«Λίρα 100»: Το χρήμα φέρνει την… ευτυχία στην Μόλενμπεκ

Γιώργος Μάντζιος22 Απριλίου 2023

Εδώ είμαστε, στην τελική ευθεία της σεζόν, περίπου ένας μήνας έμεινε για το φινάλε των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Στα… δικά μας «χωράφια» έχουμε τελευταία αγωνιστική στο Βέλγιο πριν τα πλέι οφ για τίτλο και Ευρώπη (αν και «ψωμί» έχει και η Β΄ Βελγίου), στην Ολλανδία είμαστε 5 στροφές πριν από το φινάλε και στην Πορτογαλία 6 στροφές πριν το φινάλε. 

Σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα, με την υποσημείωση ότι οι αποδόσεις είναι πιθανό να αλλάζουν μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα:

Στο Βέλγιο και στο σημερινό Σέρενγκ – Βέστερλο οι γηπεδούχοι έχουν υποβιβαστεί και οι φιλοξενούμενοι έχουν εξασφαλισμένη θέση στα πλέι οφ της Ευρώπης. Κανένας λόγος να παίξουν κλειστά, περιμένω ανοιχτό παιχνίδι με αρκετά κόρνερ. Στα 5 τελευταία παιχνίδια της Βέστερλο μετρήσαμε 17, 11, 11, 12 και 14 κόρνερ, στα 3 τελευταία της Σέρενγκ 13, 22 (!) και 16 κόρνερ. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (2,10).

Η Γάνδη με νίκη μπαίνει στην 4άδα και τα πλέι οφ τίτλου, ότι και να γίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια. Αφήνει πίσω τον αποκλεισμό από την Γουέστ Χαμ στην Ευρώπη και υποδέχεται μια Οστάνδη που υποβιβάστηκε και μαθηματικά και θα πάει για ματς…αγγαρεία. Στα 7 από τα 8 τελευταία παιχνίδια της, δέχθηκε από 3 γκολ και πάνω, με την άμυνα της να θυμίζει… παιδική χαρά. Η Γάνδη της έβαλε 3 γκολ στο ματς του πρώτου γύρου (1-3), ενώ ο Κάιπερς έχει έξτρα κίνητρο να βγει πρώτος σκόρερ (έχει 19 γκολ, ενώ τον ακολουθούν με 18 ο Μπρούνο της Σιντ Τρούιντεν και με 17 ο Ουεντά της Σερκλ Μπριζ). Επιλογή το over 2,5 γκολ γηπεδούχου (1,75).

Ωραίο παιχνίδι για να παρακολουθήσει κανείς, θα είναι το Λέουβεν – Σταντάρ Λιέγης, αφού αμφότερες είναι σε καλή κατάσταση και σε μεγάλη φόρμα. Η Λέουβεν παίζει ελεύθερα, δεν έχει άγχος και έβαλε 8 γκολ στα δύο τελευταία της παιχνίδια σε Οστάνδη και Μαλίν, την ώρα που η Σταντάρ Λιέγης μετράει 3 σερί νίκες και 1 γεμάτη σε φάσεις ισοπαλία με την Ζούλτε Βάρεγκεμ (2-2). Στον πρώτο γύρο είχαμε σκορ 1-3, πέρυσι 2-1 και 2-2, επιλογή το G/G & over (1,85).

Περίεργες συμπτώσεις έβγαλε η μελέτη στο Ζούλτε Βάρεγκεμ – Σερκλ Μπριζ. Καταρχάς σφυρίζει ο «πεναλτάκιας» Έρικ Λάμπρεχτς με 10 πέναλτι φέτος σε 19 παιχνίδια. Τα 4 από τα 5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, έχουν καταλογισμό πέναλτι, ανάμεσα σε αυτά ακόμη κι ένα φιλικό πέρυσι το καλοκαίρι. Στο τελευταίο παιχνίδι της Σερκλ Μπριζ με την Σιντ Τρούιντεν είχαμε 2 πέναλτι, πιο πριν με την Αντβέρπ πάλι πέναλτι, πιο πριν με την Κορτράικ πάλι πέναλτι. Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (3,05).

Στην Β΄ Βελγίου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την Μόλενμπεκ. Αφού δεν έχασε από την Βάασλαντ Μπέβερεν στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής, είναι αυτή που κρατάει την άνοδο στα… δικά της πόδια. Κάνει 3/3 νίκες και ξεμπερδεύει. Τόσο απλά. Δεν εξαρτάται από κανέναν άλλον. Απόψε το βράδυ δοκιμάζεται στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά Λιρς, την οποία φέτος κέρδισε 3 φορές. Και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (3-0 εντός και 2-1 εκτός έδρας), αλλά και στα πλέι οφ πριν από δύο περίπου μήνες (3-1 εντός έδρας). Έχω γράψει ξανά για το πόσο διψάει ο Αμερικανός ιδιοκτήτης Τζον Τέξτορ (κατέχει μετοχές και στις Μποταφόγκο, Κρίσταλ Πάλας και Λυών) να δει την ομάδα του για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία, μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2015 και με σκληρή δουλειά και καλές μεταγραφές έχει φτάσει ως εδώ σήμερα. Με τον Κιλιάν Αζάρ (τον μικρότερο της γνωστής οικογενείας) και με τον φορ φοβερό Μπιρόν από την Μαρτινίκα, μαζί με τον… μετρ των ανόδων, κόουτς Εβράρ (ανέβασε και την Λέουβεν στην μεγάλη κατηγορία πριν λίγα χρόνια), η RWDM Μόλενμπεκ μπορεί να προσθέσει άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς στο… σακούλι της. Επιλογή μου το διπλό (1,80).

Στην Ολλανδία δεν καταλαβαίνω γιατί είναι σε τιμές αουτσάιντερ το over στο Γκρόνινγκεν – Ναϊμέγκεν, από τη στιγμή που η ισοπαλία δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες. Από 3 στα 4 over έρχονται οι γηπεδούχοι, από 4 στα 5 over έρχονται οι φιλοξενούμενοι, ενώ τα 4 από τα 5 τελευταία μεταξύ τους ήταν over. Πέρυσι στο ίδιο γήπεδο είχαμε σκορ 4-3, ενώ στο 1-1 του πρώτου γύρου, είχαμε παιχνίδι με 31 τελικές που συγκυριακά δεν βγήκε over. Επιλογή το over (1,95).

Την… αγαπημένη συνήθεια της Φέγενορντ θα προσπαθήσω να «εκμεταλλευτώ» στο παιχνίδι με την Ουτρέχτη. Στα 7 τελευταία παιχνίδια της ομάδας του Σλοτ στο πρωτάθλημα, έχουμε διψήφιο αριθμό κόρνερ και πιο συγκεκριμένα: 11, 11, 12, 12, 11, 17 και 12. Στο πρόσφατο της Τβέντε με την Ουτρέχτη είχαμε 12 κόρνερ, ενώ τα 4 τελευταία μεταξύ τους σε αυτό το γήπεδο είχαν 15, 12, 12 και 13 κόρνερ αντίστοιχα. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (1,90).

Τέλος στην Πορτογαλία βλέπω η Εστορίλ να… πληρώνει τα σπασμένα της Μπενφίκα, μετά τον αποκλεισμό από την Ίντερ και τις ήττες από Πόρτο και Τσάβες στο πρωτάθλημα. Περιμένω… ξεμπούκωμα των γηπεδούχων, που στον πρώτο γύρο κέρδισαν 5-1 την αυριανή τους αντίπαλο (3-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου). Βλέποντας τις… πετσοκομένες αποδόσεις σε χάντικαπ και over, αποφάσισα να επιλέξω το άσος ημίχρονο με -1 ασιατικό χάντικαπ (1,95). Έτσι π.χ με 2-0 ή 3-0 στο ημίχρονο πληρώνομαι, ενώ με 1-0 ή 2-1 δεν χάνω. Μόνο αν δεν κερδίζει η Μπενφίκα στο πρώτο μέρος χάνω, πράγμα δύσκολο στα δικά μου μάτια.

Από την Β΄ Πορτογαλίας, ωραιότατο μοιάζει το over στο Πόρτο Β΄ - Μορεϊρένσε, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από 11/12 over και τους φιλοξενούμενους από δύο γεμάτα σε φάσεις παιχνίδια, με σκορ 7-4 (!) και 3-1. Στον πρώτο γύρο, είχαμε σκορ 3-2 στο μεταξύ τους παιχνίδι. Επιλογή το over (1,80).

Οι επιλογές μου:

ΣΕΡΕΝΓΚ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 2,10

ΛΙΡΣ – RWDM ΜΟΛΕΝΜΠΕΚ 2 1,80

ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ – ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ OVER 1,95

ΓΑΝΔΗ – ΟΣΤΑΝΔΗ OVER 2,5 ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ 1,75

ΖΟΥΛΤΕ Β. – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ ΠΕΝΑΛΤΙ 3,05

ΛΕΟΥΒΕΝ – ΣΤΑΝΤΑΡ Λ. G/G & OVER 1,85

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,90

ΠΟΡΤΟ Β΄ - ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ OVER 1,80

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΕΣΤΟΡΙΛ 1 ΗΜ. (-1 ΑΣΙΑΤΙΚΟ) 1,95

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.