Το… ταβάνι και το… πάτωμα του ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης05 Μαΐου 2023

«Αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει» Θλίψη. Το διαβάζαμε ή το ακούγαμε – ουδεμία σημασία έχει – κατά κόρον μετά από κάκιστες εμφανίσεις τού ΠΑΟΚ. Και φυσικά, μετά από ήττες με κατεβασμένα χέρια.

Διαφωνούσαμε. Ουκ ολίγες φορές «αυτή η στάνη»… Το ρόστερ του ΠΑΟΚ, για τα λέμε τα πάντα, όλα… Έβγαλε «γάλα» με το οποίο έγλυφαν τα δάκτυλα τους οι φίλοι του «δικέφαλου». Δίχως τούτο επ’ ουδενί να σημαίνει, πως ο ΠΑΟΚ έχει ρόστερ ανάλογο των στόχων του. Προς Θεού, δηλαδή. Τι σημαίνει; Πολύ, πάρα πολύ απλά πως κάποιους αγώνες δεν απέδωσε τη μάξιμουμ ισχύ του. Δεν παρήγαγε έργο σύμφωνα με τις διαθέσιμες δυνατότητες του!

Με ευθύνη προπονητών και παικτών του βεβαίως, βεβαίως…

Κι εδώ σας παρακαλούμε θερμά. Μην σπεύσετε, να μας ψέξετε θεωρώντας, πως αποδεχόμαστε το ρόστερ του ως συμβατό με τους στόχους του. Εμείς λέγαμε και λέμε – επιμένοντας σφόδρα, μάλιστα – πως με πλήρες και σοβαρά ποιοτικό ρόστερ… Ο ΠΑΟΚ εφέτος θα διεκδικούσε με αξιώσεις το Πρωτάθλημα Εμείς λέγαμε επίσης, και λέμε… Ακόμη και με αυτό το μη πλήρες κι ουχί ικανά ποιοτικό ρόστερ, ο ΠΑΟΚ δε θα πάτωνε, όπως πατώνει στα πλέι οφ. Διαφωνείτε;

Δε θα πάτωνε πάντως, μόνον εάν κι εφ’ όσον κατέθετε ψυχή. Όπως κατέθεσε προχθές κόντρα στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Όπως δεν κατέθεσε τις προάλλες κόντρα στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ και στην Τούμπα, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Για να μην ανατρέξουμε σε αγώνες στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Σε εκείνους τους οποίους ο ΠΑΟΚ έχασε ή χάρισε βαθμούς με τα προσωπικά λάθη παικτών και λαθεμένες επιλογές προπονητών του…

Δεν είναι λοιπόν, κατά την – πάντα - ταπεινή μας άποψη, ανασταλτικός παράγοντας για τον εφετινό (όπως και τον περυσινό) ΠΑΟΚ μόνον το αδύναμο ρόστερ του. Η ίδια «στάνη» σε κάποιους αγώνες έβγαζε «γάλα», για να γλύφουν τα δάκτυλα τους οι φίλοι του «δικέφαλου». Σε άλλους έβγαζε, «γάλα» το οποίο δεν … πινόταν. Και σε ορισμένους δεν έβγαζε καν «γάλα»!

Για να καταλήξουμε πως… Στους δυο εναπομείναντες αγώνες των πλέι οφ και στον Τελικό, ο ΠΑΟΚ θα ευστοχήσει απόλυτα – μόνο - με κατάθεση ψυχής. Θα κατακτήσει έτσι και την τρίτη θέση και το Κύπελλο.

Όλα αυτά όμως, δεν απαλύνουν τον πόνο των φίλων του «δικέφαλου» από τις …πληγές της ομάδας τους. Αυτές τις οποίες προκάλεσαν – πέρα από τα λάθη προπονητών και παικτών – η αδικία κι η ατυχία!

Στο … νωπό 1-1 με τον Παναθηναϊκό ο πετσοκομμένος ΠΑΟΚ όρθωσε το ανάστημα του. Προσέγγισε το …ταβάνι του. Αυτό έκανε και στις δυο εφετινές ανατροπές με τον Άρη. Αντίθετα σε ορισμένους αγώνες δεν ξεκόλλησε από το …πάτωμα του. Το ελλιπέστατο ρόστερ και το κόλλημα στο …πάτωμα του, στέρησαν από τον ΠΑΟΚ την διεκδίκηση – με αξιώσεις, κατά πως είπαμε - του Πρωταθλήματος…

ΥΓ 1 : Ακούστε, να δείτε… Και να σεβαστείτε! Με τον αναστάσιμο χαιρετισμό: «Χριστός Ανέστη… χαιρετίζονται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Τούτο δε, επί σαράντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου,. Το απύθμενα ουσιαστικό νόημα του χαιρετισμού είναι σημαντικότερο από τον τυπικό χαιρετισμό: «Χρόνια Πολλά».

ΥΓ 2 : Εάν κι εφ’ όσον οι πολιτικοί αρχηγοί πιστεύουν πως το debate θα τούς δώσει πόντους… Πλανώνται πλάνην οικτράν! Μην τους κόψει κιόλας…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.