Πού θα έφθανε με πλήρες ρόστερ…

Αρις Νικολάκης21 Μαρτίου 2023

Είναι ένα τουλάχιστον, επίπεδο πάνω. Το έργο το οποίο παράγεται από προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σύγκρισης των ρόστερ των κλασσικών διεκδικητριών του τίτλου υπερδυνάμεων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και των αποτελεσμάτων τους μέχρι τώρα και στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.


Ασυζητητί ! Η ΑΕΚ , ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός ενίσχυαν μέχρι πρότινος το ρόστερ τους. Ήταν ήδη σε μεγαλύτερο ποσοστό πληρέστερα από του ΠΑΟΚ. Κι έκαναν ακόμη μεταγραφές Με λίγα λόγια; Είναι ηλίου φαεινότερη η διαφορά τους αλλά… Δεν απεικονίζεται στην βαθμολογία. Την «έστειλε» ο ΠΑΟΚ!

Συμπέρασμα; Αφ’ ενός μεν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου (με όλα τα στραβά και τα ανάποδα του, όπως στο Α΄ ημίχρονο με τον Άρη) κάνει τηρουμένων των αναλογιών καλύτερη δουλειά από Αλμέιδα, Γιοβάνοβιτς και Μίτσελ. Κι αφ’ ετέρου οι λιγότεροι αριθμητικά παίκτες του ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ κοντά στην κορυφή… Τη νιώθουν την καυτή ανάσα τους… οι περισσότεροι αριθμητικά παίκτες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού οι οποίοι προηγούνται βαθμολογικά.

Το αναμφισβήτητο γεγονός όμως, αν κι είναι αιτία για το μικρό θαύμα του ΠΑΟΚ, στεναχωρεί κομματάκι τον κόσμο του. Το αποδεκτό μάλιστα, γεγονός εμμέσως πλην σαφώς και σε Αθήνα και σε Πειραιά. Και δεν το λέμε εμείς. Σοβαροί κι ειλικρινείς δημοσιογράφοι το λένε…

Στεναχωρεί κομματάκι τον κόσμο του ΠΑΟΚ επειδή όσο και να μην το θέλει… Φαντάζεται την προέλαση θέλετε, την επέλαση θέλετε της ομάδας του. Κι ανατριχιάζει! Τούτο φυσικά, εάν κι εφ’ όσον δεν αποτύγχανε κι επιτύγχανε ο μεταγραφικός σχεδιασμός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Να μας συμπαθούν πάντως, όσοι διαφωνούν επειδή θεωρούμε αυτήν την στεναχώρια… Αγκάθι στο ευωδιαστό ρόδο του μικρού θαύματος του ΠΑΟΚ.

Με το άνετο πέρασμα ανωτερότητας του από το «Κλ. Βικελίδης» και δη υπό άκρως αντίξοες συνθήκες … Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως ακόμη κι όταν όλα του πάνε κακά, στραβά κι ανάποδα, έχει την ισχύ και την πίστη ανατροπής. Κι η ανατροπή κόντρα στον Άρη είναι ουσιαστικά ανατροπή του κακού εαυτού προπονητών και παικτών από τον καλό τους εαυτό.

Δε λέμε πως δεν χρειάσθηκε την πλάτη της τύχης. Με τη μορφή των δοκαριών δεν άφησε τον ΠΑΟΚ, να βυθισθεί στα κακά, τα στραβά και τα ανάποδα του Α΄ ημιχρόνου. Δίχως τύχη (όπως σε άλλους αγώνες…) πώς να διαβεί. Και δίχως ριζικό πώς να περπατήσει. Είχε τύχη αλλά… Είχε και τρομερή ισχύ. Την απέδωσε όταν εμφανίσθηκε (είπαμε: Έργο Ραζβάν. Χριτς, χρατς) ο καλός του εαυτός. Αυτός πήρε με άνεση τους τρεις βαθμούς. Αυτός έστειλε και μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Αυτός, ο καλός εαυτός του ΠΑΟΚ, μπορεί να κάνει το μικρό θαύμα μεγαλύτερο στο Πρωτάθλημα. Κι έχει ο Θεός για το Κύπελλο…

ΥΓ 1 : Συγχαρητήρια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την εμφάνιση – αφιέρωση στον Μάκη Μαυρομιχάλη κατά την είσοδο στο «Κλ. Βικελίδης».

ΥΓ 2 : Απύθμενη κι η ψυχή του Ιβάν Σαββίδη. Επιταγή υποχρέωσης νίκης αφιέρωση εξέδωσε στη μνήμη του Μάκη Μαυρομιχάλη. Προπονητές και παίκτες την εξόφλησαν με επίδειξη ισχύος στο «Κλ. Βικελίδης».

ΥΓ 3 : Ντροπή και στην ΕΠΟ και στη Σούπερλιγκ. Όπως και με τον θάνατο του Σταύρου Σαράφη έτσι και με τον θάνατο του Μίμη Παπαϊωάννου μήτε ενός λεπτού σιγή επέβαλαν, μήτε μαύρα περιβραχιόνια παικτών στους αγώνες Α’ και Β΄ Εθνικής. Ντροπή τους…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.