Καταστρώνει το σχέδιο του

Γιώργος Στράντζαλης25 Μαρτίου 2023

Με φόντο τον προγραμματισμό της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα βρέθηκε το προηγούμενο τριήμερο στο Λονδίνο για το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Τσέλσι και είχε μια σειρά χρήσιμων επαφών με ομάδες, σκάουτ και ατζέντηδες από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι χρησιμοποιούν την ειδική πλατφόρμα “Transfer Room”.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο φόρουμ και μία μορφή “παζαριού” μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι ανταλλάσουν απόψεις και ενημερώνου/ενημερώνονται για τα διαθέσιμα “προϊόντα” τους, δηλαδή τους ποδοσφαιριστές, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου. Για την ακρίβεια, καταθέτουν τη λίστα τους με τις θέσεις που ενδιαφέρονται και μαθαίνουν τη διαθεσιμότητα των ποδοσφαιριστών (ελεύθερους ή δανεικούς) που ανήκουν σε άλλες ομάδες εξετάζοντας το ενδεχόμενο απόκτησής τους, ενώ καταθέτουν και τη δική τους λίστα με ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι προς αποχώρηση ή βρίσκονται προς πώληση στη “βιτρίνα” του κλαμπ.

Είναι προφανές ότι ο Παλίκουτσα μπήκε σε αυτή τη διαδικασία μετά την απόφαση σημαντικών αλλαγών στο Κιτρινόμαυρο ρόστερ. Απόφαση την οποία ο τεχνικός διευθυντής του Αρη εξέφρασε δημόσια στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους ρεπόρτερ της ομάδας, κάνοντας λόγο για πολλές αλλαγές και τη δημιουργία μίας ομάδας -ουσιαστικά- από την αρχή.

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα για το γεγονός ότι στο ρόστερ υπάρχουν πολλά συμβόλαια με ισχύ για τα επόμενα χρόνια και ότι πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία, όπως έχει διδάξει στον Αρη το πρόσφατο παρελθόν (βλ. Χαϊροβιτς, Ζερβίνιο, Ντουάρτε), ο Παλίκουτσα είχε απαντήσει πως... “πάντα υπάρχουν τρόποι”. Προφανώς εννοούσε και το Transfer Room, καθώς μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας μπορεί η μία ομάδα να ξέρει τα request της άλλης κι έτσι μπορεί πιο εύκολα να ανοίξει ο δρόμος για να απεμπλακεί η εκάστοτε ομάδα από συμβόλαια που θέλει.

Το συνέδριο στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε προχθές και σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ Αρης, ο 44χρονος τεχνικός διευθυντής δεν θα επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα αλλά θα προηγηθούν ταξίδια του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πιθανότατα, θα προχωρήσει σε δια ζώσης επαφές με κλαμπ και μάνατζερ για μεταγραφικούς στόχους.

Είναι φανερό ότι ο Παλίκουτσα εντείνει τις επαφές του και έχει ήδη ξεκινήσει την προεργασία κατάστρωσης του σχεδίου πάνω στο οποίο θα βασιστεί ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ο τεχνικός διευθυντής του Αρη κι έχοντας στα χέρια του γεμάτη και ξεκάθαρη ατζέντα αναμένεται να κάνει τις πρώτες του προτάσεις στον Θόδωρο Καρυπίδη, έτσι ώστε μόλις ολοκληρωθούν τα playoffs να ξεκινήσουν πιο ουσιαστικές επαφές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.