Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Σε τοπ φόρμα η Άστον Βίλα

Metrosport Team22 Απριλίου 2023

Ωραία θα περάσουμε 9 και 16 του Μάη. Εγγυημένα θα είναι ωραία. Πέρασαν αυτές που “έπρεπε” να περάσουν στο Champions League. Επειδή ίσως τα ξεχάσατε, πέρυσι ξανάπαιξαν Σίτι-Ρεάλ. Στο Etihad είχαμε ένα μυθικό 4-3, στο Μπερναμπέου είχαμε όμως το...κερασάκι. Η Σίτι καλύτερη, ελέγχει το ματς, τίποτα δεν προμηνύει τι έρχεται. Και μάλιστα, σκοράρει στο 73' με τον Μαχρέζ και πάμε για τη λήξη και την πρόκριση των “πολιτών”. Σκάει στο 90' το 1-1 με τον Ροντρίγκο.
Στο 91' άμεσα το 2-1 με τον Ροντρίγκο πάλι. Παράταση ανέλπιστα, απ' το “πουθενά”. Και ο Μπενζεμά στο 96' πέναλτι, 3-1 και η Ρεάλ στον τελικό! Τι άλλαξε από πέρυσι; Μα ο...Χάαλαντ. Αυτό άλλαξε. Πέρυσι η Σίτι δεν είχε το “υπερόπλο”. Τώρα το έχει και πυροβολεί αδιακρίτως, 48 τα φετινά του γκολ συνολικά. Ρωτήστε και τον φουκαρά τον Ουπαμεκανό της Μπάγερν τι...εμετούς έκανε σε δύο ματς. Όσο για το “ντέρμπι της Παναγίτσας” στο Μιλάνο; Ιντριγκάρει φυσικά ότι είναι δύο ιταλικές (δύο Μιλανέζες) στον ημιτελικό, ένα κλασικό ντέρμπι, θα πάει φωτιά ο ιταλικός βοράς. Ανυπομονώ να έρθουν οι ημιτελικοί, στο δε Europa League δεν έχω λόγια με όσα έγιναν στη Σεβίλλη. Αυτός ο Μαγκουάιρ, δηλαδή εντάξει, δεν πάει άλλο πραγματικά. Τραγικός και ο Ντε Χέα, βασικά όλη η άμυνα άπαξ και δεν έπαιζαν οι Βαράν και Μαρτίνες. Με το δίδυμο στα στόπερ Λίντελοφ-Μαγκουάιρ δεν κερδίζεις ούτε τα...Άσπρα Χώματα!

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Λίγκες. Την επόμενη εβδομάδα δεν έχει ευρωπαϊκά -ίσα ίσα, έχει εμβόλιμη Premier Leaugue με το ματς...τίτλος, Σίτι-Άρσεναλ- οπότε οι ομάδες επικεντρώνονται στην τελική ευθεία των πρωταθλημάτων.

Με την ευκαιρία, ώσπου να το εμπεδώσετε, θα γράψω ότι γράφω πάντα: Μην ορμάτε σε όσες απλά...θέλουν να σωθούν. Να κοιτάτε α)αν μπορούν και β)την απόδοση. Το “σκέτο” κίνητρο” έχει κάψει κόσμο, θα κάψει κι άλλον. Παίξτε τα...μπάζα που παίζουν το τομάρι τους αλλά άπαξ και αξίζουν. Βλέπω για παράδειγμα συνέχεια φαβορί την Βαλένθια και με πιάνουν τα γέλια!

Anyway, όσο φτάνουμε στο τέλος, οι επιλογές μειώνονται. Στις μικρές Αγγλίας μένουν 2 αγωνιστικές, το κίνητρο “καταποντίζει” αποδόσεις, δεν είναι εύκολο να επιλέξεις, ψάχνουμε και τα “μυρωδάτα”. Στην Premier League για αρχή, τι σημείο να παίξουμε; Όσες καίγονται δείτε που παίζουν ή τι πληρώνουν! Νότιγχαμ στη Λίβερπουλ. Η Σαουθάμπτον έπαιζε στην Αρσεναλ χθες βράδυ. Έβερτον στην Πάλας, Λιντς στην Φούλαμ, η δε Λέστερ...φαβορί εντός με την Γουλβς. Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ μεταξύ τους, μπίνγκο. Αν ήταν Ιταλία, αυτό το τελευταίο θα το κάρφωνα ισοπαλία. Και δεν θα έδινε 3+ αλλά κάτι 2.60! Παίζουν Κυριακή, θα ξέρουν τι έκαναν όλες οι από κάτω. Αν δύο από Λέστερ-Εβερτον-Νότιγχαμ δεν έχουν κερδίσει, το Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ το...σταυρώνουν άνετα. Παίζουν και Νιουκάστλ-Τότεναμ, αυτό που το πάτε; Χάλια μάυρα και οι δύο στο τελευταίο τους ματς, κάνει τζιζ κι αυτό. All and all, αν κρατήσω κάτι θα είναι αρχικά η Αστον Βίλα που είναι σε τοπ φόρμα και στο 2.85 την δέχομαι (σε κοιλιά η Μπρένφορντ), και το κυριακάτικο χινάρι που μπορεί να τους βολέψει. Κακή αγωνιστική γενικώς για στοίχημα, ενώ δεν ασχολούμαι με τους ημιτελικούς του FA CUP, μόνο για τηλεθέαση είναι πλέον. Δεν μπορώ βέβαια να μην σχολιάσω ότι η Μπράιτον είναι φαβορί κόντρα στην Μάντσεστερ. Ω καιροί-ώ ήθη!

Παρακάτω, στην Championship τα κουκιά είναι μετρημένα, η Ρόδεραμ δεν θα έλεγε όχι σε μία ισοπαλία μέσα στην Μπρίστολ, ενώ σηκώνει κουβέντα το κυριακάτικο Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ. Μάχονται και οι δύο για πλέι οφ, ένας πόντος τις χωρίζει, μεγάλα τα 4+ για τις “μαυρόγατες” του Μόμπρεϊ, αξίζουν το ρίσκο. Οριακά τίμιο φαβορί και η Κάρντιφ στο 2.40 (αν πέσει κι άλλο το διαγράφουμε). Το Γουίκομ-Λίνκολν είναι το ύπουλο ματς της 1ης, θεωρώ ότι η γηπεδούχος δεν προλαβαίνει και η Λίνκολν είναι καλά και δεν έχει χαριστεί σε κανέναν, δείτε τι κηδείες έχει κάνει τελευταία. Τέλος, δεν έχω σημείο από την 2η και στη Νάσιοναλ Λιγκ οριακά κρατάω την Τορκί στο 2.50, αν πέσει το σβήνουμε κι αυτό (σημειώστε ότι η Ρέξαμ με νίκη είναι πίσω στο Φούτμπολ Λιγκ μετά από 15 χρόνια).

Εκτός Νησιού, αρκετά ύπουλα ματς έχει στην Ελβετία, τσεκάρω και την Λουκέρνη και την Σιόν (ιδού ένα μπάζο που καίγεται αλλά αξίζει να το ρισκάρουμε στο 5.00).

Μεγάλα ματς σε Ολλανδία (PSV-Άγιαξ), Ιταλία (Γιούβε-Νάπολι) και Ισπανία (Μπάρτσα-Ατλέτικο) αλλά από σημεία ελάχιστα. Μία κόντρα της Ιντερ κοιτάω, μέσα στην Έμπολι όπως και μία βολική ισοπαλία στο Σαλερνιτάνα-Σασουόλο, ειδικά αν χθες βράδυ είχε χάσει η Βερόνα. Στην Ιβηρική το over στο Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ μου μοιάζει θεόρατο ενώ στην Γερμανία κοντράρω Μπάγερν , το 1-Χ της Μάιντς είναι μια χαρά, σε φόρμα η γηπεδούχος, η Μπάγερν δεν πείθει, έχει και 90' στην πλάτη της από προχθές. Κα τέλος, στη Γαλλία, ρισκάρω με Κλερμόν (σε φόρμα καλή, ντεφορμέ και μετά από 120' λεπτά και αποκλεισμό από την Ευρώπη η Νίς), αλλά κοιτάω και το Στρασβούργο (να ένα ακόμα μπάζο αλλά που έρχεται από νίκη και δίνει και 3.80 οπότε δεν έχω πρόβλημα να το βάλω στις επιλογές μου). Γενικά δεν θα ξανοιχτώ πολύ, μεσοβδόμαδα έχει και στην Ισπανία εμβόλιμη και ίσως να είναι καλύτερα.

Δυάδα:

Σεβίλλη over / Τορκί 2

Μονά αποδεκτά:

Μαιντζ – Μπάγερν 1 (Χ)

Γουίκομ – Λινκολν 2

Λουγκάνο – Σιον 2

Συστημα με ζητούμενα (2-3):

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 2

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ Χ

ΑΖΑΞΙΟ – ΜΠΡΕΣΤ 2

Billaras

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.