Οι φορ… αγνοούνται για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης13 Απριλίου 2023

Η αφλογιστία των επιθετικών είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα για τον Αρη που δε λέει να λυθεί και το βρίσκει ξανά μπροστά του, στην πιο κρίσιμη μάλιστα καμπή της σεζόν. Σε τέσσερις αγώνες στα playoffs έχει πετύχει πέντε γκολ, εκ των οποίων κανένα δεν προήλθε από τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ή τον Άντρε Γκρέι.



Κοιτάζοντας κανείς τους αριθμούς των δύο φορ του Αρη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η συνεισφορά τους είναι μηδαμινή. Κανένας από τους δύο δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, να σηκώσει το βάρος της επιθετικής γραμμής και να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την ομάδα εντός της αντίπαλης περιοχής. Σε σύνολο 15 αγώνων εντός του 2023, ο Αρης έχει πετύχει 20 γκολ και από αυτά μόλις το ένα προήλθε από φορ.

Το γκολ του Καμαρά στη νίκη με 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Αυτό είναι και το μοναδικό γκολ του Μαυριτανού από την επιστροφή του στους Κιτρινόμαυρους. Ο δε Άντρε Γκρέι έχει… εξαφανιστεί εδώ και μήνες. Το τελευταίο γκολ που σκόραρε ήταν στις 29 Δεκεμβρίου 2022, στη νίκη 1-0 επί του Παναιτωλικού.

Από τότε, εντός του 2023, ακολούθησαν για τον Τζαμαϊκανό επιθετικό 637 αγωνιστικά λεπτά σε 13 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα στις οποίες οι περισσότεροι μάλλον θυμούνται τις απίθανες ευκαιρίες που σπατάλησε, παρά κάποια σωστή του ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι αν κανείς προσθέσει τα αγωνιστικά λεπτά του Γκρέι με εκείνα του Καμαρά θα καταλήξει στο άθροισμα των 1280 λεπτών με προσφορά μόλις ένα γκολ και μηδέν ασίστ!

Το εξίσου εντυπωσιακό, που αναδεικνύει και το μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αρης με τους επιθετικούς, είναι ότι εντός του 2023 τα περισσότερα γκολ πέτυχε ο Μάνου Γκαρθία. Ο Ισπανός, προτού υποστεί τη ρήξη χιαστού, σε τέσσερις συμμετοχές είχε προλάβει να πετύχει τέσσερα τέρματα.

Τρία έχει ο Χουάν Ιτούρμπε, ο οποίος στα playoffs επιβεβαιώνει την αγωνιστική του μεταμόρφωση με συνεισφορά τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση, πετυχαίνοντας όσα γκολ δεν είχε πετύχει σε ενάμιση χρόνο στον Αρη. Τρία γκολ επίσης έχει και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα, ακολουθούν με δύο οι Ματέο Γκαρσία, Ράφαελ Καμάτσο και από ένα εχουν οι Καμαρά, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Ρουπ, Πάλμα και Μπράμπετς.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν όμως, με τον Αρη να παλεύει για την επίτευξη του στόχου της εξόδου στην Ευρώπη, χρειάζεται να πάρει πολλά περισσότερα από τους φορ. Ειδικά από τον Καμάρα, που επιστρέφει (από τιμωρία) στο Βόλο και λογικά θα επωμιστεί το βάρος της επιθετικής γραμμής καθώς ο Γκρέι βρίσκεται εδώ και μήνες σε ελεύθερη πτώση και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των Κιτρινόμαυρων. Έτσι, ο Μαυριτανός καλείται να επιστρέψει πιο ήρεμος και ασφαλώς πιο αποτελεσματικός στο παιχνίδι του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.