Άρης: Η νοοτροπία νικητή στα μεγάλα παιχνίδια

Γιώργος Στράντζαλης31 Μαρτίου 2023

Το διάστημα που ακολουθεί για τον Αρη μετά τη διακοπή είναι πολύ σημαντικό μιας και οι Κιτρινόμαυροι, έπειτα από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, βρίσκονται στην 5η θέση με μόλις έναν βαθμό διαφορά όμως από τον Βόλο, τον οποίον θα αντιμετωπίσουν αμέσως μετά την επόμενη προγραμματισμένη διακοπή, λόγω του Πάσχα. Μέχρι τότε έχουν μπροστά τους μία απαιτητική και παράλληλα κρίσιμη τριάδα αγώνων, στην οποία πρέπει (τουλάχιστον) να διατηρήσουν τη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα. Αρχικά κόντρα στον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”, εν συνεχεία εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Τετάρτη, και εκτός έδρας με την ΑΕΚ. 


Αν μη τι άλλο, πρόκειται για τρεις αγώνες με ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα και διεκδικούν το Πρωτάθλημα, αλλά δεν παύει για τον Αρη να αποτελούν αγώνες στόχου, κριτήριο για τις δυνατότητές της ομάδας αλλά και ευκαιρία απαντήσεων που αναζητούν οι ποδοσφαιριστές στα λεγόμενα μεγάλα παιχνίδια. Τη φετινή σεζόν είναι γεγονός πως οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονται πολύ μακριά από τα στάνταρ των τελευταίων ετών στα ντέρμπι. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ, στην 1η αγωνιστική των Playoffs, ήταν η έβδομη σε σύνολο εννέα αγώνων με τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τον Αρη στη βαθμολογία.

Ενα στοιχεία το οποίο πρέπει να προσθέσει η ομάδα οπωσδήποτε στα παιχνίδια που ακολουθούν, είναι η νοοτροπία νικητή στα ντέρμπι. Πρόκειται για ένα στοιχείο που λείπει από τη φετινή ομάδα και τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο Αρης ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα, προηγήθηκε στο σκορ, αλλά κατάφερε και ηττήθηκε.

Στη Super League τελευταίο μεγάλο αποτέλεσμα σε τέτοιο ματς ήταν το 2-1 επί του Ολυμπιακού τον Σεπτέμβριο του 2022, στην 5η αγωνιστική της φετινής σεζόν. Ενώ, το αμέσως προηγούμενο ήταν κόντρα στην ΑΕΚ, τον Μάιο του 2022, σ’ εκείνη την άνευ προηγούμενου ανατροπή (από 0-2, σε 3-2) που είχαν πετύχει οι Κιτρινόμαυροι στην προ τελευταία αγωνιστική των playoffs. Ακολούθησαν τη φετινή σεζόν εννέα ντέρμπι, εκ των οποίων ο Αρης κέρδισε μόνο το ένα (εντός τον Ολυμπιακό). Από τότε μέχρι σήμερα οι Κιτρινόμαυροι έχασαν εκείνη την ατσάλινη νοοτροπία που τους χαρακτήριζε την προηγούμενη διετία, όταν και πήραν διαδοχικές νίκες μεγάλα ματς που έδωσαν με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Πέρυσι σε αυτά τα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και των playoffs, είχαν συνολικά 10 από τα 16 ματς αήττητοι (με οκτώ νίκες), ενώ αντίστοιχα τη σεζόν 2020/21 είχαν εννέα πετυχημένα αποτελέσματα στα ντέρμπι.

Αναμφισβήτητα το να βρει ο Αρης αυτό το στοιχείο και να χτίσει τη νοοτροπία του στα μεγάλα παιχνίδια αποτελεί σημείο – κλειδί και είναι σημαντικό, τόσο αγωνιστικά όσο και για την ψυχολογία της ομάδας η οποία θα “σφυρηλατηθεί” μέσα από τα αποτελέσματα των επόμενων αγώνων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.