«Σπυριάρα»: Οι έδρες έχουν τον πρώτο λόγο

Βασίλης Βλαχόπουλος17 Μαρτίου 2023

Δεύτερη δόση της 29ης αγωνιστικής στην Euroleague με μόλις δύο παιχνίδια στα οποία οι έδρες προβλέπεται να «μιλήσουν» και κυρίως αυτή στη Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα (18-10) βρίσκεται σε κρίση μετά τις διαδοχικές ήττες, η διαχείριση αυτών όμως ξεχωρίζει τις μεγάλες ομάδες από τις υπόλοιπες. Για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια θα πρέπει να αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός. Οι Καταλανοί έχουν το καλύτερο ρόστερ στη διοργάνωση αλλά λίγο οι τραυματισμοί και περισσότερο η δυσκολία προσαρμογής αρκετών στο στιλ μπάσκετ που απαιτεί ο Σάρας Γιασικεβίτσιους, δεν τους έχουν κάνει ομάδα. Υποδέχονται τον Ερυθρό Αστέρα (12-16) ο οποίος με τις τρεις ήττες που έκανε στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχασε έδαφος για τα Playoffs, μολονότι έχει εύκολο πρόγραμμα ως το φινάλε. 

Λογικά αυτές θα γίνουν τέσσερις απόψε γιατί η ομάδα μπερδεύτηκε αρκετά μετά την προσθήκη του Φακούντο Καμπάτσο καθώς χάθηκαν οι ρόλοι. Δεν στέκονται στο σημείο όσο στους παίκτες. Το 18+ σε πόντους, ασίστ και ριμπάουντ του Τόμας Σατοράνσκι είναι ελκυστικό όπως και τα 6+ ριμπάουντ του Γιαν Βέσελι. Εμπεριέχει ρίσκο γιατί ο ρόλος του είναι κυρίως αμυντικός αλλά επειδή θα υπάρξει αμυντική προσαρμογή στους Βιλντόζα, Καμπάτσο, το ένα εύστοχο τρίποντο από τον Στεφάν Λαζάρεβιτς είναι πρόκληση μαζί με την απόδοση των 4.75 μονάδων. Δεν είναι από τους παίκτες που «τραβάνε» προσπάθειες αλλά παίρνουν αυτές που τους βγάζει το παιχνίδι και λογικό το αποψινό θα οδηγήσει σε κάποια σουτ.

Πάμε στη Γερμανία όπου η Μπάγερν (11-17) υποδέχεται την Αλμπα Βερολίνου (7-21) στο δικό τους εμφύλιο. Κανείς εκ των δύο δε νιώθει βαθμολογικό κίνητρο αλλά για τους Γερμανούς τούτο έχει μικρή σημασία. Η Μπάγερν έχει να διαχειριστεί απουσίες καθώς παραμένει αδιευκρίνιστο αν θα επιστρέψουν οι Λούτσιτς, Ρούμπιτ και Χάρις. Λογικά θα δηλώσει «παρών» ο Βάιλερ Μπαμπ. Οι απουσίες οδήγησαν σε αλλαγές στο rotation κι έτσι ο Αϊζακ Μπονγκά δεν πήρε απλά χρόνο συμμετοχής αλλά προβιβάστηκε και σε επιθετικό όπλο. Εχει ρίσκο αλλά το 17+ πόντων σε άθροισμα πόντων, ασίστ και ριμπάουντ πληρώνει 3.70 μονάδες. Σε πιο χαμηλές αποδόσεις αλλά με αρκετά εφικτές αποδόσεις είναι οι 12+ πόντοι και ριμπάουντ του Λουκ Σίκμα αλλά και οι 8.5 πόντοι και ριμπάουντ του Κουμάντζι. Σε ότι αφορά τον νικητή, αν και στερείται ενδιαφέροντος, η Μπάγερν δεν θέλει να χάνει στο Μόναχο και δείχνει πιο ομάδα κρίνοντας από τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων της. Ο «άσος» με την κάλυψη του χάντικαπ των 5.5 πόντων πληρώνει 1.91 μονάδες.

ΤΟ ΡΙΣΚΟ

1.Λαζάρεβιτς (Ερ. Αστέρας) 1+ εύστοχο τρίποντο 4.75

2.Μπονγκά (Μπάγερν) 17+ πόντοι, ασίστ, ριμπάουντ 3.70

3.Κουμάντζι (Αλμπα) 13+ πόντοι, ασίστ, ριμπάουντ 4.10

ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ

1.Σαροτάνσκι (Μπαρτσελόνα) 18+ πόντοι, ασίστ, ριμπάουντ 2.27

2.Σίκμα (Αλμπα) over 12.5 πόντοι, ριμπάουντ 1.85

3.Ουόλντεν (Μπάγερν) over 10.5 πόντοι ασίστ 1.83

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.