Εκλογές στις 21 Μαΐού ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Metrosport Team28 Μαρτίου 2023

Η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου (11.00 π.μ.) -η τελευταία πριν τις εκλογές του Μαΐου- αποτελείται κυρίως από ρυθμίσεις και παρεμβάσεις που αφορούν τη λειτουργία του Δημοσίου, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την καταπολέμηση των παθογενειών και τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Έβγαλε όμως και την είδηση της ημερομηνίας των εκλογών δια στόματος Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου ενώ έδωσε τον χρονικό ορίζοντα και για τις δεύτερες κάλπες. Όπως είπε ο πρωθυπουργός σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, οι δεύτερες κάλπες θα έρθουν το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Ο κ.Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η χώρα χρειάζεται σταθερή ηγεσία, είπε, και γι' αυτό οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό, είπε, και συνέχισε αναφερόμενος σε παραδείγματα ακυβερνησίας λόγω της απλής αναλογικής- όπως στη Βουλγαρία που θα γίνουν την Κυριακή για πέμπτη φορά εκλογές. Αυτοδύναμη ΝΔ, σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Το ζήτημα είναι η χώρα να κερδίσει το στοίχημα του εκσυγχρονισμού. Οι πολίτες θα κρίνουν την ετοιμότητα και τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων, αλλά και την ειλικρίνεια. Ο λαός θα ζυγίσει και θα αποφασίσει και πιστεύω ότι θα κρίνει σωστά, είπε μεταξύ άλλων ο κ.Μητσοτάκης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.