Έκλεισε το κεφάλαιο «Αμερική» για την ΚΑΕ Άρης

Βασίλης Βλαχόπουλος06 Μαΐου 2023

Το κεφάλαιο «Αμερική» έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα για την ΚΑΕ Αρης καθώς ο Αμερικανός επιχειρηματίας που είχε καταθέσει πρόταση απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών απέσυρε το ενδιαφέρον του αποφασίζοντας παράλληλα να μην καταθέσει βελτιωμένη προσφορά.

Στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Αρης σημειώθηκε ότι η πρόταση κρίθηκε μη συμφέρουσα από τους ιθύνοντες της εταιρίας αιτιολογώντας έτσι την απόφαση απόρριψή της. Την περασμένη εβδομάδα η «Μ» σημείωσε ότι ο Αμερικανός επιχειρηματίας είχε αποφασίσει να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά, πλέον όμως αποφάσισε να μην το κάνει. Δεν αποκλείεται όμως, κάποια στιγμή, να προχωρήσει στην έκδοση επίσημης δήλωσης παραθέτοντας τα γεγονότα από τη δική του σκοπιά κοινοποιώντας την πρόταση που είχε καταθέσει. Αυτή περιλάμβανε χρηματοδότηση συγκεκριμένου ποσού σε βάθος τριετίας με την παράλληλη εξασφάλιση αντίστοιχου ποσού μέσα από χορηγίες που ο ίδιος ο διασφάλιζε και δεν θα είχαν σχέση με τις χορηγικές συμφωνίες που ήδη έχει η ΚΑΕ.

Κυρίως όμως, στο διοικητικό οργανόγραμμα θα είχαν θέση τα μέλη της τωρινής διοίκησης, δηλαδή δεν προέβλεπε ριζικές αλλαγές αλλά τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης. Εντούτοις η ΚΑΕ Αρης αποφάσισε την απόρριψη της πρόταση του επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των επενδυτικών τραπεζών χαρακτηρίζοντάς την μη συμφέρουσα βάσει των δεδομένων που η ίδια δημοσιοποίησε. Δηλαδή ότι πρόσφερε μόλις το ποσό των 150.000 ευρώ για το 51% των μετοχών της εταιρίας. Πάντως, από την πλευρά του Αμερικανού επιχειρηματία δεν επιβεβαιώνεται ότι αυτή ήταν η προσφορά του για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΚΑΕ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.