Όταν το αίμα θα τρέξει δε θα ευθύνεται κανείς!

Metrosport Team28 Μαρτίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας - Το βλέπουμε και το αντιμετωπίζουμε συνεχώς. Ευθυνοφοβία αλλά και αδυναμία των θεσμικών παραγόντων του ποδοσφαίρου και δη της κυβέρνησης να επέμβουν και να ασκήσουν τα καθήκοντα που τους επιβάλει ο ρόλος τους. Από τα πιο απλά ζητήματα της κοινωνίας μέχρι αυτά που άπτονται της ασφάλειας, της υγείας και της καθημερινότητας του πολίτη λειτουργούν με έναν χαλασμένο αυτόματο πιλότο με την ελπίδα ότι δε θα συμβεί κάτι τραγικό όπως αυτό που έγινε πριν σχεδόν ένα μήνα.


Ο Μπέος σε μια αποστροφή του λόγου του, ασχέτως αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς μαζί του, είπε το αυτονόητο. Αυτό που ο καθένας μας έχει ως πρώτη σκέψη πλέον και όχι στο πίσω μέρος του μυαλού του. « Ο κίνδυνος να ξεφύγουν οι καταστάσεις και να έχουμε επεισόδια, αιματοχυσίες με νεκρούς όχι απλά υφίσταται αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα μετουσιωθεί σε πραγματικότητα».

Ήδη είχαμε δυο μαχαιρώματα στην Αθήνα. Το ένα έξω από τα δικαστήρια μεταξύ ερυθροπράσινων και το άλλο χθες χωρίς να αναφερθούν οπαδικές καταβολές όπως συνήθως συμβαίνει όταν πρόκειται για επεισόδια των τριών του λεκανοπεδίου.

Κύριοι της ΕΠΟ, του υφυπουργείου Αθλητισμού, της εισαγγελίας, της αστυνομίας και τελικά της κυβέρνησης: το θέμα δεν είναι ποιος θα δολοφονηθεί αλλά πότε θα συμβεί αυτό. Είμαστε βέβαιοι ότι όταν το αίμα τρέξει οι ευθύνες θα μετακυλήσουν στις ομάδες , στους χούλιγκαν και όχι στους πραγματικούς υπευθύνους. 

Όπως σε κάθε δυστύχημα ο κρατικός μηχανισμός αποποιείται της ευθύνης του με τον κανόνα της διαίρεσης. Την ευθύνη την σκορπά σε χίλιους υπαίτιους που τους κάνει να μαλώνουν μεταξύ τους προκειμένου η παραπλάνηση να γίνει με την κρατική σφραγίδα που για δεκαετίες τώρα στο μόνο που καταφέρνει να διοικεί, είναι η διαχείριση μετά το συμβάν. 

Σήμερα έχουμε διανύσει ένα σημαντικό χρονικό πλαίσιο στο οποίο μέσα υφίστανται αλλεπάλληλες εμπρηστικές συμπεριφορές, οι οποίες προξενούν και προκαλούν τη βία. Δεν επεμβαίνει ούτε το κράτος ούτε και η δικαιοσύνη παρά το γεγονός ότι νόμοι υπάρχουν. Άλλος εκμεταλλεύεται τα μέσα ενημέρωσης, βαφτίζει τους δημοσιογράφους «σκατά» , ο υπασπιστής του μοιράζει φούστες και ενώ σε άλλη χώρα οι ίδιοι θα είχαν αποβληθεί δια παντός εδώ υπάρχουν και άνθρωποι που τους χειροκροτούν.

Φτάσαμε στο σημείο ο κ. Μπένετ που προεδρεύει της επιτροπής Κεντρικής διαιτησίας να καταγγείλει ότι διαιτητής του εξωτερικού φορτικά πίεζε να αντικαταστήσει τον διαιτητή του αγώνα Ολυμπιακού -ΠΑΟΚ, τη στιγμή που ο κ. Καραπαπάς δήλωνε ότι βρήκε διαιτητή γι’ αυτόν τον αγώνα. Εάν στην παραπάνω πρόταση δεν περιγράφονται παρανομίες, υπόνοιες δωροληψίας ή δωροδοκίας τότε δεν θα είχε κανένα λόγο να κάνει την καταγγελία ο κ. Μπένετ. Επειδή προφανώς και όλα ισχύουν είναι άμεσα απαιτητό από όλους να επέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας αλλά και αυτός του ποινικού δικαίου, να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες και να κληθεί μάρτυρας ο εν λόγω διαιτητής.

Το τσαμπουκά του πλούσιου παράγοντα που διαθέτει τις πλάτες της κυβέρνησης επειδή έχει σταθμούς και κάνει μπίζνες είτε αυτός λέγεται Μαρινάκης είτε Μελισανίδης είτε Αλαφούζος όχι απλά πρέπει να σταματήσει αλλά και να διωχθεί ποινικά. Σε άλλη περίπτωση το μαχαίρι που θα τραβηχτεί από το ζωνάρι θα έχει ονοματεπώνυμα και αυτή τη φορά πλησιάζουν εκλογές. Ο χρόνος δε θα γιάνει την πληγή αλλά θα την ανοίξει περισσότερο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.