Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Χαλαροί, πιεσμένοι και… ανεβασμένοι

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος22 Απριλίου 2023

Ακόμη ένα εξαιρετικό ευρωπαϊκό μεσοβδόμαδο. Ωραία ματς, στιγμές που έγραψαν ιστορία, απογοητεύσεις και πανηγυρισμοί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πλέον επιστρέφουν όλοι σ’ ένα Σαββατοκύριακο για τους εγχώριους στόχους τους. Άλλοι βέβαια είναι… χαλαροί, άλλοι πιεσμένοι κι άλλοι ανεβασμένοι.
Στην Ιταλία έχουν ξεχωρίσει ομάδες που δεν έχουν μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο πλέον. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις τόσο η Σαλερνιτάνα, όσο και η Σασουόλο που αγωνίζονται μεταξύ τους στο Αρέκι του Ιταλικού Νότου. Οι γηπεδούχοι επιδεικνύουν μια απίστευτη συνέπεια στις ισοπαλίες. Έξι συνεχόμενες συμπλήρωσαν μετά το 1-1 στο Τορίνο. Οι περισσότερες με γκολ βεβαίως. Δεν έχει «τελειώσει» ακριβώς με την υπόθεση παραμονή βέβαια η Σαλερνιτάνα, αλλά δύσκολα θα χάσει το +7 που έχει από τη Βερόνα για να συνεχίσει στη Serie A. Η Σασουόλο είναι σαφώς πολύ πιο… χαλαρή, αλλά κάνει το παιχνίδι της όπως έδειξε και κόντρα στη Γιουβέντους και τελευταία είναι ανεβασμένη. Εκτός έδρας σκοράρει διαρκώς σε 7 σερί εξόδους της. Αρκετά πιθανό να βρουν τουλάχιστον από ένα γκολ και οι δύο ομάδες, με προοπτικές να «φύγει» στο Combo το ματς.

Στο Τορίνο το μεγάλο ντέρμπι Γιουβέντους-Νάπολι. Στον πρώτο γύρο οι «Παρτενοπέι» διέλυσαν με 5-1 τη «Γηραιά Κυρία». Ο αποκλεισμός από τη Μίλαν «πόνεσε» τη Νάπολι, αλλά ο μεγάλος στόχος του Πρωταθλήματος μετά από 33 χρόνια επισκιάζει τα πάντα. Ερωτηματικό το πώς θα επιστρέψει στα δεδομένα της Serie A. Από την άλλη η Γιουβέντους είναι στους 4 του Europa League, αλλά πήρε και τους 15 βαθμούς που της αφαιρέθηκαν, τουτέστιν βρίσκεται στην 3η θέση και έχει εξαιρετικό κλίμα. Αναμένεται… ντέρμπι έντασης, με ενδιαφέρον και στα γκολ όπου οι αποδόσεις είναι ελκυστικές.

Στην Ισπανία η Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι μια επιλογή που τελευταία και μετά τον αποκλεισμό της από το Copa Del Rey έχει εστιάσει στο Πρωτάθλημα και τη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Με τρεις σερί νίκες και η τελευταία μάλιστα στο ντέρμπι κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, έχει δύσκολη αποστολή στην Αλμερία που «καίγεται» για βαθμούς στην «ουρά» της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι συνήθως βρίσκουν γκολ στην έδρα τους, αλλά ανασταλτικά έχουν μια από τις πιο προβληματικές επιδόσεις και η Αθλέτικ που από την αρχή της σεζόν είναι παραγωγική, αναμένεται να πάρει αποτέλεσμα συνεχίζοντας την εξαιρετική πορεία της τελευταία.

Η Σεβίλλη μετά τη μεγάλη της νίκη μέσα στη Βαλένθια μάλλον έβαλε τέλος στα εφιαλτικά σενάρια που βαθμολογικά την ενέπλεκαν με υποβιβασμό. Σε μια χρονιά που εντός των συνόρων προβληματίζει πάντως, στο αγαπημένο της Europa League συνεχίζει αποκλείοντας (ξανά) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από τις αποδοκιμασίες και τον προβληματισμό, στο χειροκρότημα και τους πανηγυρισμούς στην εποχή Μεντιλίμπαρ. Η Βιγιαρεάλ και ποιότητα έχει και στόχο την Ευρώπη. «Φρέναρε» από τη Βαγιαδολίδ στην έδρα της και θα ποντάρει στην κούραση των Ανδαλουσιάνων. Ικανότατες να δώσουν θέαμα, φάσεις και γκολ αμφότερες στο «Πιθχουάν».

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ – ΣΑΣΟΥΟΛΟ G/G & Over

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΝΑΠΟΛΙ G/G

ΑΛΜΕΡΙΑ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ Χ2 & G/G

ΣΕΒΙΛΛΗ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ G/G & Over

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.