Ο Άρης «πυροβόλησε» τα πόδια του και τον καταδίκασε το VAR

Βασίλης Μάστορας20 Μαρτίου 2023

Το ταμείο στο ποδόσφαιρο, πάντα γίνεται στο τέλος. Oταν ο διαιτητής σφυρίξει τρεις φορές, που σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να πάνε στα αποδυτήρια. Μέχρι τότε πολλά μπορούν να γίνουν μέσα στις τέσσερις γραμμές. Κι αυτά που θα γίνουν είναι που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Όλα τ’ άλλα μοιάζουν με… «παρηγοριά στον άρρωστο».
Ο Αρης στο χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έκανε πολλά στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά σχεδόν τίποτε στο β΄ ημίχρονο. Αυτό δηλαδή που έχει κάνει πολλές φορές στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος. Ποια ήταν η διαφορά; Ότι με αντίστοιχη απόδοση πετύχαινε περισσότερα από ένα γκολ στο α’ ημίχρονο, οπότε η συνέχεια εξελίσσονταν σε τυπική διαδικασία. Κάτι που δεν έκανε χθες με τον ΠΑΟΚ κι έτσι το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με αβαντάζ μόνο ενός γκολ για τον Αρη. Υπήρχε όμως και μία ακόμη διαφορά: Ότι απέναντι του ήταν ο ΠΑΟΚ του οποίου ο διαχρονικά προκλητικός προπονητής του, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.
Το αντίθετο. Παλεύει τους αγώνες με κάθε τρόπο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό δηλαδή που έκανε και χθες. Αλλαξε τρεις ποδοσφαιριστές στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Κίνηση την οποία δεν είχε κάνει σε κανέναν από τους προηγούμενους αγώνες. Απόδειξη ότι πολλά δεν πήγαιναν καλά στην ομάδα του. Εβαλε τον Σάστρε αντί του Κετζιόρα, τον Σβαμπ αντί του Ντάντας και Τάισον στη θέση του Νάρεϊ. Κι όλα αυτά γιατί ο ΠΑΟΚ βρισκόταν μόνο ένα γκολ πίσω στο σκορ και πίστεψε ότι μπορεί να το γυρίσει το αποτέλεσμα.
Την ελπίδα στον Λουτσέσκου τη γέννησε το γεγονός ότι οι παίκτες του Αρη στο α’ ημίχρονο δεν «τελείωσαν» τον αγώνα, παρότι είχαν ευκαιρίες. Οι «κίτρινοι» που ξεκίνησαν με τον Ιτούρμπε στο αριστερό άκρο, τον Μαζικού από την ίδια πλευρά στην άμυνα και τον Οντουμπάτζο στο δεξιό. Η μεγαλύτερη έκπληξη η χρησιμοποίηση του Σιαμπάνη αντί του Κουέστα! Ο Τερζής αποφάσισε σ’ ένα τοπικό ντέρμπι εντός έδρας να δώσει χρόνο συμμετοχής στον αναπληρωματικό κίπερ.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρο ότι προσπαθούσε από το πρώτο λεπτό, μαρκάροντας ψηλά, να αφοπλίσει Νταρίντα και Ετέμπο. Είναι αλήθεια ότι σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε, αλλά ο Αρης είτε γιατί μπορούσε και έχτιζε επιθέσεις από την πρώτη ζώνη, είτε γιατί ο Ιτούρμπε έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια στον Αρη, έγινε απειλητικός για την εστία του αντιπάλου.

Εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του ΠΑΟΚ από την δεξιά πλευρά, εκεί δηλαδή που αγωνίζονταν ο Κετζιόρα, έβαλε δύσκολα στον «Δικέφαλο». Από εκεί ξεκίνησε το γκολ και οι δύο φάσεις οι οποίες είχαν κατάληξη η μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι. Αν οι μία από τις δύο αυτές τελικές γινόταν γκολ θα μιλούσαμε για άλλον αγώνα.

Δεν έγιναν όμως κι έτσι ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγώνα στο β’ ημίχρονο με απαιτήσεις. Οι αλλαγές τον βοήθησαν να γίνει περισσότερο πιεστικός, η πίεση έφερε ευκαιρίες και δύο γκολ. Το πρώτο μετά από προτροπή του VAR στον διαιτητή Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ να δει μία φάση στην οποία υπάρχει μεν επαφή του Μπράμπετς με τον Σβαμπ, αλλά δεν αλλοιώνει την προσπάθεια του παίκτη του ΠΑΟΚ και το δεύτερο μετά από λάθος διαχείριση φάσης από τον Σιαμπάνη.

Ο Τερζής άργησε να αντιδράσει στις αλλαγές Λουτσέσκου κι έτσι ο ΠΑΟΚ έφυγε με μία μεγάλη νίκη.

Ο Αρης θα πρέπει πρώτα να τα βάζει με τον εαυτό του και μετά μ’ όλους τους άλλους παράγοντες που επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.

Είναι κρίμα πάντως που η εκπληκτική συμπαράσταση του κόσμου του, δεν ανταμείφθηκε με μία νίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.