Πλησιάζει η ώρα που θα βγει «λευκός καπνός» στην ΠΑΕ Ηρακλής

Βασίλης Μάστορας14 Απριλίου 2023

Eίναι θεμιτό ο Σάκης Τσιώλης να δηλώνει ότι «ο Ηρακλής θα παλέψει μέχρι τέλους για το καλύτερο δυνατό», αλλά φαντάζει κομματάκι δύσκολο να προλάβουν οι «κυανόλευκοι» να φτάσουν στη βαθμολογία τον πρώτο Πανσερραϊκό. Δεκατρείς ολόκληροι βαθμοί τους χωρίζουν από την πρώτη θέση, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα πρέπει να προσπεράσουν ακόμη τρεις ομάδες προκειμένου να έχουν βαθμολογικό τετ α τετ με την ομάδα των Σερρών.



Αρα το περισσότερο ρεαλιστικό σενάριο θα ήταν να προετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά. Με μεγαλύτερη αγωνιστική δυναμική και στόχο, το αυτονόητο: Να προβιβαστούν στη Super League1. Τηρουμένων των αναλογιών ο Ηρακλής στέκεται μέχρι τώρα αξιοπρεπώς στην κατηγορία. Αλλωστε ο ιδιοκτήτης Στράτος Ευγενίου ποτέ δεν έκρυψε ότι απλώνει τα πόδια του μέχρι εκεί που φθάνει το πάπλωμα. Εχοντας ξεκαθαρίσει ότι δε συνάδει με την αθλητική και επιχειρηματική του κουλτούρα η υποθήκευση της ΠΑΕ δεν έκανε ακροβατισμούς. Συγχρόνως είχε πάντα ανοιχτή την πόρτα σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Και επειδή τα deal δεν είναι υπόθεση λίγων ημερών, υπήρξαν στιγμές που αμφισβητήθηκαν οι προθέσεις του. Τελικώς, όπως όλα δείχνουν, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να βγει «λευκός καπνός» στα διοικητικά του Ηρακλή.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις. Κι έτσι θα έχει κλείσει ο κύκλος των συζητήσεων για διοικητικές αλλαγές τον οποίο έχει ανοιχτό ο κ. Ευγενίου, περίπου εδώ και έναν χρόνο.

Το ένα σενάριο είναι η σύμπραξη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ηρακλής με τους κ.κ. Κούγια και Τομ Παπαδόπουλο.

Οι τρεις άνδρες έκαναν μία πρώτη συζήτηση, με πρωτοβουλία του Αλέξη Αδαμίδη, πριν από μία εβδομάδα στο ξενοδοχείο Meat και χάραξαν τις γραμμές συνεργασίας. Εκεί διαφάνηκε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να ολοκληρωθεί το deal. Δεν είχε όμως προσδιοριστεί το τίμημα του 66% του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο μοιρασμένο σε δύο μέρη του 33% θα εξαγορασθεί από τους δύο εταίρους, Αλέξη Κούγια και Τομ Παπαδόπουλο.

Αυτό προσδιορίστηκε χθες σε επικοινωνία των ενδιαφερόμενων μερών και είναι 800.000 ευρώ, τίμημα που θα δοθεί σε δόσεις. Είναι η νέα εξέλιξη μετά την προχθεσινή δήλωση του κ. Ευγενίου στη «Μetrosport” ότι «δεν υπάρχει συμφωνία». Ακόμη οι δύο νέοι εταίροι έχουν αποφασίσει να καταβάλουν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ποσό δίκαιο και ηθικό το οποίο θα αξιοποιηθεί για τις τρέχουσες ανάγκες της ομάδας. Οσον αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο, στην περίπτωση συμφωνίας, οι νέοι μέτοχοι συμφώνησαν να καταβάλουν περίπου από 500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα αξιοποιηθούν ώστε να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό. Αν στο διάστημα της αγωνιστικής περιόδου προκύψουν αποφάσεις από ποδοσφαιριστές προηγούμενων ετών, το 30% του ποσού θα καταβάλλεται για την αποπληρωμή τους και το υπόλοιπο θα αποτελεί το μπάτζετ της ομάδας.

Τα όσα συμφωνήθηκαν προφορικώς αναμένεται να αποτυπωθούν και σε ιδιωτικό συμφωνητικό. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχει και ένας άγνωστος «Χ» ο οποίος διαχρονικά εκδηλώνει ενδιαφέρον για την ΠΑΕ χωρίς να έχει μορφοποιήσει την πρόταση του. Ισως όμως να πει την τελευταία λέξη, ενώ θα συντάσσονται τα συμφωνητικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.