Πίνει νερό στο όνομα του Ιβάν…

Αρις Νικολάκης26 Μαΐου 2023

Η πάσα (πικρή όχι) αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου… παραγνωρίσθηκαν. Είναι αλήθεια επίσης, πως μετά από δυο καταστροφικές αγωνιστικές περιόδους ένας προπονητής δύσκολα. χωρά σε μία ομάδα. Και δη ολότελα δική του ομάδα. Και φυσικά, αλήθεια είναι πως ο προπονητής πληρώνει (φταίει, δεν φταίει κι όσο φταίει…) τα σπασμένα της καταστροφής. Νόμος του Μέρφι στην μπάλα…

Στον ΠΑΟΚ βέβαια, ισχύει ο Νόμος Ιβάν. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πολύ απλά, πως εάν κι εφ’ όσον ο Ιβάν Σαββίδης κρίνει πως ο ΠΑΟΚ χωρά, για τρίτη αγωνιστική περίοδο τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αυτός θα αποφασίσει, να συνεχίσουν. Αρκεί βέβαια, να θέλει, να συνεχίσουν κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ζητώντας, κατά πως φανταζόμαστε, συγκεκριμένες συνθήκες εργασίας.

Με το ζόρι παντρειά βλέπετε, δε γίνεται!

Τι θα κάναμε εμείς; Εάν ήμασταν… Ο Ιβάν Σαββίδης, δεν θα τον κρατούσαμε. Εάν ήμασταν… Με Ραζβάν Λουτσέσκου δε θα μέναμε. Έχει χαλάσει πολύ, παρά πολύ το κλίμα. Έχει σπάσει το τζάμι. Όσο και να κολλήσει. Το σπάσιμο θα φαίνεται.

Δεν είμαστε όμως, μήτε ο ένας, μήτε ο άλλος. Έτσι εάν θέλετε το κρατάτε. Εάν θέλετε το πετάτε.

Σημασία για τον ΠΑΟΚ… Κι ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι πάνω από όλα κι όλους (ακόμη κι απλό τον μέγα Ευεργέτη του επειδή κι ο ίδιος αυτό θέτει)… Σημασία λοιπόν, για τον ΠΑΟΚ είναι το ξεμπέρδεμα του κουβαριού με τους στόχους. Έχουν μπερδευθεί. Έχουν γίνει μαλλιά, κουβάρια που λέμε!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε για να κατακτήσει τίτλους. Ναυάγησε στα ρηχά του ευρωπαϊκού πελάγους. Κινδύνεψε με ναυάγιο στού ελληνικού. Άλλαξε ρότα. Πήγε για ανανέωση. Εξ ανάγκης αφού οι περιλάλητες μεταγραφές του ήταν για το ανάθεμα. Βρέθηκε ξανά ικανός, να διεκδικήσει τίτλους. Αποδίδοντας το μάξιμουμ της ισχύος του ελλειμματικού του ρόστερ. Έμεινε κι από μπαταρία και από καύσιμα. Έπαθε και λάστιχο. Καταποντίσθηκε. Αύτανδρος βυθίσθηκε με τόση «σαβούρα» (τούτο δεν αφορά απαραίτητα, πρόσωπα) στα αμπάρια του…

Ως εκ τούτων ο Ιβάν Σαββίδης οφείλει, ως πρώτη προτεραιότητα, να θέσει το πλάνο ανασυγκρότησης του ΠΑΟΚ. Επιλέγοντας κατ’ αρχήν τους ανθρώπους οι οποίοι θα το σχεδιάσουν. Αυτός θα αποφασίσει. Και γνωρίζει πως κάθε απόφαση του είναι εκ προοιμίου σεβαστή από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αρκεί κι ο κόσμος να γνωρίζει το πλάνο. Για να το στηρίξει. Όπως να στηρίξει ένα πλάνο, όταν δεν το γνωρίζει; Αν κι εφέτος ο κόσμος του ΠΑΟΚ στήριξε κάθε επόμενο πλάνο, που κατέβαζε η κούτρα καθενός. Το κατέβαζε ανάλογα με το κατά πού πήγαινε το προηγούμενο!

Δεν χρειάζεται εμείς, να πούμε όπως ο κόσμος του ΠΑΟΚ έπινε, πίνει και θα πίνει νερό στο όνομα του Ιβάν Σαββίδη! Θέλει… Ζητά… Δικαιούται, να γνωρίζει πως και με ποιόν και τα προς θα που θα σαλπάρει πάλι, η ομάδα του. Ζητά πολλά;

ΥΓ 1 : Οι οποιεσδήποτε εν θερμώ αποφάσεις της διοικητικής ηγεσίας θα βλάψουν σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ. Αυτή όμως, βλάπτεται αναλόγως κι από εν θερμώ απόψεις ΠΑΟΚτσήδων όλων των κύκλων…

ΥΓ 2 : Το θέμα δεν είναι που θα πάει, εάν φύγει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Το θέμα είναι εάν φύγει η μείνει με κοινή συναινέσει απόφαση βεβαίως, βεβαίως!

ΥΓ 3 : Και για τον Ολυμπιακό και για την ΑΕΚ είχε γίνει λόγος για τον Ρουμάνο στο παρελθόν. Θυμάστε; Η κολοσσιαία αντίδραση των οργανωμένων τους φέρεται, να μην επέτρεψε τον αντίλογο.

ΥΓ 4 : Έφυγαν από τον ΠΑΟΚ Λες Σάνον και Γκιούλα Λόραντ. Κι ο ΠΑΟΚ στάθηκε όρθιος. Μην τρελαθούμε κιόλας…

ΥΓ 5 : Ουδεμία εργασιακή – έμμεση ή άμεση - σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη είχαμε ή έχουμε. Δεν μας χρωστά. Δεν του χρωστούμε. Εξήγηση, για να αποφύγουμε τυχόν παρεξήγηση!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.