Πήρε επιλογή υψηλού ρίσκου

Γιώργος Στράντζαλης11 Μαΐου 2023

Ο Τόλης Τερζής θα είναι ο προπονητής του Αρη και τη νέα αγωνιστική περίοδο μετά από απόφαση του Θόδωρου Καρυπίδη την οποία, εκτός απρόοπτου, θα επισημοποιήσει η ΠΑΕ την επόμενη εβδομάδα.


Η αλήθεια είναι ότι η σκέψη να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στον Έλληνα τεχνικό είχε καλλιεργηθεί στο μυαλό του Καρυπίδη εδώ και καιρό, αλλά πλέον φαίνεται ότι είναι οριστική και είναι επίσης φανερό ότι ανήκει αποκλειστικά στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ.

Μπορεί στην πρόσφατη συνάντηση με τους ρεπόρτερ της ομάδας ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα να μην απέκλεισε το ενδεχόμενο παραμονής του Τερζή στο τιμόνι του Αρη, αλλά στην πραγματικότητα ο Γερμανοκροάτης τεχνικός διευθυντής τους τελευταίους μήνες είχε επιβεβαιωμένες συναντήσεις με τουλάχιστον τέσσερις προπονητές και είχε δοθεί η εντύπωση πως οι Κιτρινόμαυροι θα κινηθούν για την πρόσληψη ξένου προπονητή. Αυτή η εντύπωση είχε δοθεί και από τη στιγμή που αποφασίστηκε η πρόσληψη τεχνικού διευθυντή ο οποίος θα τρέξει το αγωνιστικό σχέδιο. Τελικώς όμως επικράτησε η σκέψη της διατήρησης του Έλληνα προπονητή.

Πώς κατέληξε ο Θόδωρος Καρυπίδης σε αυτή την απόφαση ρίσκου; Όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του θεωρεί ότι κάηκε η γούνα του με περιπτώσεις προπονητών όπως ο Χερμάν Μπούργος και ο Άλαν Πάρντιου καθώς δεν είχε τις συνεργασίες που προσδοκούσε και αποφάσισε να αλλάξει φιλοσοφία δίνοντας τη δυνατότητα στον Τερζή να “χτίσει” και να σχεδιάσει εκείνος την ομάδα της νέας σεζόν.

Επιλογή η οποία δεν έτυχε της πιο θερμής υποδοχής από την πλειοψηφία του κόσμου καθώς οι αντιδράσεις είναι έντονες. Ο κόσμος του Αρη θεωρεί ότι ο Τερζής δεν έχει το ειδικό βάρος και ότι είναι μια κίνηση απο την πλευρά του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ η οποία δεν δίνει καμία απολύτως προοπτική στην ομάδα. Είναι επιλογή που δεν μπορεί να δώσει όραμα και κατεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων, ενώ πέρυσι ο ίδιος ο Καρυπίδης δήλωσε ότι μίνιμουμ στόχος του Αρη θα ήταν η 2η θέση (!). Άρα τη νέα σεζόν ο στόχος ποιος θα είναι;

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία ζαριά από την πλευρά του Θόδωρου Καρυπίδη την οποία ο επίσημος Αρης καλείται να εξηγήσει στον κόσμο - από το να την επικοινωνεί με διαρροές. Να εξηγήσει τι σημαίνει για τη νέα χρονιά, τους στόχους και το μπάτζετ της ομάδας; Πρέπει να εξηγήσει τους λόγους και το πλάνο που υποστηρίζει την απόφαση έτσι ώστε να υπερασπιστεί και τον ίδιο τον προπονητή, ο οποίος δίχως φυσικά να ευθύνεται, καθώς δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι στο προηγούμενο διάστημα δούλεψε για να φέρει εις πέρας τον στόχο, πήρε από χθες όλα τα βέλη επάνω του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.