Κορυφώνεται η μάχη για τις θέσεις 3-6

Βασίλης Βλαχόπουλος28 Μαρτίου 2023

Δύο αγωνιστικές και… ισάριθμες εκκρεμότητες απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Basketleague και η σημερινή metrosport.gr καταγράφει τις θέσεις των δύο ομάδων και τα σενάρια που καλλιεργούν ελπίδα τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τον Αρη για την κατάληψη της 4ης θέσης.


Τα σενάρια περισσεύουν διότι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα συγκρουστούν οι ομάδες που διεκδικούν τον ίδιο στόχο. Αυτή τη στιγμή το Περιστέρι είναι στην 3η θέση και θα παραμείνει σ’ αυτή σε περίπτωση που αποφύγει την ισοβαθμία με την ΑΕΚ καθώς ηττήθηκε δύο φορές από την «Ενωση». Θεωρητικά, πιθανότητες για την 3η θέση έχει και ο Προμηθέας σε περίπτωση που κάνει το 3Χ3, νικήσει το Περιστέρι με διαφορά 21 πόντων και με την προϋπόθεση ότι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δεν θα κάνει άλλη νίκη. Ξεκάθαρα, αυτή η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει στον αγώνα του Σαββάτου (Προμηθέας-Περιστέρι).

Οπως προαναφέραμε, η ΑΕΚ έχει ελπίδες για την 3η θέση και μετρώντας 12 νίκες δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο για την 4η. Ωστόσο έχει να διαχειριστεί εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα με τους δύο εκτός έδρας αγώνες με Προμηθέα (εξ’ αναβολής) και ΠΑΟΚ αλλά και τον εντός έδρας με τον Ολυμπιακό. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί δηλαδή το ενδεχόμενο να μην κερδίσει άλλο παιχνίδι. Κι αν συμβεί αυτό μπορεί να κατρακυλήσει έως και στην 7η θέση!

Σε περίπτωση δύο νικών στους εναπομείναντες αγώνες, ο ΠΑΟΚ θα είναι εξασφαλισμένος για την 6αδα, όχι όμως και για την τετράδα. Για να το καταφέρει θα πρέπει να αποφύγει το ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τον Προμηθέα (στις 13 νίκες) καθώς η ομάδα της Πάτρας έχει το πλεονέκτημα. Ως σενάριο, υπάρχει κι αυτός της τριπλής ισοβαθμίας ΠΑΟΚ, Προμηθέα και ΑΕΚ στις 13 νίκες (σ. σ. δύο νίκες ΠΑΟΚ, δύο ο Προμηθέας και μία η ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού) και σ’ αυτό, ο Δικέφαλος του Βορρά θα είναι 4ος. Βάσει των τωρινών δεδομένων, η ομάδα του Φώτη Τακιανού ευνοείται και στο σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας με ΑΕΚ, Προμηθέα και Αρη – αυτό μπορεί να γίνει μόνο στις 12 νίκες – καθώς σ’ αυτό το ενδεχόμενο θα έχει μεν τις ίδιες νίκες με τους «κίτρινους» αλλά πλεονεκτεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Ο Αρης έχασε σημαντικό έδαφος έπειτα από τις ήττες με Περιστέρι και Καρδίτσα και διατηρεί ελπίδες μόνο για την 5η και 6η θέση. Αυτό το σενάριο προϋποθέτει να νικήσει και στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Κολοσσό, Προμηθέα και μάλιστα τους Πατρινούς με διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων ούτως ώστε να έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Αρης ευνοείται στο σενάριο ισοβαθμίας με την ΑΕΚ αλλά και τριπλής ισοβαθμίας με Προμηθέα και ΑΕΚ (σ. σ. αυτό μπορεί να συμβεί αν οι Πατρινοί κερδίσουν τους ΑΕΚ, Περιστέρι και η «Ενωση» δεν κάνει νίκη στα υπόλοιπα παιχνίδια).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.