Ο ΠΑΟΚ το άλλαξε και το... κέρδισε

Γιώργος Ζαΐρης20 Μαρτίου 2023

Τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ κέρδιζε με ανατροπή στο Κλεάνθης Βικελίδης είχε κατακτήσει το νταμπλ. Απλά το αναφέρω χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Προφανώς όμως χθες ο ΠΑΟΚ παίρνοντας αυτή την πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στους κίτρινους, αφενός έμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου και αφετέρου έστειλε μήνυμα στις άλλες τρεις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους στα πλέι οφ πως θα το παλέψει ως το τέλος. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που σε δυο εβδομάδες στην καυτή Τούμπα θα υποδέχεται την ΑΕΚ.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν αυτός που έβαλε δύσκολα στον εαυτό του και στην ομάδα του και ήταν ο ίδιος που το άλλαξε και την οδήγησε στη νίκη. Προφανώς και η απουσία του Ινγκασον δεν ήταν απώλεια της τελευταίας στιγμής αλλά προφανώς και η παρουσία του Κεντζιόρα ήταν μια έκπληξη και ένα ρίσκο που δεν βγήκε στον Λουτσέσκου. Οπως και η παρουσία του Ντάντας που δεν μπορούσε με τον Αουγκούστο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρώτου μέρους. Επίσης ο Λουτσέσκου αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Ολιβέιρα που είχε φάσεις να σκοράρει αλλά ήταν εκνευριστικά κακός στην τελική προσπάθεια.

Στο πρώτο μέρος ο Αρης στόχευε σωστά στα δεξιά της άμυνας του ΠΑΟΚ απόντος του Πολωνού και ενός τρακαρισμένου Κάργα. Προφανώς και θα μπορούσε να είχε δεχθεί και δεύτερο γκολ, μπορούσε όμως και να ισοφαρίσει. Ηρθαν οι αλλαγές στο ημίχρονο. Συγκλονιστικός ο Σβαμπ άψογος ο Σάστρε και το νερό μπήκε στο αυλάκι. Αρχικά με την ισοφάριση [καταφανέστατο πέναλτι που ο Σουηδός διαιτητής το έχασε και το VAR του έδωσε δεύτερη ευκαιρία] και στη συνέχεια με το γκολ του Αντρίγια. Ο Μπράντον Τόμας απέδειξε πως δικαίως αυτή τη στιγμή πρέπει να έχει τη φανέλα βασικού. Το ότι έγινε μέχρι το τέλος του αγώνα δεν είναι κάτι μη συνηθισμένο στα ελληνικά γήπεδα και το βλέπουμε παντού.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τον ΠΑΟΚ είναι πως μπήκε στα πλέι οφ με νίκη. Απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε πάση θυσία να τον κερδίσει και πολύ καλά έπραξε. Τρεις βαθμοί. Απομένουν άλλοι 27 διεκδικούμενοι. Στο τέλος το ταμείο, αλλά χθες ο ΠΑΟΚ φώναξε ένα εμφατικό «είμαι εδώ και να με σέβεστε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.