Αλλάξτε ρότα…. αλλιώς έρχεται Γολγοθάς!

Metrosport Team26 Μαΐου 2023

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης

Την πιο δύσκολη περίοδο της τελευταίας 11ετίας βιώνουν όλοι στον ΠΑΟΚ. Από την ημέρα που ανέλαβε δηλαδή ο Ιβάν Σαββίδης τα ηνία του συλλόγου, η πορεία της ομάδας ήταν ανοδική. Αυτή τη σεζόν, πήρε την κατιούσα.

Το περασμένο καλοκαίρι έγινε μία ανανέωση στο γκρουπ, που όμως εκ του αποτελέσματος, κρίνεται ως αποτυχημένη. Ο ΠΑΟΚ τέταρτος στο Πρωτάθλημα. Και στο Κύπελλο, έχασε σε τελικό από την ΑΕΚ όπου είχε αριθμητικό πλεονέκτημα. Παίκτες σημαντικοί δεν προσέφεραν. Ο προπονητής ειδικά από τότε που ξεκίνησαν τα πλέι όφ έκανε απανωτά λάθη. Ακόμη και διαχείρισης στο γκρουπ.

Στηρίχθηκε σε παίκτες που ήξερε πως θα αποχωρήσουν αυτό το καλοκαίρι, χωρίς να υπάρχει δικαιολογία. Ούτε ο Καντουρί προσέφερε. Ούτε ο Μπίσεσβαρ, παρότι ο τελευταίος έδειξε πως είχε μεγαλύτερη διάθεση. Το σώμα όμως δεν ανταποκρινόταν. Ο Βιεϊρίνια προσέφερε ελάχιστα. Ο Ολιβέϊρα πέτυχε εννέα γκολ όλη τη σεζόν και υστέρησε σημαντικά για τον τομέα που αποκτήθηκε.

Το βασικό είναι ότι οι έμπειροι παίκτες στους οποίους στηρίχθηκε ο Λουτσέσκου δεν προσέφεραν. Μοιραία αποχωρούν.

Τι μένει; Η ενίσχυση με πραγματικά ποιοτικούς παίκτες πρώτης γραμμής. Ο ΠΑΟΚ θέλει πρωτοκλασάτους για να κάνει πρωταθλητισμό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΑΕΚ. Πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση, έμεινε εκτός Ευρώπης. Το περασμένο καλοκαίρι πήρε 10 παίκτες και όλοι την βοήθησαν για να φθάσει στους στόχους της.

Στον ΠΑΟΚ πρέπει άμεσα να αλλάξουν ρότα. Είναι πλέον αντιληπτό σε Σαββίδη, Μπότο, Λουτσέσκου πως πρέπει να συμφωνήσουν να κάνουν κινήσεις πρώτης γραμμής. Το Π.Ο.Κ. δυναμώνει. Τη νέα σεζόν και οι τρεις της Αθήνας θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Εάν δεν θέλουν στον ΠΑΟΚ να μείνει τέταρτος και…. καταϊδρωμένος πρέπει να έρθουν παίκτες πρωταθλητές.

Ο Κούρτιτς που θα μπορούσε να βοηθήσει τελείωσε νωρίς. Στις δηλώσεις του (μπορείτε να τις διαβάσετε στην σελίδα 6 στο σημερινό ρεπορτάζ) απέφυγε να καταλογίσει ευθύνες για το γεγονός ότι ήταν παραγκωνισμένος επί επτά μήνες. Ο πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν με 18 γκολ, φέτος έμεινε εκτός εξαιτίας ενός προβλήματος στο… γόνατο επί επτά μήνες.

Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση. Άμεσα. Οι ημερομηνίες για την Ευρώπη είναι συγκεκριμένες. Για να μπει η ομάδα σε ομίλους, μόνο με έμπειρους, ικανούς, ποιοτικούς μπορεί να επιστρέψει. Οσο για τους νέους; Εχει μια φουρνιά από τις ακαδημίες του. Μπορεί να τους αξιοποιήσει. Είναι προτιμότερο να βάζει Ελληνες νέους παρά να φέρνει νεαρούς από το εξωτερικό, αμφιβόλου αξίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.