«Μοναδικός ο Πάμπλο Γκαρσία, με τρομερή αντίληψη ο Τόλης Τερζής»

Metrosport Team01 Ιουνίου 2023

Ο πρώην προπονητής του Ηρακλή, ο Κώστας Γεωργιάδης μίλησε στο Μetropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” για τα διπλώματα της UEFA που θέλουν να πάρουν αρκετοί πρώην παίκτες. Με δηλώσεις του ανέλυσε και την ανταπόκριση που δείχνουν στα μαθήματα της UEFA που γίνονται αυτή την χρονική περίοδο στην Αθήνα οι Πάμπλο Γκαρσία και Απόστολος Τερζής.

Και ο ίδιος ο Γεωργιάδης συμμετέχει ενεργά στα μαθήματα της UEFA για να πάρει δίπλωμα.

Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε τα εξής: “Σε αυτή την υπέροχη σχολή που γίνεται για το UEFA PRO συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Και είναι πολύ σημαντικό που συνεργάζομαι με όλους αυτούς τους ανθρώπους, αυτό το δεύτερο εξαήμερο των σπουδών. Παιδιά που πέρασαν από τα γήπεδα με πολύ μεγάλη επιτυχία κάθονται στα θρανία για να πάρουν διπλώματα, με τα οποία θα τους αναγνωρίσουν στην επαγγελματική τους καριέρα. Υπάρχουν παιδιά που έπαιξαν σε όλες τις κατηγορίες. Χρειάζεται ένας συνδυασμός από τους δύο”.

- Πως θα σχολίαζες την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία; Παρακολουθεί τα μαθήματα, συμμετέχει ενεργά;

“Είναι μοναδικός, πέρα από το κομμάτι της γνώσης, είναι εκεί που πρέπει. Πετυχαίνει τώρα τον στόχο. Είναι μοναδικός χαρακτήρας. Είναι προσγειωμένος και βοηθά τους πάντες. Είμαστε μαζί στην σχολή και ειλικρινά χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του”.

- Πως σχολιάζεις την παρουσία του Απόστολου Τερζή στην σχολή; Είναι καλός μαθητής;

“Ο Τόλης είναι ένας άνθρωπος που αξίζει να βρίσκεται στον Άρη αυτή την στιγμή. Εξελίσσεται από το κομμάτι του βοηθού. Είναι ένας άνθρωπος που έχει τρομερή αντίληψη των καταστάσεων. Έχει μια μεγάλη πρόκληση στον Άρη, αρκεί να τον στελεχώσουν και να τον βοηθήσουν για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Το δίπλωμα δεν κάνει τον προπονητή. Έχει την εμπειρία, έχει και την γνώση και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα”.

- Πιστεύεις ότι για τους παράγοντες παίζει ρόλο το δίπλωμα που μπορεί να έχει ένας προπονητής;

“Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Πολλοί παράγοντες είναι πιο τυπικοί όταν κάνουν τις επιλογές τους.

Οι περισσότεροι επιλέγουν το πρόσωπο και όχι το δίπλωμα. Θα έχουμε και εξετάσεις στην συνέχεια, θα πάρουμε βαθμούς. Το ανώτερο είναι το ένα. Η αλήθεια είναι πως έχουν κοπεί στο παρελθόν αρκετοί από την διαδικασία των μαθημάτων. Αυτή η διαδικασία για το UEFA Pro θα διαρκέσει έως έξι μήνες. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο ακόμη έως ότου πάρουμε τα διπλώματα”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.