Δίκη Άλκη: Τι κατέθεσε ο φίλος του που έτρεξε να γλυτώσει - «Άκουγα κραυγές πόνου!»

Metrosport Team23 Μαρτίου 2023

Με την κατάθεση ενός ακόμη φίλου του Άλκη, ο οποίος ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ άρχισε η 17η συνεδρίαση της δικής για τη δολοφονία του 19χρονου και με την οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος της εξέτασης των 26 συνολικά μαρτύρων κατηγορίας.



Ο 20χρονος είναι δίδυμος αδελφός ενός από τους τραυματίες και εκείνος στάθηκε τυχερός, γιατί πρόλαβε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης.

Περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε και το σοκ που ένιωσε την ώρα της δολοφονικής επίθεσης.
“Καθόμασταν στα σκαλάκια και συζητούσαμε. Οι δύο ήμασταν καθιστοί, οι υπόλοιποι τρεις όρθιοι. Ήρθαν ξαφνικά περίπου 10 άτομα. Μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε, απάντησα Άρης.

Σαν να έκαναν ένα βήμα προς τα εμάς και κατάλαβα τι πάει να συμβεί. Είχε ένα πεζουλακι αριστερά και πήδηξα κάτω. Έστριψα αριστερά στην Πλαστήρα και μετά ξανά αριστερά στην Παπαναστασίου. Δεν είδα κάτι να κρατάνε, μόνο ένα κράνος στο χέρι, αλλά μας επιτέθηκαν για αυτό ένιωσα τρόμο. Όλοι είχαν μαύρα ρούχα και κάποιοι λαιμουδιέρες και μάσκες. Δεν είχα δυνατότητα να δω περισσότερα, γιατί έφυγα πρώτος από όλους, μόλις έκαναν κίνηση προς τα εμάς εγώ έφυγα. Το ένστικτο με έκανε να φύγω” ανέφερε αρχικά στην κατάθεσή του.

Έκανε λόγο για χάος και περιέγραψε σκηνές πανικού. “Όσο έτρεχα άκουγα φωνές για βοήθεια, για αυτό και είπα να φωνάξουν ασθενοφόρο. Επικρατούσε ένα χάος, δεν ξέρεις τι γίνεται, πώς θα σωθείς, ήταν ενστικτώδης η κίνηση μου να φύγω”.

Ο μάρτυρας εκτίμησε ότι οι δράστες ήταν δύσκολο να τους δουν όταν κινούνταν με τα οχήματά τους στην Πλαστήρα.

“Έχω πάει αρκετές φορές στο σημείο, δεν φαινόμασταν, έπρεπε να ξέρουν ότι ήμασταν εκεί ή να δουν πολύ προσεκτικά” ανέφερε ο 20χρονος, ενώ όταν ρωτήθηκε από τον δικηγόρο της οικογένειας του Άλκη σχετικά με το τι πιστεύει ότι σκόπευαν να πετύχουν οι δράστες, απάντησε πως “θέλανε να βρουν όσους λιγότερους Αρειανούς μπορούν, για να τους σκοτώσουν”.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια ερωτήσεων από συνήγορο υπεράσπισης κατηγορουμένου προς τον μάρτυρα, σχετικά με το γιατί δεν έμεινε να βοηθήσει τους τραυματίες, οι γονείς του Άλκη, που παρακολουθούν από την αρχή τη διαδικασία αντέδρασαν.

“Έφταιγε το παιδί;” είπε η μητέρα του, ενώ ο πατέρας του Άλκη αναρωτήθηκε: “Πόσους φόνους πρέπει να κάνουνε;”

Η κατάθεση του 20χρονου συνεχίζεται με ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.