«Αρπάξτε από τα μαλλιά την… μεγάλη ευκαιρία»

Δημήτρης Μπούζας12 Μαΐου 2023

Έχοντας απέναντι σου δύο τελικούς και την ευκαιρία μέσα από αυτούς να διεκδικήσεις την αποκατάσταση σου για λάθη και παραλείψεις που στοίχισαν και που για αυτά έχεις μεγάλο μετρικό ευθύνης, θεωρείται και είναι αναμενόμενο να αντιδράσεις συνειδητοποιημένα, σε απόλυτο βαθμό και μονόδρομα προς την σωστή κατεύθυνση.


Η οποία δεν είναι άλλη, από το να αρπάξεις από τα μαλλιά αυτή την ευκαιρία. Εικάζεται ως εκ τούτου ότι ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, στο συγκεκριμένο θέμα θα έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, εκτιμώντας σωστά όλες τις παραμέτρους μιας πετυχημένης προσπάθειας, μέσα από δύο αγωνιστικά 90λεπτα που αφορούν το καθοριστικό παιχνίδι για την 3η θέση και το αντίστοιχο για τον τελικό του κυπέλου. Παραμονές τόσο σημαντικών αγώνων, τα συναισθήματα που κατακλύζουν τους αγωνιζόμενους είναι πιεστικά, υψηλού ρίσκου, συγχρόνως όμως και υψηλόφρονα.

Τα κίνητρα σχεδόν πυρακτωμένα, απαιτούν τόλμη, γενναιότητα και υπερβάσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν συγχωρούνται λάθη, εμμονές και άτυχες εμπνεύσεις. Όλα πρέπει να λειτουργήσουν στην εντέλεια. Επιστρέφοντας στον Ραζβάν και σε όσους επιλέξει για αυτά τα τελευταία καθοριστικά και κρίσιμα 90λεπτα, θέλουμε να προσθέσουμε πως αν κερδίσουν το διπλό αυτό στοίχημα, θα καταφέρουν παράλληλα να διορθώσουν και την γκρίζα εικόνα, μιας σεζόν που δεν κύλησε όπως έπρεπε και όπως αναμενόταν.

Σε ότι αφορά τώρα την διαιτησία για το παιχνίδι της Τούμπας, το πρώτο «μήνυμα» του παρασκηνίου το πήραμε από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα και της ομάδας που ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη, με μια ανακοίνωση – πραγματικό και ολοφάνερο ξεκάρφωμα – που θέλεις δεν θέλεις, σε οδηγεί σε στενάχωρες σκέψεις και δικαιολογημένες υποψίες. Αξίζει τον κόπο να διευκρινιστεί, ότι η εν λόγω ανακοίνωση εκδόθηκε με τον πρόεδρο των ερυθρολεύκων ευρισκόμενο στο Λονδίνο και όχι στο Φάληρο. Αποφεύγοντας να είναι παρών ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού στο προγραμματισμένο «ολοκαύτωμα» της ομάδας του μέχρι χθες κολλητού και συνεταίρου του σε όλα πράσινου μιντιάρχη, έδωσε αφορμή για πολύ σκληρά αλλά και ειρωνικά σχόλια.

Και λέμε «ολοκαύτωμα» γιατί οι εξοργισμένοι Παναθηναϊκοί του καταλογίζουν ρόλο και συμμετοχή στο ότι η ομάδα τους οδηγήθηκε ως πρόβατο στο Φαληρικό σφαγείο. Καταθέτω μια σοβαρή άποψη όπως την διάβασα, από έγκυρη Παναθηναϊκή γραφίδα: «Κάποιος πρέπει να βγει να μας πει ή ο Παναθηναϊκός ψευδώς αναφερόμενος δήλωσε δεκάδες κορωνοϊού στην ομάδα ή έλεγε την αλήθεια. Αν υπήρχαν υποψίες για το πρώτο θα έπρεπε να ελεγχθεί και ενδεχομένως να τιμωρηθεί.

Αν ήταν γενικά αποδεκτό το δεύτερο, θα έπρεπε να έχει δοθεί μια ολιγοήμερη αναβολή στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ανεξαρτήτως πρωτοκόλλων, ημερομηνιών, ελίτ διαιτητών ή άλλων κολλημάτων. Η λύση που δόθηκε - αναβολή για μια ημέρα – ήταν προσβλητική για τους παίκτες, για τον προπονητή και για την κοινή λογική. Αυτά λοιπόν από κάποιους που μπορεί να παρέστησαν στον αφύσικο και ανίερο γάμο, προφανώς και ως παράνυμφοι και τώρα… το φυσάνε και δεν κρυώνει».

ΥΓ1: Το άλλο το ανέκδοτο με τον Τότο το ξέρετε; Η Νάπολι έχει στη λίστα των υποψηφίων τεχνικών διευθυντών, τον απόλυτα πετυχημένο στον ΠΑΟΚ, συμπαθέστατο Ζοσέ.

ΥΓ2: Εικόνα αισιοδοξίας με τον συμπαθέστατο και πολυτιμότατο Νάρεϊ να προπονείται στην Νέα Μεσήμβρια, παρέα με τον Νέλσον Ολιβέιρα.

ΥΓ3: Σε χρόνο ρεκόρ και μετά από κάκωση έσω πλάγιου συνδέσμου αριστερού γόνατος, επανήλθε στις προπονήσεις του Ολυμπιακού ο Πασχαλάκης… ενόψει μάλλον του αγώνα στην Τούμπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.