Η απόλυτη ξεφτίλα ενός συστήματος!

Metrosport Team21 Μαρτίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας: Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια και μάγκικα. Μπορεί να μη βρέθηκε στην καλύτερη μέρα του αλλά μέσα από τις αντιξοότητες του παιχνιδιού, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, βρήκαν τον δρόμο τους και πέτυχαν την ανατροπή. Η νίκη θεωρείται μεγάλη όχι επειδή επιτεύχθηκε επί του συγκεκριμένου Άρη αλλά διότι έγινε κόντρα σε μια ομάδα με ιστορία από την οποία πέρασαν παράγοντες και παίκτες , τεράστιοι σε όνομα και αξία. Ο Δικέφαλος κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να αποκτήσει την αυτοσυγκέντρωσή του, να επιδείξει μέρος της ποιότητας του και να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης.


Αυτοί οι τρεις βαθμοί ενόχλησαν το μεγάλο και το μικρό κατεστημένο. Το μεγάλο κατεστημένο, αυτό του ΠΟΚ, μέσω των ΜΜΕ προσχεδιάζει τον τρόπο και ετοιμάζει το έδαφος έτσι ώστε στις επόμενες αγωνιστικές να βγάλει οριστικά τον ΠΑΟΚ εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Για μας ο τρόπος είναι ένας και φάνηκε από τον τρόπο που προσπάθησε ο διαιτητής να δώσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ενώ είχαν προηγηθεί δυο επιθετικά φάουλ. Βρισκόμαστε ξεκάθαρα στην εφαρμογή του «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Η δεύτερη προσπάθεια είναι αυτή του Μαρινάκη να βάλει τον Κλάτενμπεργκ να φέρει διαιτητές από το εξωτερικό…. Αν είναι δυνατόν. Ας σφυρίξει και ο ίδιος στο τέλος.

Δυστυχώς όμως εδώ στη Θεσσαλονίκη κάποιοι παραγοντίσκοι που δεν είναι ούτε καν πρόεδροι των ομάδων τους, συνεπικουρούμενοι από δουλοπρεπείς ή φανατισμένους δημοσιογράφους και έχοντας στον έλεγχο τους κάποιες εκατοντάδες προβατοποιημένων φιλάθλων, έχουν την εντύπωση ότι «μετράνε»! Ότι αξίζουν πολλά σαν παράγοντες σαν προσωπικότητες και δεν αντιλαμβάνονται ότι την όποια αξία την απολαμβάνουν λόγω της ομάδας που υπηρετούν.

Έχοντας δημιουργήσει έναν δεσμό υποτέλειας στον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη περίμεναν ότι θα απολάμβαναν και κάποια από τα οφέλη του Πειραιώτικου συλλόγου, όπως την προστασία ή και την εύνοια της διαιτησίας. Επίσης θεώρησαν ότι με την επεμβατικότητά τους ως εν δυνάμει πρόεδροι , εντός αγωνιστικών χώρων, δια μέσω τηλεφωνημάτων και αναρτήσεων στα μέσα δικτύωσης θα μπορούσαν να υφάνουν έναν ιστό προστασίας κυρίως γι’ αυτούς και τις επιχειρήσεις τους.
Επιχειρήσεις που πριν είχαν οδηγηθεί στην πτώχευση συμπαρασέρνοντας χιλιάδες οικογένειες στην ανέχεια. Αυτός που τον δείχνει η κάμερα να καθυβρίζει τον Λουτσέσκου είχε το θράσος από την Κυριακή να απευθύνει ευθύνες και κατάρες παντού. Γιατί δεν έκανε το ίδιο όταν υπήρξε πραγματική και όχι κατά φαντασία σφαγή από τον Ολυμπιακό; Μια ομάδα η οποία του στέρησε το μοναδικό πρωτάθλημα που θα μπορούσε να πάρει το 1980; Όσο για αυτά περί πέναλτι και πλάγιο άουτ δεν αξίζουν ούτε σχολιασμού αφού αυτογελοιοποιούν είτε τον παραπάνω παράγοντα είτε τον εφευρέτη αυτών των κωμικών ανακοινώσεων.

Τέλος για το ποιος χωρίζει την Ελλάδα στα δυο , δείτε τις ανακοινώσεις του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, τον εξευτελιστικό αριθμό τηλεφωνημάτων Καρυπίδη στον Μπαλτάκο (16), την είσοδό του στο γήπεδο άνευ ιδιότητας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο faceboo

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.