Η άλλη πλευρά του «ο ΠΑΟΚ μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα»

Κώστας Πετρωτός17 Μαρτίου 2023

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χρησιμοποίησαν το σχόλιο «στον ΠΑΟΚ αρέσει να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα», μετά το… playstation γκολ του Μπράντον στο Πανθεσσαλικό. Ο Δικέφαλος το έχει κάνει αρκετά φορές φέτος (μία χαρακτηριστική στιγμή ήταν στην Λεωφόρο με το γκολ του Αντρια) να προσπαθεί με συνδυασμούς να διαλύσει ολόκληρη την αντίπαλη άμυνα και να θέσει νοκ άουτ και τον τερματοφύλακα πριν σκοράρει. Ωστόσο, αυτό το στυλ παιχνιδιού δημιουργεί και ένα έλλειμμα σε έναν άλλο τομέα που ορισμένες φορές αποδεικνύεται αδυναμία: ο ΠΑΟΚ δεν σουτάρει πολύ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σύνολο σουτ εντός και εκτός περιοχής, ο Δικέφαλος μετρά 105 λιγότερες προσπάθειες στο πρωτάθλημα σε σχέση με την ΑΕΚ που είναι πρώτη και στις δύο κατηγορίες. Στα σουτ εκτός περιοχής, η ομάδα του Λουτσέσκου μετρά 100, όσα και ο Λεβαδειακός με τον οποίο μοιράζεται την έκτη θέση. Η ΑΕΚ έχει 151 σουτ, ο Ολυμπιακός 128, ο Αρης 127 και ο Παναθηναϊκός 107. Σε ό,τι αφορά στα εντός περιοχής σουτ, ο ΠΑΟΚ μετρά 154, η ΑΕΚ είναι πρώτη με 208, ο Ολυμπιακός δεύτερος με 171, ο Παναθηναϊκός έχει 164 και ο Αρης 146. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ ήταν δεύτερος στα σουτ εντός περιοχής στην κανονική διάρκεια της σεζόν και σε αυτό προφανώς συνέβαλε η παρουσία του Ακπομ, ενώ στα σουτ εκτός περιοχή, είχε τον Κούρτιτς στην 6η θέση.Αν, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερα σουτ εντός και εκτός περιοχής θα μπορούσε να έχει καλύτερες επιδόσεις στο σκοράρισμα που στο φετινό πρωτάθλημα είναι το Νο3 της Λίγκας με 43 τέρματα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 53 και η ΑΕΚ 51.

Ας δούμε, όμως, και από πλευράς ατόμων το ζήτημα των σουτ. Ο Νάρεϊ είναι πρώτος στα εντός περιοχής με 34 (και με τα 8 που έχει επιχειρήσει εκτός περιοχής, φτάνει τα 42 και είναι πρώτος και στο σύνολο), δεύτερος είναι ο Ολιβέιρα με 23 και σύνολο 35, αφού έχει και 12 εκτός. Τρίτος στα σουτ εντός περιοχής είναι ο Κωνσταντέλιας με 21 προσπάθειες, ενώ 13 προσπάθειες έχει ο Ντόουγκλας που μετρά και 12 σουτ εκτός περιοχής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.