικότητα τα συμβόλαια είναι τρία καθώς υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία για συν ένα χρόνο με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Σε δηλώσεις του άλλωστε ο Έλληνας επιθετικός είχε προαναγγείλει την παραμονή του στην ομάδα, μετά από συζητήσεις που είχε με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Εφόσον ισχύει η συμφωνία τους, τότε μένει μόνο το τυπικό της υπόθεσης.

Η ανανέωση συμβολαίου τού Λούκας Ρουπ υπήρξε άμεση. Σε αυτό βοήθησε ασφαλώς ότι η ομάδα και ο ποδοσφαιριστής είχαν κοινή επιθυμία να χαράξουν τον ίδιο δρόμο και τη νέα σεζόν. Δε χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ημέρες διαπραγματεύσεων ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία και ο Αρης ν’ ανακοινώσει τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Γερμανό μέσο ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με οψιόν ανανέωσης και τον επόμενο χρόνο.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως με τον Μάριο Σιαμπάνη καθώς δεν έχει διαπιστωθεί ταύτιση στις διαπραγματεύσεις και όλα παραμένουν ανοικτά. Μία εβδομάδα πριν από την εκκίνηση της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν στον Αρη είναι υποχρεωμένοι να κλείσουν εγκαίρως το συγκεκριμένο ζήτημα, είτε θετικά είτε αρνητικά, ώστε να γνωρίζουν αν πρέπει κινηθούν για την προσθήκη ενός ή δύο ποδοσφαιριστών για το θέση “Νο1”. 

Η παραμονή του Έλληνα τερματοφύλακα στο ρόστερ, πίσω από τον Κουέστα, είναι αυτή τη στιγμή για τον Αρη προτεραιότητα. Διαπιστώθηκε αυτό και από τις ευκαιρίες που αποφασίστηκε να του δοθούν (και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά) στα playoffs. Ωστόσο, πρέπει και για τον ίδιο ο Αρης να είναι προτεραιότητα για το μέλλον του ώστε να συνεχίσουν μαζί και την επόμενη σεζόν. Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις δεν έχει προκύψει συμφωνία, κυρίως σε οτι αφορά το οικονομικό σκέλος. Ήδη πάντως ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα κάνει έρευνα αγοράς για να έχει έτοιμο πλάνο σε περίπτωση που δεν βρεθεί κοινή γραμμή με τον 23χρονο τερματοφύλακα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.