Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και… συνειδητοποιείστε το χρέος σας

Δημήτρης Μπούζας08 Απριλίου 2023

Το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει ο οποιοσδήποτε φίλος του ΠΑΟΚ ήθελε να ακούσει ή να διαβάσει κάποιες σοβαρές και υπεύθυνες απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του μετά τις δύο σοκαριστικές ήττες, θα ήταν να επιλέξει μικρόφωνα και γραφίδες που εδώ και αρκετό καιρό (για να μην πούμε και χρόνια), δεν τηρούν τις στοιχειώδεις εγγυήσεις μιας αντικειμενικής και αχειραγώγητης ενημέρωσης.

Κι αυτό, γιατί εκ προοιμίου αποδεδειγμένα και διαχρονικά θα άκουγε ή θα διάβαζε απόψεις στα γνωστά μότο του: «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω», ή το αντίστοιχο του «μετά Χριστό Προφήτες». Εκτός βέβαια μιας μικρής ομάδας σοβαρών που αξίζει τον κόπο να τους ακούς και να τους διαβάζεις, την πλειοψηφία την αποτελούν οι σιτιζόμενοι, οι αφελείς, οι «υπεράνω» και αυτοαναγορευόμενοι ως κορυφαίοι και οι ισαποστάκηδες. Προσθέστε και μια παρτίδα αντιΠΑΟΚτσήδων που πιστεύουν ότι δεν τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος του ΠΑΟΚ και έχετε την γενική εικόνα μιας κινούμενης άμμου, σεότι αφορά την ασπρόμαυρη ενημέρωση. 

Η παραπληροφόρηση, ο διχασμός και ο αποπροσανατολισμός γίνονται πολύ εύκολα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στον «όλο οργανισμό» υπάρχει το τεράστιο χαλάκι που εύκολα σπρώχνουν τα σκουπίδια με το φτυάρι. Ως εκ τούτου, καταλήγουμε σε μια απλή διαπίστωση και συμβουλή. Ακούτε και διαβάζετε όσους σας σέβονται. Με ότι σημαίνει αυτό.

Πάμε λοιπόν στο «θέμα» που αυτή τη στιγμή «καίει» και που δεν είναι άλλο από την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά από τα δύο σοκαριστικά αποτελέσματα και από την απομάκρυνση της ομάδας από το ρετιρέ της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Τι κλίμα επικρατεί δηλαδή και με ποιο τρόπο θα επιχειρηθεί (αν επιχειρηθεί) η αντίδραση που θα φρενάρει έναν πιθανό και επικίνδυνο αποσυντονισμό ενόψει συνέχειας, που στο βάθος βρίσκεται ο μεγάλος στόχος της κατάκτησης του κυπέλλου. 

Υπήρχε πλάνο και πριν από την απώλεια των στόχων ώστε να μην ευοδωθούν τα σενάρια καταναγκασμού για να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ (δεύτερη έδρα της ΑΕΚ και προσφιλέστατη στον Ολυμπιακό) και όχι στο Πανθεσσαλικό; Και αν υπήρχε, διατηρεί την δυναμική του ή έγιναν υπαναχωρήσεις και δεύτερες σκέψεις για να επικρατήσει το χατίρι» του Μπέου που μας απευθύνει με Λουδοβίκειο ύφος το «L'État, c'estmoi» (το κράτος είμαι εγώ); Κάθε μέρα από εδώ και πέρα, κάθε στιγμή είναι πολύτιμη και δεν πρέπει να πάει χαμένη. 

Ευθύνες υπάρχουν για ότι έγινε, αλλά ας μείνουν στην άκρη. Αυτή τη στιγμή αναλαμβάνονται και συνειδητοποιούνται χρέη ιερά και απέναντι στον ΠΑΟΚ και μόνον. Αφήστε τους βαθυστόχαστους αναλυτές (ακόμη και τους σοβαρούς) και τις όποιες απόψεις καταθέτουν για τις αιτίες της απομάκρυνσης από τους στόχους του πρωταθλήματος. Επικεντρωθείτε μονοσήμαντα στον στόχο που μένει και βοηθήστε να οδηγηθεί η ομάδα μέσα από την διαδρομή των πλέι οφ, σε μια αγωνιστική ανάκαμψη και ενίσχυση της ψυχολογίας της, που τα έχει μεγάλη ανάγκη.

ΥΓ1: Νίκος Ευαγγελίδης (φίλος του ΠΑΟΚ): «Θέλω να ρωτήσω αν αληθεύει η πληροφορία ότι ο Ιβάν πλήρωσε περισσότερα λεφτά από τις άλλες ομάδες που μας ανταγωνίζονται για τις μεταγραφές. Οι οποίες όμως στους πάγκους των φιλοξενούμενων, παρουσιάζουν αξιόλογους και ποιοτικούς παίκτες. Ακόμη να ρωτήσω και αν η ομάδα μου έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Αν συμβαίνουν όλα αυτά τα παραπάνω, δεν έχουν καμία δικαιολογία όσοι λένε πως ο πρόεδρος δεν ενίσχυσε την ομάδα».

ΥΓ2: Παρασκευάς Χρήστου (φίλος του ΠΑΟΚ): «Τα εκατομμύρια που δίνονται από τον Σαββίδη έχουν παρκάρει σε αργόμισθους, σε δεινόσαυρους και σε ημίπαλτα των ξένων τεχνικών διευθυντών. Που ακούστηκε μια μεταγραφή δύο εκατομμυρίων ευρώ, τον ίδιο χρόνο να παραχωρείται δανεική. Κάτι τέτοιο έγινε με τον Κουαλιάτα. Ο Ιβάν πληρώνει και από πάνω του την λένε».

ΥΓ3: Αθόρυβα, χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι, παίρνουν τα πεναλτάκια τους ή τους χαρίζουν τα πεναλτάκια οι δύο πρωτοπόροι στη βαθμολογίας. Ο Σιδηρόπουλος και ο Κουμπαράκης δεν είδαν το κραυγαλέο πέναλτι εις βάρος της ΑΕΚ.

ΥΓ4: Η ανίερη συμμαχία ακόμη και στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την ώρα τουλάχιστον πάει χέρι – χέρι. Κοινός της στόχος είναι ο αρχιδιαιτητής Μπένετ. Αυτό που θέλει ο θρύλος. Ο Αλαφούζος σε αυτό δείχνει να συμφωνεί. Για να δούμε όμως τι θα έχουν να πουν με την λήξη της μεταξύ τους σύγκρουσης. Εκτός… εάν!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.