Στήλες Billaras

Billaras: Θα απολαύσουμε ένα ωραίο Ιταλία - Αγγλία

Metrosport Team21 Μαρτίου 2023

Κάνοντας μια βόλτα ανα την Ευρώπη γιά το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε, δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι στην Ιταλία όπως ήρθαν τα αποτελέσματα...finito la musica e passato la festa! H Nάπολι το είχε 99% δικό της το σκουντέτο, το έκανε πλέον 100% δικό της και θα αφοσιωθεί στο Champions League. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω και τον Ζλάταν που έγινε ο γηραιότερος σκόρερ όλων των εποχών, πέρασε τον Κοστακούρτα. Είναι 41 ετών και 166 ημερών ο Ιμπραίμοβιτς, τι να λέμε.
Στη Γερμανία μοιάζει να φουντώνει το σκηνικό του τίτλου μετά την ήττα της Μπάγερν, στην Γαλλία παρότι έχασε και Παρί το βλέπω δύσκολο να φουντώσει κι εδώ, ενώ στην Ισπανία κι εδώ έπεσε αυλαία. Το γκολ της Μπάρτσα στα χασομέρια δεν της έδωσε μονάχα τη νίκη επί της μισητής Ρεάλ αλλά και το τρόπαιο. Το +12 είναι διαφορά όχι απλά ασφαλείας, αλλά τίτλου. Μένει κι εδώ το τυπικόν. Αφησα τελευταία την Αγγλία, η Αρσεναλ συνεχίζει την παρέλαση, η Σίτι εξακολουθεί να τρομάζει ακόμα και στο FA CUP (ο Χάαλαντ βασικά τρομάζει, μοιάζει ασταμάτητος), o Κόντε εξακολουθεί να τα χώνει στους παίκτες του στην Τότεναμ (και δεν το βλέπω καλά το κεφάλι του), αλλά η ματσάρα, μιά αμιγώς αγγλική ματσάρα, έγινε στο Σέφιλντ-Μπλάκμπερν 3-2.
Επικό ματς με ανατροπή, άξιζε κάτι παραπάνω η Μπλάκμπερν με απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 1-3 κάποια στιγμή, αλλά έτσι όπως έγινε, με τις γκολάρες που μπήκαν, έχασα μεν το στοίχημα αλλά το απόλαυσα το παιχνίδι. Εγινε και η κλήρωση, μπορει να πάμε στον πρώτο ever τελικό Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι! Ναι, δεν έχουν παίξει ποτέ αντίπαλες σε τελικό FA CUP. Τώρα κληρώθηκε η Γιουνάιτεντ με την Μπράιτον και η Σίτι με την Σέφιλντ. Τα ματς 22-23 Απρίλη στο Γουέμπλεϊ.

Στοιχηματικά, η μπάλα...κάνει ότι θέλει. Αναφέρθηκα παραπάνω γιά το επικό Σέφιλντ-Μπλάκμπερν 3-2 με ανατροπή που μου στοίχισε ένα μπετ. Εγινε όμως κι άλλη ανατροπή που μου πλήρωσε ένα μπετ. Το επικό 2-3 της Φέγενορντ μέσα στον Αγιαξ, ενώ το σκορ ηταν 2-1 ώς το 55'! Αυτά είναι τα...ωραία του ποδοσφαίρου αλλά κατ' επέκταση και του στοιχήματος.

Φεύγοντας από ότι έγινε εκτός συνόρων, μιά “μικρη” στάση στα...δικά μας. Πρώτη αγωνιστική των ελληνικών πλέι οφ και ξεκίνησε το νταβαντούρι. Σφαγή φωνάζει ο ένας, αλήτες φωνάζει ο άλλος, δεν έκανα τίποτα λέει ο τρίτος, πηρα τηλέφωνα λέει ο τεταρτος, χαμός στο ίσωμα. Διαιτησίας το ανάγνωσμα, τα...χέρια και τα...αράουτ έστειλαν κόσμο στα καγκελα και δωσε ανακοινώσεις και δώσε τοξικότητα. Σας παρακαλώ, σταματήστε. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω. Λυπηθείτε το ποδοσφαιράκι, φέτος έχουμε καλό πρωτάθλημα, μην του βγάζετε μονάχοι σας τα μάτια. Κατεβάστε τόνους. Τα λέω στο βρόντο; Ισως. Αλλά δεν αντέχω σήμερα να μην διαβάζω τίποτα για μπάλα και κάπου 100 άρθρα για μαύρα-κοκκινα-κίτρινα-μπλέ κοράκια. Κι εσείς οι οπαδοί, μάθετε λίγο κανονισμούς. Προφανώς και λάθη θα γίνονται πάντα, προφανώς και θα έχουμε και κάκιστες διαιτησίες, προφανώς θα έχουμε και αδικίες, αλλά τουλάχιστον ας ξέρουμε κι εμείς οι ίδιοι πρώτα τους κανονισμούς. Κι όχι να “γεννάμε” δικούς μας ή να κράζουμε άδικα!

Τίποτα άλλο δεν έχω να γράψω, οπότε πάμε γιά να το κλείσουμε: Από σήμερα έχουμε επίσημα Ανοιξη, αλλά στοίχημα...δεν έχουμε. Ξεκινάνε οι Εθνικές γιά τα προκριματικά του EURO, πρώτα ματς την Πέμπτη, γιά την Ελλάδα που παίζει πρώτο ματς στο Γιβλαρτάρ την Παρασκευή θα τα πούμε το...Σαββατο, θέλω να την δω πρώτα. Ας έχουμε καλό ποδαρικό και θα το αναλύσουμε. Μεθαύριο απλώς θα απολαύσουμε ένα ωραίο Ιταλία-Αγγλία και αφού και τα έξι εξ'αναβολής εγγλέζικα παιχνίδια δεν μου δίνουν κάτι, λέω να πάω σε no bet, να ξεκουράσω μυαλό και τσέπη και να παίξουμε κάτι ψιλά το Σαββατοκύριακο. Τελευταίες στιγμές χαλαρωσης πριν την τελική ευθεία είναι αυτές εδώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.